Nuffnang Advertisement

Wednesday, January 30, 2013

Apa salah aku.....cewah!!

Kadang2 tak faham aku orang yang suka mengata hal orang...semua yang kau pandang ada jer bahan umpatan. Kalau tak suka jangan pandang jangan baca tak ada sakit hati sakit mata. Aku tulis blog mmg syok sendiri...suka jer nak tulis benda2 bodoh....kalau rasa nak baca teruskan...kalau tak suka tutup jangan baca hati korang pun tak sakit. Ini bila baca komen...bantai aku kaw2. Tapi tak berani pulak letak nama.

Pelik lah manusia ni kalau tak suka tapi itulah kau bukak dan baca tiap2 hari...lepas tu tenung lama2 cuba cari kesalahan. Aku beli beg mahal2 guna duit aku sendiri...tepek kat blog nak share dengan pengemar beg boleh beli sama2...tapi kalau kau rasa aku riak nak tunjuk kekayaan terpulanglah kau nak rasa apa pun. Cuba sikap tu positif sikit jgn fikir benda tak elok jer.

Pergi melancong negara omputih boleh pulak....knp tak gi Mekah?? Uissshhh kau cakap pasal aku kau dah pergi ker? Kalau dah pergi Alhamdullilah. Kau doa2 kan lah untuk aku pulak supaya sampai kesana satu hari nanti. Tak payah kutuk2 ckp aku bodoh labur duit bagi kat negara omputih.... pergi negara omputih mesti tak sembahyang lah tu. Fuh! giler mulut jahat kau ni ya.

Buat entry China nak tunjuk diri tu berjaya. Niat aku baik nak share ilmu sama2. Itupun kena kutuk gaks...hahahaha. Kau nak apa sebenarnya...apa yang tak puas hati sangat cepat cite kat aku...apa yang aku dah buat salah sampai benci sesangat kat aku ni.

Ada tu lagi kelakar...aku tulis resolution 2013 nak gi Disneyland Tokyo pun kau kutuk aku ckp aku macam hebat sangat....dah mmg itu target aku...aku tulis lah. Tahun ni Resolution saya nak gi Melaka jer sbb takut kau kutuk jadi terpaksalah aku hiprokrit tapi aku rasa kalau tulis macam ni pun kena kutuk kot...sengaja lah nak rendah diri....hahaha Reso aku sukahati aku lah.

Pergi Europe bawak anak masuk church....itu tempat sejarah ok!! yang penting niat kita ada ker kau nampak aku sembah berhala kat church tu....sekadar melawat jer dah sampai harus aku pergi tempat2 sejarah macam tu. Komen kau tu macam dengki jer...hahahaha

Aku tak usik orang pun pernah ker aku up entry mengata pasal orang. Semua pasal diri aku, keluarga, kawan2 dan perniagaan. Kesian En Win sampai dia pun kena kutuk tak ada agama. Sebenarnya benda ni dah lama aku pendam...tapi semakin aku berdiam naik kepala pulak.

Blog aku ni sesiapa pun boleh baca...tapi kalau korang rasa penulisan aku bodoh, riak, macam nak tunjuk bagus, nak tunjuk hebat....tak payahlah baca korang pun tak sakit hati. Tapi kalau korang rasa suka jer baca boleh hilangkan stress....sila bayar penat tau tulis ni....hahahahaha.

Tak suka lah musuh2, gaduh2, benci2 ni bukan dapat apa pun....aku pun tak tahu kenapa kau nak marah2 kenapa nak kutuk2. Tak moh ya....tak elok perangai macam tu. Kalau aku salah tulis atau kau rasa tak selesa dengan penulisan aku....aku mintak maaf tapi tegur dengan cara yang elok tak payah sumpah2...maki2. Tanjat Maimon bila baca...hahaha tak mo ya !!

Hidup kena ceria kalau asyik nak mengutuk nak marah tak best tak tak elok muka tu nanti. Buat apa pening2 cari pasal ngan orang. Bukan dapat apa2 pun sekadar hati jer puas sebenarnya aku rasa tambah sakit hati lagi adalah. Tak payah lah baca perangai orang kita kaji diri kita sendiri aku dah cukup baik ker nak betulkan orang. Tegur tak salah tapi kena lah dengan cara nyer bukan main belasah jer.

