Nuffnang Advertisement

Wednesday, February 29, 2012

Tak pandai tapi buat2 pandai.....

Aku ni muka jer nampak macam bijak.... muka macam tahu macam2 benda.....padahal satu benda pun aku tak tahu....Muahahahaha. Eksyen jer lebih muka konpiden tak agak2.  Contoh macam....

1. Kalau gi swimming pool...korang ingat aku terror ker. Tangan jer kuak lentang....bukan main libas kekiri kanan padahal dalam air aku berjalan. Kalau orang tengok dari atas mesti ingat aku terror giler.

2. Pergi pasar....bukan nyer aku kenal sangat jenis ikan. Setakat kembung, pari, ikan merah, bawal tu boleh lah. Cuba kalau korang suruh aku beli jenahak ker patin ker mmg aku balik rumah aku cakap kat mak aku ikan tu dah habis. Kalau nak potong ayam pun macam tu gaks "potong kecik yer bang"....terpulang lah kat org tu nak potong kecik mana pun janji senang masuk mulut. Tapi waktu membeli dan memilih sesuatu benda tu bukan main berlagak macam Master Chef habis mata2 ikan tu aku terbeliak kan.

3. Kalau gi restoran mewah...agak2 aku tak tahu sebut makanan kat menu tu....aku tunjuk jer "This want please" tapi muka konpiden macam selalu makan jer binatang tu. Malu konon nak tanya...hujung2 rupanya sayur rumput...makan lah sampai kenyang.

4.  Bawak kereta bukan main terror...langgar sana, langgar sini. Tapi bila orang tanya pasal kereta satu benda pun aku tak tahu. Bila orang cerita aku punya angguk macam paham bebenor lah. "Really...so kena tukar lah".....sebenarnya apa yang dia suruh tukar tu pun aku tak tahu....muahahahaha.

5. IT.....lagi lah aku lembab. Orang dah berzaman guna Ipad aku baru nak start....lepas tu bangga tak agak2. Kadang2 anak aku Yaya lagi terror. Bila aku tahu sesuatu benda aku punya berlagak ajar orang....siap dalam hati mengata lagi...apa ker lembab benda senang pun tak faham.

6. Aku ni jenis orang yang malas nak ambik tahu nak pulak benda yang remeh2 ni. Korang pakai lah hanphone canggih depan aku....bukan aku pedulik pun sbb aku tak tahu pun itu phone yg paling latest. Nak pulak kalau aku lepak ngan group yg giler gadget2 ni....lagi satu benda pun aku tak faham tapi muka aku tetap konpiden macam terror...."betul2 itu paling latest kan tapi tak banyak orang pakai lagi sbb mahal". Padahal rupa benda tu pun aku tak tahu macam mana.

7. Ini mmg kepantangan En Win....aku kalau beli sesuatu barang yang canggih2 tak suka bertanya....sebab aku takut penjual tu tak faham soalan aku dan aku pun tak tahu soalan apa nak tanya. Bila aku balik lepas tu tak tahu guna aku melenting kat En Win sbb kenapa dia pun tak pandai.....hahahahahahaha.

8. Aku suka beli novel tapi aku kurang suka membeli magazine....jadi selalu latest2 produk kecantikan aku agak ketinggalan sedikit. Jadi kalau kawan2 aku cerita pasal latest sesuatu produk mula lah aku melopong. Tapi muka tetap konpiden. Balik cepat2 key in nama produk tu....barulah aku tahu rupanya pewangi pepek.

9. Ini memang kelemahan aku paling ketara...Filla ko mesti tahu kan. Tak pandai bagi arahan tunjuk jalan. Tapi nak jugak explain kat orang. Bila orang tu tak faham aku rasa nak mengamuk kata orang tu  lembab....padahal aku yang lembab.

10. Artis Hollywood ker Bollywood ker bukan nya aku kenal sangat....kan aku dah cakap aku malas nak ambik tahu benda remeh2 ni....bila kawan2 bercerita mula lah mata aku terkedip-kedip. Tapi muka ttp konpiden macam kenal. "Betul2 body dia cun kan".

Kesimpulan nya ....janganlah kita menunjukan kebodohan kita di depan orang sbb benda2 macam ni lah orang akan pijak kepala kita....level of konpiden kena sentiasa ada supaya korang tak dipandang rendah nanti. Jadi tak salah berlagak macam aku ni.....tak tahu tapi pura2 tahu. Muahahahahaha.

