Nuffnang Advertisement

Tuesday, January 8, 2013

Phuket - Day 4

Kat Phuket ni banyak Pulau yang korang boleh pergi untuk snorkeling yang paling fames James Bond Island and Phi Phi Island. Tapi sebabkan femes kitaorang tak pergi....hahahah boleh ker macam tu. Malas reramai kat sana so kitaorang decide gi Similan Island. Pulau ni ramai tak pergi sbb dia agak jauh sedikit. Perjalanan dari Hotel ker Jeti selama 1 jam. Dari jeti ke Pulau 45 Minit. Rasa macam dekatkan 45 minit kejap lagi aku cite betapa hajabnya nak sampai ke Similan Island tu.

Van pick up pukul 6.30 pagi...seperti biasa pengantin lama tidak mempunyai masalah untuk bangun. Pukul 6.20 pagi aku dengan En Win dah ready. Ketuk2 bilik Alang...bila Alang bukak pintu di masih pakai baju tidur lagi ok!!! Lagi 10 minit van dah tunggu kat bawah...rasa nak lempanng jer mamat ni.

Alang: Aku rasa aku tak join lah dah lambat

Aku: Kau jgn ngada Lang, duit boat semua dah bayar, cepat kitaorang tunggu.

Dasar pemalas kan kerja asyik nak membuta jer....jalan dengan pasangan pengantin lama ni mmg mampus aku kerjakan korang sampai letih, sampai berjalan seret2 kaki....hahahaha apa aku pedulik. Aku kalau gi China dengan En Win selagi aku tak menanggis selagi tu En Win tak nak balik. Bayangkan keluar dari pukul 8.00 pagi sampai kul 2 pagi. Dia tahu aku lemah kalau balik hotel....nampak jer katil aku nak membuta so dia akan bantai berjalan sampai tak balik2 hotel. Jadi aku dah terbiasa perangai kuat berjalan macam ni.



Muka Alang yang x mandi pagi....salah kitaorang gaks berjimba sampai pukul 2 pagi sah2 diorang tak boleh bangun. Adalah dekat 15 minit van tunggu diorang bersiap. Berbulu jer mat saleh dalam van tu.

Waktu ni tengah buat pendaftaran dan ambik alatan snorkeling sekali...dia ada bagi pil utk sesiapa yang mabuk laut. En Win bantai ambik sampai 3 biji. Aku tak ambik...orang terror lah katakan.



Waktu ni dah sampai jeti...sebelum bertolak diorang bagi Air n biscuit utk bekpes. Tak boleh makan berat2 kang muntah siapa nak jawab.

Sebelum aku lupa Package Similan Island ni seorang di charge RM180.00 termasauk bekpes, makan tengahari dan snorkeling.


Lepak2 tunggu speed boat sampai. Muka tak mandi sangatlah ketara....busuk2



Yeahaaaaa....


Semangat...padahal satu benda pasal snorkeling pun kitaorang tak tahu. En Win mmg tak suka langsung aktiviti laut...ini pun sebab aku paksa. Aku pulak suka aktiviti laut tapi tak tahu berenang...macam mana tu.



Ready to go....


Kesengsaraan bermula setelah 15 minit perjalanan bermula. Ini first time aku gi snorkeling dan first time naik speed boat. En Win awal2 dah telan pil mabuk laut dan tidur. Aku sorang2 terkapai2...Alang n Kim pun tidur.

Serik giler....rupanya bila korang kat tengah laut ombak giler besar...boat pulak kecik. Sampai sekarang aku trauma. Melambung2 kitaorang dalam boat tu sbb nak lawan ombak yang besar tu. Mulut aku 24 jam terkumat kamit mengucap...rasa macam nak mati. Ombak dia sebijik macam Tsunami giler tinggi.

Perut yang operation rasa macam nak terkoyak balik....sakit giler sbb kena pukul ombak. Adalah dalam 30 minit kitaorang kena lambung2 dalam boat tu. Semua barang yang kitaorang pegang tercampak2. Tapi yang heran aku sorang jer menjerit.....mat salleh kat dalam tu boleh gelak2. Giler ker apa??? ker aku yang jakun.



Akhirnya...sampai jugak kat Similan Island setelah nyawa aku rasakan macam nak tercabut. Elok jer boat ni berhenti....hambek kau melambak aku muntah. Hahaha....mabuk laut ok!! En Win pulak yang tak ada apa2. Lembik ok badan aku...kuyup berpeluh nak tahan muntah. Diorang bertiga boleh bantai gelak kan aku...sial bukan nak tolong urut2...boleh gelak2 sampai terduduk2 gelak tgk aku muntah.

En Win: Padan muka tadi orang suruh ambik pil mabuk eksyen kan.

Alang: Siapa punya idea nak snorkeling???

DIAMLAH!!!!