Belajar terima hakikat...belajar terima kenyataan...selalunya orang benci dan marah ni bukan apa dia tak boleh terima hakikat kehidupan orang tu lebih bagus dan sempurna dari dia so cuba untuk cari negative side orang tu biar dia nampak elok dan orang tu nampak buruk.

Aku suka tengok orang berjaya, orang jelita, orang bahagia....aku akan cuba dekati orang2 berjaya dlm hidup ni supaya dapat tips yang boleh aku gunakan utk diri aku nanti...kalau org berjaya tu aku kutuk.... korang rasa rugi tak? dia tetap berjaya tapi aku berdendam marah tak tentu pasal...giler kan perangai macam tu.

Jadilah tak yah lah marah2 rasa tak suka jgn baca....rasa benci jgn tengok...kau tak payah komen aku pun tak payah baca. Senang citekan. Dah 2013 ni ubah2 lah perangai tu....buang tanggapan negative dalam hati tu...cuci bagi bersih hati tu ya....

I tak marah sekadar nasihat jer...

82 comments:

butterfly said...

ala kak rilek jea lantak arr si anon2 tue nak kata apa yg pasti saya suka baca blog akak nie...

p/s: salam kenal...

Anonymous said...

ye btol tu kak elly..ni baru 1st time komen ni..hehe..buat penat tinge je dengar ckp org..lantak ah

atie said...

kak, cuba print screen 1 kali nk tgk sket komen nye..dush!!! *kepochii sgt kn? hahahha :p

alinrose said...

Ala biarkan jela kak..sampai bile2 pun org nk bercakap..nanti dia penat die diamla tu..yg pasti sila update ari2 ok..


alinrose said...

Ala biarkan jela kak..sampai bile2 pun org nk bercakap..nanti dia penat die diamla tu..yg pasti sila update ari2 ok..


alinrose said...

Biarkan la kak..org takkan berhenti berckp..lama2 diamla tu..

PILOT LOVER said...

seriously Naz suka bace blog sis.. kalau yg tak suka, xpyh baca kan..senang cerita... jgn layan sis.. keep your writing ok.. Naz suka.. siap letak kat bloglist lagi..hehe ^_^

nama saya markonah said...

biorkan aje la kak..bak kata kak D, orang dengki dengan kita sebab dia tak mampu dapat apa yg kita dapat..kita kaya, berduit, berjaya and dia xkaya,xberduit, nak berjaya tp malas berusaha maka macamtu la ending nya..let the luncai and his labu2 kam

Anonymous said...

aku suka je baca blog kau elly..

Anonymous said...

teruskan menulis elly..

Akal yang panjang said...

itu dengkila tu. xpe. saya doakan kite sume akn dpt hidayah dr-Nya. amin.

Twins said...

Rileks je kak.yg penting akk tau apa niat akk.

Anonymous said...

Hye kak elly..msti stress mase tulis nie..hahahaha..abaikan je kak..dieorg tu dengki je sebab dieorg tu xde ape y akak ade..kate xsuke tapi bace gaks...agak bengong dieorg ni..still menulis kak..caiyok2..

anis said...

orang yang lagu tu nak dapat perhatian lelebih jee dri kak elly, hihi

Anonymous said...

akak..sy ni anynomous gak..tp sy suke sgt baca blog akak, even kita xpernah kenal dan cara hdup kita mgkin berbeza.
setiap hari sy akan check blog akak ade new entry ke tak...excited nk baca.i like.
sy harap akak dan keluarga bahagia dunia akhirat dan dimurahkan rezeki.aminn.

Miss Moon said...

Rilex la elly ...kat dunia ni ada org yg suka kita n ada org yg tak suka kat kita . Ada je benda kita wat salah .

