Nuffnang Advertisement

Monday, December 31, 2012

Phuket - Day 1

I'm back!!!! korang rasa sunyi tak i tak ada....korang mesti x ceria kan minggu lepas...hahahaha. Tapi aku ceria jer sikit pun x teringat kat korang.....muahahahaha.

We having so much fun giler kat Phuket. Hapening tahap gaban. Tapi aku rasa kalau dibandingkan Phuket ngan Bali utk yang nak pergi holiday bersama keluarga Bali lebih sesuai kot. Phuket mmg tempat anak2 muda yang baru nak meningkat remaja macam aku jugak. Sana sini penuh dengan tempat clubbing. Sana sini penuh dengan mat salih yang seksi maut....sangatlah tak sesuai utk percutian keluarga disini. Tapi utk melihat dan cari pengalaman boleh jer kalau nak datang, AMARAN!! jangan benarkan suami anda datang seorang diri or bersama teman2 mereka ke sini....tahap bahaya adalah MAXIMUM...muahahaha.

Aku bertolak pada hari Ahad pukul 6.55 pagi. Pukul 4.30am aku ngan En Win dah terpacak kat airport. Alang n wife sampai dalam pukul 5.00 pagi. Lepas dah check in settled letak beg semua baru kitaorang gi bekpes. Perjalanan mengambil masa cuma 1 jam 20 minit. Takdan pun nak tidur baru nak lentuk tau2 dah sampai. Melambak giler gambar nak aku riak kan tapi kalau seksi haraplah dimaafkan...aku mmg macam ni!! hahahaha...tapi ada jugak gambar 18 SX yg aku sorok  kalau tunjuk aku akan jadi topik gossip hangat pulak....takmo ya tahun baru ni jgn ngumpat2 tau.



Honeymoon time!! Bye2 Malaysia....



Eh! terbalik pulak gambar ni patutnya kat atas....lantak lah janji tepek kan. Macam nilah muka aku diawal pagi...suci kan....muahahahaha!!


Sampai airport Phuket dalam pukul 8.30am. Terus gi kaunter cari transportation utk ke Hotel.



Dari airport ke Hotel mengambil masa dalam 1 jam 15 minit. Charge yang dikenakan dalam RM25.00 per person.


Pacific Light Hotel...area Bangla Road. Hotel a bit expensive dalam RM220.00 semalam bilik kecil giler almari baju pun tak ada. Kalau hari biasa tak adalah mahal sangat hotel ni disebabkan aku gi waktu peak itu yang harga melambung tinggi.



Aku mmg cari location yang banyak tempat clubbing senang malam2 nak merayau. Area Bangla Road ni jugak dekat dengan Pantai dan melambak makanan seafood yang halal.



Nice kan!! Patong Beach. Disebabkan aku sampai awal pagi bilik tak ready lagi. Sementara tu jalan2 dulu kat tepi pantai...piling2 jadi omputih sekejap.



Bekpes sambil menghirup udara segar kat tepi pantai.


 Kiri kanan pakai swimming suit kat pantai aku jer segan2 kat sini. Segan ker???


Pengantin Lama vs Pengantin Baru


Dapt check in dalam pukul 11am jer. Room...kecik giler. Bathroom tak ada pintu guna curtain jer kalau tak guna curtain nak lebih seksi biarkan macam tu jer tak yah tutup2. Kata honeymoon....hahahaha.



Bantai tidur sampai pukul 3 petang...lepas tu baru keluar jalan2 cuci mata.


Tempat yang penuh dengan mat salih...konpius sekejap.



Kat Phuket aku kurang shopping aku prefer barang2 di Guangzhou lagi.



Tomoi...mula2 dah plan nak gi tgk ramai mlm tu. Tapi bila tanya harga RM170.00 per person langsung tak jadi. Giler setakat tengok orang bertumbuk aku nak bayar mahal2 baik massage lagi bagus.