Tuesday, February 28, 2012

Birthday Treat ~ Thanks Kengkawan

Harap korang bersabar yer....artis macam aku ni mmg sambut buffday sebulan. Maklum lah ramai peminat nak belanja makan. Jadual penuh korang sampai hujung bulan ni.....ahaks!! Orang yang baik macam aku ni mmg ramai orang sayang.....PANG!!!

Jumaat lepas kawan2 office aku belanja makan.....hadiah aku belum mintak lagi tu. Jgn ingat korang belanja makan tak payah bagi hadiah.....NO NO NO! aku mata duitan ok!.... makan nak hadiah pun nak. Korang ingat senang ker nak kawan perempuan glamer macam aku...jadi jaga hati aku elok2....muahahahahaha. Statement tak sedar diri kan....nasib tak jadi artis!

Disebabkan aku hantu steamboat so kawan2 bawak lah gi makan Johnny's kat One Utama. Awal2 dah cakap ngan boss balik lambat sebab aku nak enjoy food makan bebanyak. Boss aku sporting laju jer menganggukan kepala....I Lap u lah boss!

Meletup perut makan ni!


Dari kiri Hazel (yg belanja hari tu), Liza n Reahan. Ini lah teman gossip aku pepagi. Tak ada cerita lain pasal artis jer memanjang lepas tu cite pasal kecantikan. Macam mana nak kurus lah, macam mana nak tegangkan kulit lah.....hujung2 makan nasi 2 pinggan. Asal lunch jer "jom makan sedap nak?".



Me & Hazel. Minah ni pregnant terus aktiviti malam terhenti sementara waktu. Cepatlah nok! mak tak sabar nak jadi jahat ni.



Semua kuat makan....kelam kabut Bangla ni ambik order. No 23, No 27, No 16.....



Hasil nyer....20 trays. Melantak lah korang sampai lebam



Makan nok! bukan ko nak makan sangat kan tapi baby! Iyo lah.....



Meleleh air liur....Yummy!!


Next


Semalam Minah Hazel kekonon nak buat suprised utk aku.....panggil kengkawan berkumpul kat karaoke. Pakat2 ngan En Win suruh bawak aku kat sana senyap2 lepas tu jerit SUPRISED. Tapi kan korang kesian dia....hujung2 semua tak dapat datang tinggal dia berdua jer. Iyalah esok nak kerja jadi org  malas datang. Tapi Nok! Mak terharu sangat....thanks Laling!



Hazel n Hakeem. Waktu ni pukul 11 malam. Tapi gigih jugak datang....Mak! terharu nok walaupun korang berdua jer yang ada.



Tanpa mengenal erti penat dan jemu Hazel tetap ingin mendendang kan lagu "Listen". Sedap suara ko nok! Menitik-nitik airmata Mak!


En Win....dia kalau dapat mic mmg over. Besar gelang.....muahahahahaha.



Mamat ni kalau korang mempunyai kesabaran yang tinggi boleh lah ajak dia gi karaoke....aku ngan Hazel macam nak halau jer dia keluar. Sekali pilih sampai 10 lagu. Mic tak nak lepas langsung. Dari pukul 11 malam sampai 3 pagi aku  ngan Hazel adalah nyanyi dalam 4 lagu jer yg lebihnya asyik dia ngan En Win jer. Birthday siapa ni yer!!!!!



Walaupun muka aku senyum tapi hati aku sangat lah membara. Aku kan artis.....harus korang dengar aku menyanyi.


Tiba2 pukul 1.30 pagi ada pengunjung yang baru datang. Nama dia Wan. Comel kan...tapi suara power korang "Gususan hari2 indah bersamamu Kamelia". Ini Interior yang buat rumah aku.


Kalau dah buat aksi2 macam ni.....menandakan kitaorang dah boring....sbb 3 orang mamat tu telah membolot mic tanpa segan dan silu.


Sudah2 lah Pa!


Tengok remote kat tangan siapa. Mamat tu lagi kan. Waktu ni dah pukul 2 pagi.

Sampai rumah dalam kul 3 pagi....pukul 6 pagi kena bangun balik. Nyantuk aku nok! Tapi Mak happy giler..... Toche laling!!!

Monday, February 27, 2012

Amukan di Wayang...

Hari Jumaat lepas En Win tak ada.....aku kalau En Win busy or outstation akal aku mmg laju...bergerak jer list shopping complex kat otak aku. En Win ada syarat kalau nak keluar boleh tapi makesure bawak anak sekali....takutlah tu orang ngorat aku. Cemburu lah tu!!