Kadang kita dah buat habis baik pun org kutuk...kita bahagia pun org kutuk ...so apa dia org nak pun x tahu

Nko hanya akan.dpt haters bila nko fofular so kira.skrg nko dah glamers la noks

Aku suka cara nko ..nko rajin ....mmg nko tak perfect sebab kita semer x perfect kan ...so mana yg baik pasal elly kita folow la mana yg kurang baik jgn follow ...kang senang .

All d best elly ...just be ur self .

Jgn x tak tahu sb org yg sama tew la jugak yg asek gigih refresh blog nko hahahha

So kalau kita semer sayang kan elly ..kita sama doakan yg terbaik utk elly . Insyaallah


Hugs

Ina Khairina said...

lantakkan depa tu kak elly weh,jeles la tu hidup akak lg best dr depa

saya suka ja baca blog akak,hari2 wajib buka...abaikan org2 yg "sempit" mcm tu

Irfa said...

aduhai.mesti x cukup kasih syg ni
xde keje duk skodeng blog org pastu komen mgutuk..

abaikan je.jgn stop mnulis sbb aku peminat setia blog ko elly

Win said...

Go elly go!!! Terima kasih pada semua reader yg bagi support to my wife...luv elly n all sincere readers.....Salam sayang dari En Win

Cher Zulkafli said...

elly, i rasa you dah sesat.. baiklah kembali jalan yang benar. hahahaha. sengal gila lah sapa yang komen tu. i suka je baca blog you ni. seronok gila tengok you beli handbag, pegi europe. peduliklah. dia dengki tu.

kukukata.blogspot.com said...

sabor ya kak,sy suka baca blog akak

PASANGAN GAY BERSAMA DENGAN ANAK-ANAK MEREKA

Anonymous said...

Lantak diorg elly..jelous la 2...xdpt...
P2 dok kutuk2..podahhh! !!
Yg penting blog u sgt best..
Ari2 baca pon x pe...

Yg sibuk kutuk2 tue...sila2 la jgn semak!!!

Hugs elly.....

Anonymous said...

orang2 mcm gtu mmg baca blog2 nehh nak cari silap org...ntah apa2 kan..neway teruskan menulis kakak manis....sy suka baca kekadang sengih sorg2

Ann said...

elly, ngko ni cool la.... aku suke sgt bace blog ko.... jgn diapikkan ape ong lain komen.... derang yg x suke tu ada masalah dalaman tu hahahaha....

nabila aridzuan said...

relax babe..chill je...mulut sesetengah orang mmg x de insurans..buat dunno je.

cik gObu said...

lumrah kehidupan

mulut tak suka tp hati meronta2 nak baca

hahaha

siti said...

ramai org mcm tu kak....sebab diorg kurang kasih syg haha. xboleh tgk org lain senang

mamayone said...

akak saya silent reader akak....poyo je dorang tu..jgn amik port pun...saya suka baca blog akak....

La Cocca Di Papa' said...

Kak, buat tak tau jer dgn org LTC = Low Thinking Capacity mcm tu

*Mrsfarahzaki * said...

diaorg tu loser kak elly. tu jenis manusia xleh terima org lain bahagia, senang hepy kan. persetankan sajoooo...janji kita xkaco org sudayyy... tu manusia tu mesti life dia xsonok tu dengki ngn life org len.

Filla ~ Kasihs said...

elly sayang...
ai suka baca blog u.. hari-hari ai baca blog u... u bayangkan u tengah buat concert ai jerit-jerit tarik rambut sebab histeria minat sangat kat u... muahahahahah...

Hoi ko pedulikkan jelah ayat-ayat negatif nie.. susah nak hidup dan berjaya kalau baca ayat negatif macam tu.. mana yang elok kita amik lah semat dalam hati.. mana yang menghina sebab ada unsur dengki dan jahat.. kita lupuskan je.. retis memang camtu... ramai yang suka ramai tak suka.. haha.. retis kah? muahahha...

lagi satu nak komen.. auwwwwwwww betul ke En Win komen.. omg.. dalam diam-diam Win dah celik IT..bahaya nie... *pintalmisaigarudagu*

Ok lah i'll always be there for you.. keep on blogging, be strong, ada banyak kerja lagi kita kena buat ni elly oiiiii.. hahahah.. makan2 tu jangan lupa! muahaha..

