Nuffnang Advertisement

Tuesday, January 15, 2013

Makanan apa ker lagi....

En Win ni dia ada satu tabiat suka tengok anak2 dan bini makan...kalau dia ajak keluar makan kitaorang tak nak pergi nanti dia jadi resah...nanti berulang kali dia tanya kenapa tak nak keluar makan...hahahaha

Dah giler agaknya...contoh balik kerja selalunya aku dah siap masak. Dinner selalunya awal dalam pukul 7pm. Pukul 9pm dia dah ajak lepak2 kat luar makan ice cream lah, mc donald lah, makan cake lah....tiap2 malam ok sampai tekak aku dah tak boleh terima. Katalah malam tu kitaorang semua malas nak keluar sebab kenyang tau2 pizza sampai jer depan rumah dia paksa jugak kitaorang makan. Giler kan!!!

Biar tak ada baju asal perut kenyang...tagline En Win. Selalunya yang buat aku lagi meletup dia bawak kitaorang gi makan tapi dia tak makan order melambak banyak dia cuma minum coffee jer. Hari Sabtu dan Ahad lagi teruk..sbb selalunya hujung minggu mmg aku x masak. Pagi dah keluar bekpes...lepak2 jap kat rumah buat apa yang patut tenghari keluar makan lagi...minum petang lagi....dinner lagi...supper lagi...muntah darah ok kena paksa makan. Anak2 dah lah halus makan dua tiga suap jer. Kadang2 rajin pulak tu suapkan sorang2 makan nak jugak tgk anak isteri makan baru dia puas hati.

Kadang2 tu...pukul 2pagi aku dengar bunyi hon motor...orang hantar mc donald ok!! Senyap2 dia kejutkan anak dia ajak makan...anak2 boleh bangun pulak tu join makan. Sengaja dia bawak ayam goreng depan muka aku tiup2 kan kasi bau ayam tu keluar...angin tak?? harus aku melompat bangun makan sekali...hahahaha.



Waktu ni pukul 10 malam kat Pavillion..supper konon!!



Kids menu...agak2 habis tak???


Dia makan dessert jer...yang atas tu dia suruh aku makan semua.



Pan cake durian katanya...


 makan reramai kat office...bubur berlauk


Steam Boat n BBQ kat Ampang


Dessert beli sampai 4 keping paksa kitaorang habiskan...


Spagetti


Nasi Ayam

Ini semua last week punya menu. This week tak tahulah benda apalagi dia suruh kitaorang makan. Jgn salahkan aku kalau pipi aku jatuh sampai ker dagu. Thanks Darling!!!


8 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

dia seronok tu tgok family dia terbongkang kekenyangan. . nasib baik tak gemuk kan. kalau tak, Tsugoi kena cari model lain. huhuu

Anonymous said...

makan lah Elly.. dah sakit nanti cannot eat..

NenetPenne (NP) said...

baguslah suami kasi makan tapi kalau dah terbanyak mcm tu errr boleh terhangen jugak kan? :)

Filla ~ Kasihs said...

hoih.. kalau aku jadi ko.. dah besar mcm syani dah kot....

Irfa said...

eh baguslah lah tu
jiran sebelah makan tulang je buat sup :)

Anonymous said...

Salam Akak, nak tanya. kat mana tempat steamboat and bbq yang kat Ampang tu? Nak pergi jugaaa. seBab ada bbq. :) Thank you in advance kak!

Anonymous said...

salam

serius u kena tambah family member lg ni... baby la apa lagi
its mean u going to pregnant..
hahaha...

mama tisya said...

kalo ari kj nk kuar sure penat tp en win suka ajak...best mkn2 tp tu la kn mkn dh mlm2 pastu nk tdo mau sendat perut