Nuffnang Advertisement

Thursday, December 13, 2012

Tindik

Anak2 aku dari tahun lepas mintak nak tindik telinga. Diorang malu sbb semua kawan dah tindik cuma diorang jer belum. Aku yang tak bagi dengan alasan kata diorang kecik lagi. Lepas tu aku takut2 kan kata sakit giler. Sakit dia macam rasa kena cucuk pisau hahahahaha....

Sebenarnya dulu2 aku ada bad experience tindik telinga ni. Fobia dia sampai sekarang. Tu sebab aku tak boleh jadi punk sebab penakut nak tindik. Kawan2 aku semua tindik 2,3,4 kat telinga tu belum lagi dahi, lidah dan pusat. Giler ker apa???

Waktu tu umur aku 6 tahun tak silap..mcm biasa ikut kawan2 sbb kalau tak tindik tak boleh geng diorang. Tak wanita katanyer. Paksa mak aku bawa gi tindik kat Kedai Emas depan Bangkok Bank. Dulu2 mana ada pistol dia guna pin jer cucuk..pin yang tajam tu. Of course lah dibubuh ubat bius tapi secoet jer...lap2 gitu jer kat telinga. Mula2 cina tu tanda telinga aku dengan pen nak bagi sama level. Start cucuk telinga kanan....perghhhhhh sakit giler tapi sbb nak cantik muka aku cool jer tapi dalam hati macam nak tampar cina tu 10 kali lepas tu lari balik rumah. Veragan jer lah sbb mak aku dah bayar RM10.00 berani nak lari harus aku dilempang jer kalau buat perangai. "Tak sakitkan adik...mau cantik kan...kita cucuk satu lagi ya". Ya tak sakit air mata aku dah bertakung ni...kalau kelip mata confirm jatuh. Ok telinga kiri pulak...jantung aku dah debar2 sbb dah tahu sakitnya macam mana tadi....dia start cucuk jer entah macam mana tiba2 badan aku gigil2...hahahaha. Mak aku dah panik dia peluk aku jgn kasi gerak lagi lah gigil aku kuat cina tu cucuk cepat2 dan kuat2 sbb takut aku lari......korang tahu tak apa jadi....setan betul lah....cina tu cucuk senget ok...di ulangi SENGET. huaaaaaawaaaaa tak cantik terus cacat telinga aku. Mak aku tak terkata. Balik naik bus mini dengan penuh kehampaan. Cina tu suruh datang lagi 3 bulan kasi lubang tu betul2 tutup nanti dicucuk balik. Serik ok!! 3 tahun baru aku datang balik.

Disebabkan fobia dia terasa sampai sekarang jadi bila anak aku nak tindik aku tak kasi aku takut2kan diorang. Sampailah anak2 fade up dah mintak kebenaran utk tindik dengan aku. Selasa lepas jln kat Bukit Bintang tengah aku leka tengok barang diorang  bisik kat En Win cakap nak tindik sbb nampak kedai emas kat situ. En Win kan sempoi..."betul nak tindik, adik ngan Yaya tak takut...kalau tak takut jom". Berasap telinga aku dengar. "U temankan diorang i tak nak tgk...budak tu melalak u siap"...hahahahah. Giler penakut aku kan. Tak sampai 15 minit anak aku keluar kedai emas tu dengan telinga dah bersubang....tanjat aku. Giler berani budak2 ni.




Tengah tandakan telinga


pakai 2 pistol tembak serentak....nasib baik aku tak ada kat situ kang aku yang emo. Entah2 pengsan. muahahaha.


Berani korang ya...


Tadaaaa.....dah jadi perempuan sejati gitu


"Mama nanti kita beli subang banyak2 ya"


11 comments:

kisskiut said...

anak first tuu mmg kopi paste muka kak elly...
dari sisi pon jelasssss kopi nyee..
kekeke...
kiteww pon takuit tindik tingewww

*rasa nk lempang diri seniri taip www*

kekeke bye kak elly!

liza♥aufa said...

saya pon belom tindik anak saya lagi...

igt dah baya anak akak baru saya nak g tindik...

dulu mama dia tindik sampai ke kening ngan bawah bibir, bila nak tindik anak cuak plak...

Anonymous said...

Xsakit la sekarang kak elly klu tindik sekarang nie.... Ari 2 bawak anak buah pg tindik telinga umo br 6 bulan.... Melalak 1 soping complex bergegar tp kejap jer mayb terkejut.... Hehe....

khalisa khayra said...

comel jk dua beradik ni...

khalisa khayra said...

comel jk dua beradik ni...:)

Irfa said...

anak dara aku 11 tahun pun baru je tindik bulan OGOS lepas..itupun sbb dia mintak byk kali tp aku bagi alasan..kakak pakai tudung bukan nampak subang pun ;)

zaman aku tindik pakai tembak jugak so takdelah kes tercucuk senget.ngeri lak baca.

tp baru2 ni aku terpksa tindik balik sbb dh lama x pakai subang..tertutup balik

stichares said...

heeee... anak saya pun x tindik lagi... kecik2 dlu x nak buat and now dia yang tkot.. anak buah saya umur 4 bulan dah tindik...mejerit masa terkejut kena tembak jer la..lepas tu terus ok...heheh :)

Bella Heuheu ❤ said...

kak elly, kite dulu time kecit pun amoi cine tu tembak kat telinga jadi senget. sampai sekarang senget even dh buat 2 kali. stress tgk lubang tindik tu x sama. kalau pakai subang terus x cantek.

Mally said...

Kak elly yg takut sgt tgk anak2 cool jer..hihi
Sayapun nak tindik untuk anak saya tapi baru 9 bulan boleh ker???

Anonymous said...

anak i pon kesian. mmg la tindik serentak, tapi yg telinga kanan org tu boleh tersalah tembak! cepat2 dia cabut yg salah tu. apa lagi, meraung la anak i. tapi nak buat camna, lepas pujuk2 kena gak tindik lagi sekali.
huhuhu kesian sangat.

Filla ~ Kasihs said...

haha.. hoi experience ko ngan aku sama! tapi aku canggih lah pakai pistol, tadika time tu.. tp tembak satu2.. pas dah tembak sebelah aku dah melalak sebab sakit.. pastu meronta2 nak tembak lagi sebelah.. mak aku pegang jerut semua kot.. dah meronta cina tu main tembak je..sudahnya senget.. sebelah ke bawah.. sampai sekarang lubang tu satu bawah satu atas..hahahah