Hari pertama sampai En WIn tak berapa sihat...demam pulak. Gi pharmacy cari ubat telan 2 biji settled.



Seronok kan sayang!! Macam rasa bercinta jer balik...borak2, gelak2, lepak2 sampai ke pagi. The best honeymoon aku rasa. Kitaorang mmg enjoy kat sini.



Tiger Pub...siang2 pun dah hapening.



Tu sebab dari awal aku cakap tadi tempat ni mmg x sesuai utk family yang nak bawak anak2. Enviroment yang tak berapa sihat dan tak bagus utk dilihat budak2.



Sementara menunggu pengantin baru yang tak bangun2 aku ngan En Win gi massage dulu. Bagi En Win rehat sekejap sbb baru telan pil demam 2 biji. Giler murah kan...oil massage 1 jam baru RM35.00. Aku pilih thai massage....perrggghhh habis tulang aku dipatah2 kan nyer. Meletop2 badan aku dikerjakan.



Habis massage baru pengantin baru bangun...apa korang buat lelama dalam bilik?? bangun2 terus lapar ehem2. Ketam, udang, ikan semua besar2 giler. Aku mmg pulun kaw2 kat phuket. Itu jer lah kerja aku laki bini kat sana...massage lepas tu makan.


Sweet Sour crab, Morning Glory, Steam Fish.


Dry Chili Prawn and Manggo dessert.


Teksi kat Phuket.


Kat Phuket mmg melambak kedai buat Tatto. Ngeri giler!! Aku rasa mesti dia menanggis disebalik topeng Osama tu....hahahaha.



Kalau berani tinggal lah laki korang kat sini. Mmg x balik hotel lah jawabnya...ntah2 korang jumpa laki korang kat airport bila nak balik jer nanti...hahaha. Perempuan ngan Pondan kat sini mmg korang x dapat bezakan. Cun tahap gaban.


Ini perempuan tulen....aaaauuuwww.


Kiri kanan pub!!


Me n Kim


"Sawadeekap"


En Win....holloh3 sukanya dia.


Best Friend sejak dibangku sekolah.



Swimming suit kat sini murah giler dalam RM30.00 jer. Pilih2 utk bawak gi snorkeling nanti.



Jln2 cuci mata kat Bangla Road


Dah tak larat nak berjalan...mlm tu keletihan...tak lepak lama pun kat open pub dlm kul 12.00 semua mata tak boleh bukak. Takpe banyak hari lagi...let's balik membuta dulu.


Aku tunjuk sikit jer...nampak tak perempuan kat atas tu yang tengah berdiri...pondan ok!!! cantik giler body...berpeluh aku tgk!! nanti aku sambung lagi ya...

6 comments:

Irfa said...

oh mmg happening sungguh
tgk gambar pun dah boleh rasa pening.okey..next ;)

GOLD FINGER said...

hi elly..i m your new reader..dah habis baca all entry dlm blog u ni..best sgt2..

mama tisya said...

salam kenal...baru je terjumpa blog ni..klakar tul bc citer entry lps2....sronok honeymoon ..tmpt gini sesuai la tk bw anak..

nurlita rustam said...

sambung..sambung cepat..dah seminggu acik meroyan tau!!!..:)))...

*Mrsfarahzaki * said...

kak elly, farah pun pegi gak pas raya aji hari tu.. tempat dia mmg happening giler kan..pantai dia superb... tapi choral dia xcantik laaa... cantik choral kita kat redang lagi.. ikut tmpt yg farah g tu laa.. tp mmg best!!

Anonymous said...

Sis Elly

Jgn lah lembab nor hapdate blog nih..baru ngh layan nih tetiba kne bersmbng lak ..takyah lah nk cover2 cite/pics...kasi upload je sume..baru lah real story & kekamni yg membaca nih bole lah nk fefeling g sna walau hny ngn baca blog akak jer..eheheheheh..