Whoohuu! said...

I suka nak baca blog you. Tapi I tak nak bayar... hahaha

ZarinAziz said...

dia jeles kot..think positif jer..janji x menyusahkan orang lain kan

Anonymous said...

i suka jek baca blog u, ala standard la tew mulut org

adekzagai said...

Dia orang tu semua dengki ngan kejayaan n apa yang kak elly ada...its ok sis...lantakla dia orang nak kata apa....saya suka baca blok kak elly...kelakar n best...jangan pedulikan cakap dia orang tu...tu semua dengki jek lebih...:)

nurlita rustam said...

Hye elly..lantak lar sapa yg tak suka tuh..u bior kan dorang..terus kan menulis..ai suka baca blog u ni ha..u cantik anak anak pn comel..suka suk suka suka..:)))))...

Puan Mimi said...

orang mmg suka mengata, pahdal tak tau keadaan kita bagaimana.. hanya kita dan keluarga aje yang tau.. org menilai kesenangan kita je, kalau kita susah orang tau ke?

simplesnap said...

kak tulis je lg apa2-biarkan org nak ckp,den x dpt europe dpt tgk pic akak kat sna pun jdilah

Dini said...

saya suka giler bace blog kak elly...sy yg xmampu nak g tmpt2 kak elly pg ni, atleast dpt gak tgk n dpt info dr blog akak....biasalah kak mulut org... :)

Anonymous said...

biar la diaorg tu kak elly...sy enjoy baca blog akak, kak fila & kak d...ari2 mesti mau baca..

p/s kirim slm dkt yaya & adik comel

Anonymous said...

Kan! Ramai benor maknusia yang dengki kat donia ni. Mana2 pun sure ada spesies yang manjang tak puas ati dgn idup org lain. Sumpah tak paham dgn dorang ni. Tsk tsk tsk..... kesian!

cik ara said...

ALA .. kak elly retis tu yang dia sibuk nak komen kak elly bukan bukan . konon nak menjatuhkn kak elly tapi sebenarnya dia sedang menaikkn kak elly .. kalau org bijak pandai dia tak kn kondem bangsa sendiri .. jelousss lettew ! ngeee , GOOOOO kak elly GOOOOO ...

Puteri Satu said...

akak pun ada gak kena kutuk kat komen oleh orang2 yang macam tu.. tapi thinking positif jekla.. lantak situla... kita punya blog kan..kita punya suka jekla... diorang jenis suka kutuk orang ni..mcm mental pun ye... so thik positif ok... :)

Anonymous said...

Suami saya,kerja besar,solat jemaah kat surau,tp dia x treat sy n anak mcm en win treats his family.en win nmpk sgt ikhlas nak happykan n cari duit utk family..gaji suami sy 4 kali dari saya,n awal kahwin selama 3 tahun sy tanggung semua,tp bila ada duit bab mkn pon berkira apatah lg nak bw family berjln..sy percaya k elly n en win akan berubah n akan jd lebih baik dr org yg mengutuk.so x pyhla nak kutuk2 org.baik doa diri sendiri jd lg baik

Anonymous said...

salam kak elly...
sy pun salah sorng silent reader akak... suke ape blog akak nie... pedulik jelah ape org nk kate... dia dpt dosa akak dpt pahala... murah rezeki akak...

Anonymous said...

klau x suke n x pndai nak nasihat better diam2 je kan..die 2 lebih kepade dengki yg tramat smpai mandi x basah tdo x lena makan x knyang gitu kot haha..dah dengki 2 majukan diri supaye standing kak elly silap ari bln lebih dari akak kan?akak troskan jer pjuangan akak sbgai blogger meletops cewah..

Norasiah Nasir said...

