Nuffnang Advertisement

Tuesday, February 19, 2013

Aktiviti Hujung Minggu



Ok2 nanti i letak watermark kat tengah walaupun terpaksa korban muka i...ahaks!! Ini baru nak cuba2...nanti i tukar uolls!
 
Sabtu lepas kiddos dah start Piano Class. Normal lah kan first class semangat diorang berkobar2. Tak payah aku jerit 80 kali...sekali jerit jer meloncat bangun terus ke bilik air. Aku dah masak sangat perangai anak2 aku ni. Masuk bulan ke tiga asal aku jerit suruh bangun "5 minit Ma"...."8 minit Ma"....tak pun sambil pejam mata jawab "Ma tak pergi boleh tak?" Jawabnya mmg tak lah.... aku akan kejutkan jugak sampai diorang bangun. Bergaduh2 mcm nak berperang kadang2.
 
First day aku ngan En Win berkobar hantar diorang. Tunggu sampai class habis. En Win mmg dari dulu minat muzik. So kalau anak2 nak masuk benda yang ada bunyi2an dia mmg sokong 100%. Sibuk pujuk aku cari piano second hand utk budak2 praktis kat rumah. Ya Rabbi baru first day class dia yang over tak larat aku nak dengar....lantak bang ooi!!
 
Habis Class gi Pudu cari Piano atau organ yang murah below RM1000. En Win kalau cari tempat murah serahkan kat dia mmg laju jer..... tahu jer  mana nak cari. Good job dapat cari organ RM599.00. Baru dia puas hati dapat belikan anak2. Cuba kalau barang aku..."nanti lah cukup bulan"..."ala tak penting sangat tu"....bencikan!! I yang bagi u kegembiraan setiap malam...eh!!
 
Aku ingat pembelian hari tu cuma organ jer...rupanya ada lagi. Set karaoke lah pulak....matilah jiran aku complain dapat jiran yang sewel yang kuat memekak. Bergaduh2 kat kedai tu...tapi degil nak beli jugak.
 
En Win: Ma...tiap2 minggu kita gi karaoke kalau I beli set karaoke ni jimatlah sikit. Lagi pun budak2 suka menyanyi kan.
 
Aku: Malu lah Pa....nanti jiran2 bising dengan Organ lagi....karaoke lagi
 
En Win: Biar arrr....ini rumah I
 
Orang degil aku malas cakap....lepas tu anak beranak siap ugut aku cakap "Mama tak bagi belikan...mama jgn nyanyi....mama kan takut jiran marah!! Tension tak korang laki ngan anak2 bekerjasama menjatuhkan aku.
 

 

 
Over kau ya dik!! nyanyi macam kawasan ni tak ada penghuni!!


 
Korang tengok...sakit hati tak....anak beranak pulak menyanyi. Sah jiran sebelah terkejut. Kuat giler ok sound speaker tu. Lagu indon ok diorang nyanyi!!
 



 
Habiskan projek sekolah dulu baru boleh memekak join group ala2 artis berkumpulan tu. Tapi kan....hahahaha lama2 macam best jer pulak. Sound dia sedap giler....kang kalau aku nyanyi mesti kena kutuk kaw2. Bertahan Izzah....bertahan!!




 
Speaker kiri kanan besar giler mana tak berdentum dentam rumah aku. Pandai takut tutup pintu ngan tingkap...lagi lah bergegar rumah aku.



 
First day class dah pandai main lagu Mary had a little land and twinkle litter star. Alah...jauh lagi nak ooii. Kena setahun lagi baru terror kot
 



 
Bagus2 gaya dah ada. Esok2 kita gi cari kerusi organ ni pulak....tak vogue ok pakai kerusi plastic...hahaha
 



 
Adik turn praktis


 
 
Lepas praktis sambung memekak balik.....ishhhhh tak aman hidup aku
 


 
 
Ya2...tak cukup kuat....kuat kan lah lagi



 
Over sampai panjat2 kerusi...kalau suara tak tinggi panjat tinggi macam mana pun sama gak dik....ni omak kau ni ziana zain pun kalah
 
 
Jahanam kerusi aku korang buat ya....
 
