Nuffnang Advertisement

Thursday, November 29, 2012

Hidup utk makan ker atau makan utk hidup

Korang pilihlah sendiri tagline mana yang korang nak. Aku dua2 tagline boleh janji makan malas aku nak fikir mana lebih tepat dan betul....janji kenyang. Jgn ikut aku sbb aku mmg malas nak fikir ini semua dari ajaran En Win benda remeh temeh jangan fikir buat serabut otak jer. Padahal otak dia sorang jer serabut tapi babitkan otak orang lain...hahaha.

En Win punya tagline lagi best "Kerja utk makan...bukan utk beg". Kenapa nak sanggup pautkan aku dalam tagline tu sengaja jer nak bakar kasi panaskan. Bang ooi....buatlah tagline macam mana pun beg tetap dihati I...ahaks!!!.

Keluarga kitaorang mmg suka makan...pantang ada restaurant best jer mesti nak cuba. Kadang2 balik kerja kelam kabut aku masak sbb kitaorang makan dinner awal pukul 7.00pm . Kalau dah dinner awal mesti pukul 10 mlm lapar balik kan jadi merayap lah kitaorang 4 beranak cari makanan lagi. En Win mmg rajin drive kadang2 sampai Kampung Baru dia bawak. Kalau hari Jumaat konpem tengah malam lepak depan Pavillion makan cake.

Dulu kitaorang ada satu tabiat buruk asal pukul 12 mlm jer keluar gi Kampung Baru cari Nasi Minyak or Nasi Dagang. Gerai start bukak pukul 12 mlm sampai 3 pagi. Mmg sedap giler sbb nasi panas2 makan pulak tengah malam sampai rumah terus membuta lepas tu meroyan perut buncit. Nasib baik perangai ni dapat di bendung. Laki aku ni kan!!!!

Jom kita intai2 bulan ni aku makan apa...ini pun separuh jer aku sempat tangkap yang lain maknanya aku tengah gigil2 masuk makanan kat mulut so tak sempat snap gambar.Aku kalau nampak makanan sedap mmg x sedar diri sikit...perasaan membuak2 nak cepat rasa...so mmg ada gelojoh disitu. Aku ngan En Win mmg pantang kalau makan dengan orang lembab2 ni. suap kat mulut slow jer...lepas tu kunyah sambil berfikir lagi 5 minit suap lagi....pergggghhh terbakar wei!! makan jerlah yang nak fikir tu apa pasal!!! Satu lagi makan sambil tengok tv kat kedai...alahai macam kat rumah tak ada tv tgk bukan main kusyuk nak kena tunggu pulak sampai cite tu habis baru  nak makan balik. Aku ngan En Win mmg sakit jiwa dengan orang macam ni.

 

TGI Friday



Concorde Hotel...Buffet

Coffe Club..Bukit Bintang


Redbox...Karaoke buffet

Japanese....Great Eastern Mall


Coffee Bean...Ampang Point

Kopitiam...Muar


Kenny Rogers...The Curve


Japanese....Ampang Point

Ok aku dah lapar balik!!! Camne tu....


Kepada sesiapa yang belum order Tsugoi Peplum...cepat2 email ya stock tak banyak lagi yang tinggal.

Interested please email :



Thanks korang sbb supoort Tsugoi Team. Luv u babeh!!!


7 comments:

Amanda Suria said...

TGI Friday tu buat i lapar terus....adehhhhh

mrs kayrul said...

aduh terliur abis...kak elly la nie

Lynn Hamzah said...

Lapar jadinya kak...huhuhu...

Anonymous said...

hai kak...saya ni silence reader je...akak share la gamba kahwin akak ke atau koleksi hangbag akak....baru menyengat..hehehe

Izzan Yong Rosdin said...

klu kita makan untuk sekadar mengalas perut,tu makan untuk hidup...
Tapi kalau makan melaut cam gini, hidup tuk makan lah.... hehe

محمد رازيق said...

terliur tgk makanan kat atas tu.. :) hehe. best kalau ada yang belanja. hehe

kingdom of chromo said...

Dulu bini aku nie masa mula kawan di awal 90an mmg tak kuat makan.... Bila bawak makan ngan family aku, dia selalu nak muntah pasal kitaorang mkn banyak. Masa tue papa n shira kuat makan masa tgh sihat.... Sate 4 beranak 100 cucuk, ayam panggang ss 14 pj, 2 ekor sekali duduk.... Tapi skg elly yg melantak kuat, kitaorang semua dh slow down takut penyakit... Itulah yg dikata kan " paku dulang paku serpih, dulu kitaorang, sekarang elly yg sapu bersih" hahahahahahaha.....