Elly, Aku mmg dengki kat ko..tetttt..

dengki la ko dpt pi melancong sakankan..tak kira la pi omputih punya country ke..china ke..india ke..tokyo ke..sebab aku takde rezeki lg nk pi..tapi bila ko pi..ko share tmpat2 menarik melalui gambor n entri..cukup la utk aku yg katak bawak tempurung plastik kan...

part agama tu samada beragama atau tidak tu..aku tak berani nak komen, sebab itu antara manusia dan Allah, Jika kita rasa kekurangan carilah ilmu kan..tak perlu lah kutuk-kutuk itu bukan pembimbing namanya..itu pengutuk kan..

rumusan nyer.. AKU SUKA BLOG KO ELLY !!!! sebab ko jujur !!!!

~zack~ said...

lantak org nk ckp pe kak...xpyh nk semak kn kepala ngan orang2 cani...bkn die yg kasi akk duit nk beli handbag kn..huhu...hug n kisses tuk yaya n adik...

*yaya cantik cam akk... =)

~~AzaLea~~ said...

Kak elly, ramai giler support penulisan akak.. so teruskan menulis tanpa mengambil peduli mereka2 yg bersifat iri hati tu ye..

Akak sekeluarga sgt cool..

Bersamalah kita yg baik di jadikan tauladan, yg buruk kita jd kn sempadan..

NenetPenne (NP) said...

perkara nak pegi Mekah tu mana boleh cakap2... diam2 sudahlah... ada masa, ada jemputan dari Allah, sampailah kita...
kes tanya nak pi mekah tu rasanya si choooyaya pun dah kena...gamaknya orang yang sama kot... so lame lahhh..kesiannnn...

kang kalau u buat reso nak pegi mekah kan, nanti kena kutuk jugak, nanti kata nak menunjuk2 pulak... semua tak kenalah kan...

u nak tayang beg ker, baju ke..sukahatilah kan..kenapa orang yang tak suka tu nak sibuk? tak suka blog u, pi lah blog lain..berlambak lagi blog2 lain yang ada...yang islamik pun bnyak... kalau rasa islamik laa kan... cari lah..pasti jumpa...

kita tak boleh nak puashatikan semua orang...

anna hashim said...

hehehheee ana plak yang emosi baca..hari2 tggu akak elly hapdet belog hokey...pedulikan orang2 yang kutuk2 kak elly ni..diaorang tu semua xde kelass..so, kak elly jangan layan mereka2 semua yg dok sebok mengutuk..JATUH STANDARD HOKEY...hehehehhee :-)
sematkan dlm minda:- "iolls retiss hokey..xde masa nak layan sifat dengki uolls, jatuh standard iolss "

kih kih kih...
harap petua ni dapat membantu..

aida said...

alah manusia mmg mcm tu kak,biasa la.da kita punye blog suka hati la nk tepek apa pun,nk baca2 la nape nk jeles2 lak

purpleryna said...

salam kak ely :)
saya suke je baca blog kak ely, kelakar, info, pengalaman, percutian semua ada...

Anonymous said...

salam,

saya suka gak baca blog u.. lg2 part travel2 ni utk dpt tips..cuma ada certain part jer saya tak bkenan.. tp pndai2 la kita nk beza mana baik n buruk untuk jd contoh... tp anak2 remaja jgn tpengaruh g joget2. pakai seksi cam elly tau... :) ( jgn marah ek)

kekunang said...

tabah kak elly...selagi kita takde kacau orang..abaikan orang2 yg komen bukan bukan tu...

saya suka je baca blog akak.

Anonymous said...

org2 yg mengata kau tu elly, diorg tu mentally ill.. seriously.. jadinya, baik kau kesiankan diorg tu.. kesian sbb sakit jiwa..

Somel-somel Adliza Azilda said...

abaikan je kak org cenggitu. kalau x sebab baca blog akak, xde la sy dpt cari produk hair growth tu tau... keep smiling... ignore org hasad dengki... biar hati dia sorg je mbengkak busuk...

Pinkish Mumma said...

kt nk share n3 sis...bley erk.. :)

alin said...

Salam kak elly..im one of ur silent readers..xpe yg baik tu kite ambik, yg mcm xkena gaya je commnt tu kte tapis.mgkin niatnye baik tp caranye slh.