Takpe diorang tak ada esok aku laks nyanyi.....muahahaha!!
 

17 comments:

Anonymous said...

Kak Elly!!

kenapalah life kak elly best giler babeng punye!!? best giler la..i bet anak2 kak elly sure happy dpt mak bapak sporting best nak mampus cam ni..keep it up to be the best mom, wife in the world ok! always support you no matter what (amacam ade tak feeling2 retis sbb ade supporters cm i?) hehehe..bye kak elly! sila buat entry ari2 ok..excited nak membaca tau

love,
LIFA

NenetPenne (NP) said...

apsal time i masuk kelas piano dulu, teacher tu suruh beli dgn dia, rega RM3000...hooii terus i berhenti kelas piano...


mula2 kelas sukalah..dpatlah main lagu happy birthday semua..lama2 pi kelas, lemau bila hari2 kena paksa beli piano...ha ha ha...

alinrose said...

ahahah comel gile family akak ni tau...akak selalu beli brg mainan budak2 kat mana kak

Izzan Yong Rosdin said...

Nak jadi anak angkat boleh x?

nabila aridzuan said...

hi,
kat mane u cari organ tu? i mmg tgh cr begginer piano or organ.

pm me qasrinas@yahoo.com

tq

kikin said...

saya nak like komen anon diatas ....tp nak betulkan ayat die sikit...sila update entry setiap jam...amacam..ehehhehe....

Filla ~ Kasihs said...

alaaa aku dah imagine.. last sekali gamba ko betenggek kat atas kerusi tengah karaoke... napa takde? ko malu yeh?????? muahahah

Anonymous said...

hi elly,

boleh tak share kat mana u beli organ tu? I nak cari satu untuk my dotter lah. Skrg ni dia pektis guna keyboard je. Thank you.

pm: nur.natasha09@gmail.com

Anonymous said...

seronok tgk family kak elly :)

Elly said...

Nasib baik I tak kedekut....nasib baik i murah hati....hahahah ok alamat tempat i beli organ tu Darson Electric Sdn Bhd, GF 14, Kompleks E-Mart, Lot 573, Seksyen 62, Jalan Pasar Pudu, Kuala Lumpur Tel: 03-21418528

MAMALOVEYOU said...

wah sonok nyer...nak jadi best friend you boleh..... ;)

Anonymous said...

Izzah aka Elly sayang ooi. Mary ada anak kambing (lamb) bkn tanah (land) dan twinkle twinkle little star (bintang kecil) bkn litter (sampah).
Cool mama kan! Continue update okeh! Suka!

Elly said...

Ya lah dik non selalu terjadi pikir lain tulis lain... Itu yg jadi lain ayatnya...asal korang faham sudahlah ya...hahaha. Akak ni kelam kabut sikit

Anonymous said...

sy br buka FB td , ada orang dah salah gunakan gambar amera anak akak,
sy dah bg warning pd pembaca tu...
geram pulak tgk orng sesuka ati gunakan gambar tuuuu....

sharifah rosidah said...

Elly,
Best kan jadi keluarga gila gila....aunty anak beranak pun keluarga 69....sebab tu lah ada orang jeles dengan awak.

Rasa nak bahasa kan diri kita aunty lah....baru perasan umur Elly sebaya dengan anak sedara aunty....kang kalau bahasa kan diri kakak macam tak tak sedor diri pulak kan.

Anonymous said...

best tul life kak elly... enjoy je...

MISS DIVA said...

kak, sy mmg suka baca blog akan dgn blog kak filla..life korang mmg best giler babeng...i loike..semoga fmly akak sentiasa bahagian hingga akhir hayat...love u kak..hihihi