Nuffnang Advertisement

Monday, November 26, 2012

Rambut Curl...hmmmm

Matilah elok2 rambut lurus aku pandai2 gi kerentingkan....hambek kau!!!

Cerita dia macam ni....muahahahah. Jumaat lepas aku gi saloon nak colourkan rambut. Tengah lepak2 pilih colour sudah ternampak amoi kat depan tu buat digital perm cantik giler wei!! terus perasaan aku membuak2 nak jadi cantik macam amoi tu sampai lupa macam mana muka diri sendiri. Dalam kepala terbayang kejelitaan akan memancar seperti amoi itu nanti....hahahahaha.

Aku : Saya mahu buat rambut macam itu amoi

Hairdresser : Boleh2 banyak cantik wo kalau u buat macam superstar

Lagi lah aku teruja ayat superstar.....aku kan tak boleh dengar ayat puji2 terus terbayang yang indah2...hahahaha. Cipet betul lah...terus setuju tanpa memikirkan muka sendiri bila berambut kerenting.

3 jam aku tadah bontot kat kerusi tu dengan penuh debaran dan inilah hasilnya......





Aku terperanjat giler!!! Huaaaaawwaaaaaaa nasi telah menjadi bubur tak ada langsung persamaan dengan amoi yang cute itu!!! Aku pura2 senyum didalam gambar tapi hati hancur uolls...hahahaha.

Aku tak suka...En Win kata macam cina jinjang...lepas tu dia tarik ayat tu balik nak sedapkan hati isteri tercinta dia kata macam "Perempuan Jepun" sudahlah jgn nak sedapkan hati I.



24 jam tengok cermin...tangkap gambar diri sendiri. Hasilnya aku tetap tak suka. Tapi sedapkan hati takpe2 baru buat lama2 jelitalah kan!!



Cubaan buat mulut itik tapi hasil tetap serupa....hahahahaha

Aku redha!!!

18 comments:

strawberi said...

errr..ok jugak...hehe

Lynn Hamzah said...

huhuhuhu...lain benor muka kak elly...

liza♥aufa said...

cun!

Akal yang panjang said...

nampak makin tua...eh makin matang ^^

D' Hasnie Aini said...

cantik lah akak... :)

Anonymous said...

HAHAHAHA,,,, mampu gelak je boleh?? hhihihih...

stuju dgn en win....

ZarinAziz said...

ermmm..x suka la nmpk matang sgt (jgn sentap tau)..hehehe

lebih suka yg dulu nampak muda jelita (jgn perasan hokeyy)..hahaha

Miss Moon said...

hahahahha lain gila muka nko Elly hahahhaha aku ingat amoi mana la tadik akakkaka

Tak pa nko joli dulu ngan rambut perm nih pastuh buat la balik akakkakaka

Farah Harris said...

saya pun pernah jugak kena macam ni.. 5jam buat sebab first time buat tak jadi, so dia buat scond time. so memang ambik masa lama. sekali hasilnya buruk. then saya balik rumah, shampu kepala sampai 2kali, letak hair mask and conditioner. buat dlm masa bberapa hari baru btul2 hilang.. trus rambut straight balik...

Alicia said...

serius lawa!!!!

Anonymous said...

Hi Elly,

You can tie your hair. It will look nicer. I prefer your straight hair.


Sally

Anonymous said...

kak ellyyyyyyyyyyyy,
still cantik tp x secantik rambut duluuuuu..
syggggg... T_T

Anonymous said...

Salam, aah Elly tak omel dah. Nampak muka macam macam macam apa yek. Tak pe lah nanti melajuk pulak Elly. Akak suka rambut Elly yang dolu dolu lerr.

Irfa said...

cina jinjang..alahai
kalau aku pun sentap

ok la..cuma nampak lain dr biasa
hehe

MyraQhairel said...

kak nak jujur neh...tak sesuwai ler curl dgn ngko kak...mcmmm...ermm..makcik makcik gituw...back to normal la kak..ngko cantik kak bila dgn rambut lama tuh...hadik hadik ni suke tgkk..sbb bila ngko dgn rambut lama tuh kak... tak nmpk mcm mak yg ada 2 org anak taw..siyes neh..

SM@A said...

Salam Elly ...

I prefer Elly yang sebelum ni ;)

QASEEH HATIKU QASEEH said...

Yg nie bkn digital perm...rasa2 nya yg nie still manual permm...psl tu x jadikkkk...cuci2 sehari 3 kali konfem perm ilang cpt...don b sad2...

Anonymous said...

waa... k elly dah iras2 deana yusoff la..