Dalam 20 minit baru aku rasa lega...lega setelah semua isi dalam perut dah terkeluar. Lepas tu baru aku tukar baju nak snorkeling. Seperti biasa cameraman mmg x ada gambar....En Win tak boleh harap pemalas pegang camera. Tapi gambar perempuan pakai bikini pandai pulak ni ambik camera tu kat beg aku. Dasar jantan....redha jer lah.


Tadi aku serik...tapi bila dah masuk dalam air rasa berbaloi giler. Mmg cantik kehidupan dalam laut. Aku nampak Nemo....wei cantik giler rupanya.

Diaorang bagi masa utk snorkeling selama 30 minit. Lepas berehat kat pulak utk makan tengahari.




Holloh3 kesian semua kelaparan.



Tenang rasanya bila dah sampai kat Pulau.


Couple giler!!



Couple yang baik tak giler langsung....hahahahah



Semua terdampar macam ikan paus!!



US!!

Teruskan perjalanan ke another Island...Snorkeling utk kali kedua.



Alang....aku mati2 ingat mamat ni teror snorkeling. Gaya bukan main. Rupanya dia selalu lupa alat pernafasan tu kena hembus bukan sedut...hahahaha mmg lah tak bernafas jawabya.



Setakat berenang tepi tangga...apa kes!! terjerit2 aku suruh dia berenang jauh jauh sikit. Aku takut wei!! alat pernafasan ni tak berfungsi....bukan tak berfungsi ok!! kau yang tak tahu pakai...muahahaha




masih di tepi tangga....mmg kena kutuk lah ngan aku. Tadi kau gelak kan aku muntah sekarang terima lah balasan yang setimpal kena kutuk tak hinggat punya dengan aku.



Laki den dah turun.


See hebatkan....


En Win mmg pandai berenag tapi bila suruh ajar pemalas.


Aku: Pa...tarik Alang tu bagi dia lemas sikit

Alang: Kau jgn nak mengada Win....aku naik lah macam ni

Hahahaha apa kitaorang pedulik



Kim's turn utk snorkeling.

Aku mmg benci ok!! gambar aku tak ada langsung...kalau tidak mmg aku dah riak kan kat korang!! semua pemalas gambar diorang aku rajin jer ambik. Dasar....



Itu bukan Alang yang bawak ok!!! orang lain....Alang penakut



Singgah pulau kedua utk berehat.



Me

Kitaorang sampai hotel pukul 7 ptg jer. Letih jgn cakap lah. Balik hotel mandi2 keluar balik sbb semua kelaparan giler.



Femes Tom Yam food kat Patong Beach.


Muka keletihan....letih2 pun mlm tu berjimba lagi...sbb esok nak balik dah harus enjoy sampai pagi.

Lepas nak kenyang....kita pergi kedai baju tu balik sbb suit dah siap!! nak tgk tak apa rupanya






































Aaaauuuuwww hensem husband I. Macam ahli koperat



Perjanjian Batu Bersurat



Model terkini



Ok!! baju cantik....rupa model tak cantik langsung. Alang sila sikat rambut elok2 #cabut#

Chow!!! esok sambung lagi


14 comments:

Anonymous said...

Kak, ko ngan kak filla gaduh dengan kak di ke? Orang dok bercerita kat forum cari.. Habis Tsugoi camno kak?

liza♥aufa said...

kak elly, terbaik pulau dia..air biru tuh!

Anonymous said...

Hi Elly,

Suit macam ni, for ladies mrk boleh jahit ke?

Sally

Anonymous said...

Hahaha. X sabar plak nk baca nx entry. Best sgt elly citer ESP part elly menyakat Alang tu. ooooooo x pandai rupanyaaaaaaaa. Hahaha.

kukukata.blogspot.com said...

bestnya

Irfa said...

adoi..sengeh tgk en win pakai suit
mesti best kalau dpt tempah seketui pakai gi keje..baru nampak exec.ehhe

Filla ~ Kasihs said...

hahaha.. tak leh blaaaaaa aku tgk win ngan alang tu... bajetttttttttttttttttttttt!!! hahah

nasaoji said...

Bestnya snorkeling! Sya bru blk dr pulau payar, best nya tgk hdupan laut,! Kak, blajar renang, boleh tanggal safety jcket n msuk pgg coral!

Miss Moon said...

wahhhh best nya ...tervaek la model 2 org tew ...terus cam agen 007 hahhahah


Wah wah komen anon sungguh meragut jiwa hahahhahahah ....alaaaaaaa apa dia org bincang kat forum tew ( tetiba sikap kepochi ku datang menjelma hahahha )

mrs kayrul said...

geram giler tengok air laut tue..cantiknya

Anonymous said...

kak elly, kdai yg jahit suits tue area mana and nama apa? planning to go thr in march..

-sue-

Fadzlyyn Rosli said...

very romantikaaaa! i iz jelly

gee ryder said...

Hahahah best baca. Kelakarla kak elly!

sarah said...

kak elly, kim tu mualaf ke?