N btw xpe je pegi lawat church.lgpn bkn niat kte nk mnganut agama dorg.sy pnh stdy dkt nz n i hv been to one of the church in chrstchurch.cathedral name die.ktorg bdk2 usrah siap msuk lg visit sume tmpt dlm tu.mcm kte la.xkn nonmuslim dtg msjid xleh kot?kte lg suke de org nk blaja n mndalami islm kn.xkn nk halau plak.tp kte org islam set la niay mngembara.dpt hepi2 phala pn dpt.hehe

lgpn kn mmg Allah suruh hmba2nya mngembara.klu de duit, xpe pgi je jln sluruh dunia blja sjrh org2 dkt tmpt len.tmbh ilmu. Xde slhnye -alin

Anonymous said...

salam,
kak elly...betul kata kak ely tu...dah tak suka tu tak payah la nak baca kan..nampak sgt la org yg kutuk tu sebenarnya suka baca tapi jeles ..tu yg dia kutuk2...
teruskan menulis seperti biasa....bolayan jer org2 yg suka kutuk2 tu..

azean silent reader yg suka jer baca blog elly in wonderland.

Anonymous said...

Dulu saya suka baca blog filla... tapi sejak akhir2 ni.. blog dia byk tul iklan... its fine rezeki dia... so skrg saya suka baca blog elly.. lebih sempoi n lebih bersahaja....:)

Anonymous said...

Dalam dok kata ramai yg ngutuk blog akak ramai jgk yg dah bg komentar positive pd akak nih ...itu petanda suke ke tak suke maknanye?? kekekekekeke

Si anon yg tak suke blog akak tu sebenarnye tgh mengalami konflik jiwa lah tu kottt...dh kata tak suke tpi dok update baca blog akak pulak kan ...nmpk beno dia nk jeles & dengki hati ngn akak tu...

Biar lah dia dengan labu labi nye...

MyraQhairel said...

toksah layan la org cenggitu kak...tensi je kann..ko teruskan je blog ko kak...ada je yg ramai nak baca....lagi satu admire ko kak pasal biz neh..nak je berbiz mcm ko laki bini kak....

Anonymous said...

Kak elly sy pun dulu suka baca blog filla tp mcm kata anon d atas bnyk iklan tp still baca jugak la blog kak filla tu..tp memang btul blog kak elly cool n sempoi je kelakar pla tu heheh best je tuk hiburkan hati..org yg ada penyakit hasad dengki ni memang x blh tengok org lain bahagia jeles manjang..so abaikan je kak yg penting kak elly n family bahagia n kami pun seronok baca blog kak elly.. :D

Anonymous said...

salam akak,leh x share tips cmne akak jga bdn akak wlpun sudh kwen??kew mang genetik akak cm krus...may i noe...blog akak mang superb cz sal hal family...sy doakan akakn n family akak berkekaln hgga ke jannah...lg mnis akak pkai tdung..mb akak leh try slow2,pkai tdung...sy xberniat sakitkn ati akak,cme kdg2 nk share juz cmne klu kte mati esk dgn berpakaian xmnutup aurat or dlm kdaan berdosa seperti dlm niat takbur ke pew kn...sy xmemaksa akak pkai tdung..sy berdoa agr pntu hati akak terbuka nnt..amin..=)..sy pn byk melakukan dosa dlm kdaan sdr n xsdr..ni pn reflect dri sy gak...sory klu menguris hati akak...pa pe ur blog awesome..=D

Anis Czaj said...

Adat manusia tu kak... kita buat la baik macam mana pon..ada juga benda yang xkene dimata... manusia ni PHD dia tinggi... tambah2 bila tengok orang bahagia, berjaya dan sebagainya.. blogger ni suka cite apa yang dia rasa, dia buat dan sebagainya sebab dia rasa lepas dan happy bila dapat luahkan diblog... kadang2 ada sesetengah orang yang xreti nak bercerita sesama kawan2 dan lebih selesa jika meluah apa yang dia rasa di blog... kadang2 orang xpaham... cakap kita ni riak, sombong, tulis ntah apa2, xde masa depan segalanya... sabo jela kak.. meluat2 pon dok bertenggek gak kat blog akak... tu tandanya dia ambik berat.. bahaha...

hOtMaMa said...

uols dah taraf2 retis occayyyy!! tu sbb ramai yg tak pueh ati.. lantak la blog ko tetap jd pujaan mak.. gituhhh!