Bawak anak.....tak ada hal lah. So.... after discuss ngan anak2 ....kata sepakat telah dilakukan diorang nak tengok wayang kat KLCC. Dengan pantas aku book pukul 9.30pm hari Jumaat. Balik kerja siapkan adik lepas tu ambik Yaya dari Sekolah....mandi2 pukul 7.30pm dah sampai KLCC. Aku kalau berjalan mmg laju...shopping sikit2....lepak food court.....baru tgk wayang.

Anak aku sibuk nak tgk Beauty n The Beast tapi waktu aku book tu dah full yang tinggal cuma Adnan Sempit II.....lantak janji tengok wayang kalau ngan En Win  ada tak ada makna dapat tgk cite2 melayu ni. Aku kalau pilih seat suka duduk tengah2 dekat row H tak silap aku. Cite Adnan Sempit ni mmg best giler kelakar nak mampos. Kalau korang stress gi lah tgk cite ni.....tapi disebabkan aku ni pelawak aku rasa lawak aku lagi kelakar kot......muahahahahaha. Cite dia ok2 jer lah....best lagi ombak rindu!

Mari lah berbalik kepada cite amukan aku....sikit punya panjang aku punya intro kan. Sebelah tempat duduk aku ni ada sorang mamat ngan awek dia. Makna nya boipren dia duduk sebelah aku lah. Korang mulut mamat ni busuk giler aku tak tak tahu macam mana awek dia boleh tahan. Bila dia gelak bau bangkai korang busuk macam longkang....elok2 aku happy jadi stress. Sepanjang cite aku tutup hidung ngan tangan. Kalau aku jadi awek dia sah2 birthday dia aku bagi voucher cuci gigi.....muahahahaha.

Ok itu satu hal.....belakang tenpat duduk aku pulak budak remaja belasan tahun dalam tiga orang. Aku tahulah cite tu kelakar tapi gelak jer lah. Ini sampai tendang2 kerusi macam lawak sangat....satu kali dua kali aku leh tahan lagi masuk kali ketiga aku dah meroyan dah sebelah aku mulut busuk belakang seat aku tendang2 lak kerusi aku...mmg cari nahas aku toleh belakang terus sound "Dik nak gelak akak tak larang tapi tak payah lah tendang2 kerusi". Tapi korang tahu lah budak remaja tak makan saman bukan tahu mintak maaf dia buat tak tahu jer....still gelak tendang kerusi aku. Habis cite tu aku terus bangun....pandang muka dia...."Korang ni tak ada otak kan....tgk wayang tu boleh tak berdisplin sikit orang pun bayar tiket gak" lepas tu terus aku blah ngan anak aku....tapi jalan laju2. Takut gak buat dia panggil geng mati aku.

Ini yang aku malas kalau tgk wayang banyak mat rempit atau budak2 remaja yang ikut besar kepala dia jer. Semua tak ada adab. Aku ingat aku nak buat aduan lah kat tokei wayang tu suruh diaorg iklankan ubat gigi lepas tu ayat penghabisan dia "SILA GOSOK GIGI SEBELUM MENONTON WAYANG". Pening aku sampai balik....terus mood kelaut.

Nota: Korang birthday aku sama ngan Aaron Aziz lah. Nampak nyer jodoh semakin hampir!!!

Friday, February 24, 2012

Ahaks! En Win kasi Present...

Wah! gitu tunjuk present bagai....budget retis sekali sekali takpe kan.

Seperti yang diberitahu aku mmg nak celebrate kat rumah jer....malas nak makan kat luar2 ni. Umur kalau dah meningkat perasaan dia memang cam gini kot. Kadang2 selalu makan luar pun boring gaks....berkumpul kat rumah makan sama2 lagi best kan!. Tapi En Win kan seorang penyayang...hak tuiii. "Ma kita gi KLCC lah malam ni, dinner kat sana terus....lepak ngan anak2". Aku set jer...

