Nuffnang Advertisement

Monday, December 17, 2012

Weekend..

Weekend lepas aku ngan En Win mmg terkejar2 busy bebenor gamaknya. Aku kena settle kan banyak benda sebelum gi bercuti next week....sengaja jer nak kasi korang tahu aku ngan hubby nak bercuti nextweek. Nak eksyen sikit ngan korang....hahahahaha.

Sabtu pagi gi Sekolah beli buku budak2 yang tak ada stock hari tu. Actually aku dah beli awal bulan 12 haritu tapi banyak buku yang tak ada. Sabtu lepas pergi lagi. Lepas settled brg sekolah pergi pulak Jalan Kenanga beli barang utk packaging baju kimono. InsyaAllah baju akan sampai hari Rabu ni so Khamis dah boleh pos. Sabar ya korang. Lepas dah settled beli barang kat kenanga hantar pulak gambar yang Rome hari tu buat frame besar2 nak gantung kat rumah. Selesai tugas tu kelam kabut balik rumah sebab Adik Filla nak datang sambung buat kerja Website Tsugoi...susah giler rupanya buat website ni ya. Aku ngan Filla dah lah lembab IT asyik kena sound jer ngan Pak Radie. Giler gigih dari kul 4 ptg sampai kul 10 malam diorang kat rumah aku tapi tetap tak settle jugak...banyak giler kena tahu pasal online ni ya. Takpe DUGAAN.

Hari Ahad pepagi dah bangun...ok tipu bangun tak pagi sangat pukul 9 pagi laki bini masih tergolek-golek kat atas katil..memasing tolak each other suruh mandi dulu. Dasar pemalas...aku lah terpaksa mengalah sbb perut dah berbunyi mintak isi. Semua macam lemau jer malas bangun...tup2 pukul 12 jer baru keluar gi Pavillion.



Ajak En Win gi makan Teppanyaki kat food court pavillion. Ramai giler orang beratur. Tapi aku kalau nak makan beratur lama pun sanggup.





Sibbling!! hahahaha


Sorry gambar terbalik malas nak betulkan...pepandai lah korang lentuk2kan leher tu. Ini En Win punya Beef Teppanyaki


Aku ngan anak order chicken teppanyaki. Actually makanan ni belum siap lagi tapi aku dah mengelupur tangkap gambar sbb nak makan cepat.



Tujuan gi Pavillion sbb nak cari barang2 utk bawak gi holiday next week . En Win mmg tak faham perangai aku...kenapa setiap kali gi holiday nak kena beli baju baru. 

Ini mmg tabiat aku dari dulu kalau nak gi holiday aku kena ada satu  baju baru....barulah mood tu datang. En Win ni seperti biasa cakap tak serupa bikin aku beli dia pun beli siap topi bagai...over ok!!!



Nak jalan tepi pantai kena beli selipar...hahaha!

En Win: Ma jgn over boleh tak? Beli jer lah selipar jepun tu sudah bukan orang tgk pun kaki u.

Aku: Suka hatilah...bukan selalu tau i beli selipar...selipar ni  bagus susah putus...kalau letak kat api pun tak terbakar....hahahaha

Nak menipu laki tak agak2...bayar2 jgn bnyk cakap.



Eh! kenapa badan aku senget...hahahah. Jln tepi pantai kena pakai dress ngan topi besar baru mcm omputih. Giler berangan!! harus lawa2 kata honeymoon kenalah cantik depan suami. Next baju mandi pulak..yang dulu punya tak sanggup pakai sbb perut nak berlapis2 muntah darah pulak orang tengok nanti. Kita cari baju swimming yang tutup perut...ok jom!!

Lepas settled cari barang aku ngan En Win turn anak2 pulak. Bawak diorang gi potong rambut. Sekolah tak lama lagi nak bukak... bagi pendek sikit rambut tu. Senang sikit kerja nen nanti siapkan korang. Tahun ni dua2 sekolah petang tak adalah kelam kabut orang tua tu nanti.


"ma adik tak nak pendek sangat...adik nak ikat rambut pergi sekolah"...baik nak!!


"Mama...Yaya nak potong pendek sampai bahu...malas nak ikat rambut gi Sekolah"....baik nak!!



Inilah hasilnya...


Aaaauuuwww seksi anak mama.

7 comments:

Anonymous said...

suka baca blog kak elly...adik senyum mcm en win...kakak senyum mcm akak...

Lynn Hamzah said...

dah pendek dah rambutnya...senang sket nak urus...

Anonymous said...

Kak elly sayang baju biru 2 beli kat ane? Comel la... Sy nk wat baju mengandung..

Elly said...

Anony: baju dress tu beli kat Parkson. Cepat2 tinggal 2 color jer. Hujau ngan pink

hOtMaMa said...

Gambar last tu mmg anak bapak.. sebijik mcm bapak dia betul bila dia senyum.. hehe

nurlita rustam said...

hye elly..suka baca blog u..kelakar..ilang ngantok i kat opis hee hee..smalam npak u kat kedai gambot tu..i sebelah anak kecik u tu hee hee masuk gak gambor i wpn blakang jer..nak tegur u tp segan lak..so i senyum jer kat cermin tu..aper pn..anak2 u and u comel comel..blog u terbaik..best!!

Elly said...

Nurlita: I ingat u yang buat treatment rambut tu kan. Patutlah I nampak u senyum2 kat cermin...Hahahaha.