Anonymous said...

saya suka bce blog akak ...tp silent reader aje..tak bosan la bce blog akak..best2..

Anonymous said...

saya suka bce blog akak ...tp silent reader aje..tak bosan la bce blog akak..best2..

Anonymous said...

Kadang2 org yg attack elly tu saje nak test kesabaran.dia suka buat camtu sbb kalau kita melenting doa syok.tah ape2.sbenarnye derang tu mmg suka carik psl.abaikan je eyh. 😘

Anonymous said...

Huyooo.. kira ko femes la kak.. bior jer la drg tu terjun ngan labu2 nya.. kalau x suka xyah baca kan x tmbh dosa nak mengutuk, menuduh org.. saya ni pembaca tegar.. asal lunch 1 jam misti bukak blog nengok ada entry baru x.. i sapot u la kak.. ^_^ kat blog kat fb kat mana2 la..

Anonymous said...

akak, kite suke bace blog akak :D akak ni gila2 and mmg boleh layan kepala lah gdn akak. selalu update enty tau. suka baca pasal family, anak2, makanan, vacation yg akak citer. best :D

Anonymous said...

mula2 sy baca blog pun lepas tau akak meniaga ngan kak fila.. 1st sekali pikir "ehhh pehal famili akak ni mcmni eh" mula la pikir mcm2
but then bila baca lg post akak lama2, i dah mula paham, that how u want ur famili be, so mana yg ok kita ambil, yg tak sesuai jgn ikut...
so baca2 lagi i dah boleh terima, n now saya mmg adore ur famili, both u n ur husband pandai cari duit n pandai cari cara mcmana nak bahagiakan famili..
guess what, i pun dh start kuar mkn berdua ngan huby. kuikuikui. see... tak semua yg kita pikir kita rasa t betul. tu kak elly, all the best, keep writing n pedulikan yang maki2, yes diorg mmg jeles ngan u

Fiza said...

hahahahahaha diorg jeles la tu...fiza suke jek baca blog akak...cara akak cite tu cam sembang depan2...suka dengan semangat akak yg x pernah putus asa..

dan paling suke akak terlalu jujur...hahahaha

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

xperlu sentap2 kak...owg ati dengki jer gitu...ramai peminat u..ignore jerr...

nak jadi kuat cam akak la..kuat cari duit..kuat berjalan..kuat mkn..kuat sumer la...share tau...

muaxx.... u r besttt...

si bulat cantik said...

well said..i adore u and your passion for shopping..:)..plus your hardwork in your business.. since you berjaya dlm your business..bolehla I belajar and mintak tips form u :P...

Anonymous said...

luv u elly

shuweet said...

tu la manusia PHD..ade je nak cari salah orang...dengki tak habis2...

Anonymous said...

saya suka akak dan blog akak...
en win pon saya suka..opsss haha..gurau je..
i vote for kak elly...
go kak elly go..hohoho

cikji said...


camni lah org kita,xleh tgk org lebih cikit mulalah nk mngutuk,menegur tp guna cara yg salah.

abaikan anon yg pendengki tuh k'elly.yg pnting blog k'elly bessstt!!

Liyanaroxx said...

Biaq pi lah kak elly oiii...diorg tuh dengki.biasalah manusia mana nak tgk org lain lebih sket. Tak salah nak menegur, tapi biar beradab & jgn aibkan org tuh.

pape pown saya akan tetap baca blog kak elly...suka baca kisah ur family...stay loving kak elly & en win! ;)

noriana ahamad sapari said...

ASSALAMUALAIKUM

Tahniah Kak Elly suka sangat dengan nukilan akk ni
dan terima kasih coz menjadi pembakar semangat ut sy terus Berjaya.

sy doakan kak elly sekeluarga diberikan kesihatan yang baik dan Berjaya dunia akhirat

salam menjemput rezeki.

Noreen.