Rupanya uolllsssss..... ada udang di sebalik mee.....En Win nak beli present utk aku. Korang tahu tak dibeli apa....kalau nak tengok.... jom lompat bintang ngan aku sekejap....One, Two, Threeeeeeeeee..........sekali lagi One, Two, Threeeeeeeee.......gerak geri gasing!!!! hahahahahaha. Dah bersedia korang....tutup mata dulu. Cepat kalau tak aku tak nak tunjuk.....hahahahahaha














1














2














3














Tadaaaa


OMG! Bvlgari.... Terkembang2 hidung aku...jantung debar2. Masuk kedai tu muka bangga habis. Orang kalau sekali sekala masuk kedai cam gini....jakun dia mmg terselah sikit. En Win suruh aku pilih Pendant n Rantai! Tapi aku kan baik hati....x sampai hati nak ambik mahal2....so aku pilih Pendant jer rantai pakai yang sedia ada. Takpe2 rantai next year pulak yer Pa!

Ini rupa pendant tu.....thank you so much darling....love u deep2 n peluk ketat2. Sambil mata berkaca2 apabila disarungkan. Matilah mesti korang muntah darah....berlagak betul minah ni hari ni kan!.....hahahaa...jgn salah sangka korang cuma nak share kegembiraan jer. Selama 8 tahun berkawan dan 10 tahun berkawin baru dapat merasa semua ni. I'm really happy.....syukur alhamdullilah

Aku pilih Pendant tu sama bentuk ngan cincin yang aku ada sekarang....nampak lah cantik sikit macam satu set gitu. Apa hitam tangan ko ni Pa......tak2 itam itu menawan. I suka u kulit macam ni....kalau u putih mesti I tak suka ( ini jujur dari hati).

Wah! Gedik ko yer.....

Lepas dah settled semua tu....terus gi Chilis dinner kat situ terus....tapi seperti biasa kena beratur....dekat 30 minit gaks kena tunggu. Anak2 dah bising kelaparan....mana tak lapar selalu kat rumah makan pukul 7pm waktu ni dah pukul 8.45pm



Tengok muka Yaya....nak mengamuk jer.





Eeeeeee.....geram ngan budak kenit ni!

Birthday Girl.....ahaks!!

Ameera Dani

Danea Irfan

 Nachos...my paberet

En Win makan soup jer...diet konon! Nyampah aku....hari2 makan nasi 2 sudu jer. Bini melantak 2 pinggan


Adik makan Hot Dog (Kids Meal)


Yaya makan Burger also kids Meal


Aku punya....sangat berbeza dengan makanan En Win....fedulik apa.....kata buffday!


FIL food


MIL.....Fajitas


Sessi membodek nak toys....jgn harap tunggu birthday waktu dapat.


Lepas makan....lepak2 jap kat KLCC. Berlakon sikit ala2 pelancong dari Singapore....

My nyawa....

3 anak dara pingitan!


Me


Dua Insan bercinta.

Thursday, February 23, 2012

HaPpY BiRtHdAy To Me!!!!

Happy Birthday To Me!! Ahaks.....akak dah tuo. Alhamdullilah....dah semakin meningkat usia.....dah semakin bahagia dan dikelilingi orang yang menyayangi kita....itu sudah cukup buat aku bahagia dan gembira. Kalau nak bagi hadiah itu satu bonus.....NAK JUGAK!!!!

Semalam tepat 12 malam seperti biasa anak2 akan meluru masuk bilik and give me hugs and kiss. Tapi En Win tak ada sebab sibuk kat kedai....dia cuma call and wish jer kat aku. Walaupun mulut cakap thank you tapi sebenarnya aku merajuk. Korang tahu aku kan mengada jer lebih....sentap tak tentu pasal terus sms kat En Win " U patutnya orang pertama hug and kiss me....sibuk jer ngan kedai". Wah! gitu ayat sentap pepagi buta.

12.30 malam baru En Win sampai....masuk bilik tgk2.....ahaks! ada cake! Rupanya dia lambat gi ambik Cake yang dia order.....Ala2 so cuteeeeee....sorry darling! wife u ni kan drama queen. Aku sebenarnya brutal malas nak ambik tahu hal remeh temeh tapi for me tarikh2 penting kena ingat kena ambik tahu benda lain aku tak ada hal. Kalau lupa tarikh penting memang aku akan sentap tak ingat.


Thank you Pa....sayang u dip2


Tadi bukan main sentap...bagi tiup lilin kembang2 urat tengkuk


My birthday cake!


Kiss from my darling!


Kiss from Yaya!


Kiss from Adik!


Sila abaikan lengan aku dan tudung saji itu.


Jam kat belakang tu rosak jangan tertipu....waktu ni pukul 12.45 malam.....jiran aku sah2 tension sbb memekak memalam.




Thanks so much Darling!!!! *lap air mata*






Card form both of my dotter....buatan sendiri. Thank you sayang!!