Nuffnang Advertisement

Monday, November 19, 2012

Hello Kitty!!


Maaplah kerana dah lama tak update blog...aku ni kalau cuti sekolah mmg busy tak tentu arah, entah apa2 yang aku kelam kabut kan pun tak tahu lah. Cuti sekolah bermakna lapang lah dada aku ni sikit tak payah lah terkejar2 siapkan budak2, hantar gi sekolah, hantar tuisyen, kurang stress aku sikit. Sikit jer lah sbb minggu ni aku dah jadi naga balik rumah dah macam tongkang pecah dikerjakan anak2 aku. Sabar jer lah.....

 Hari Khamis lepas En Win ajak gi Johor sbb dia ada kerja kat sana so ajak sekali kitaorang ikut...rupanya dia ada kejutan utk budak2....senyap2 gi beli online ticket Hello Kitty. Kat mana dia baca pun aku tak tahu...wah! laki i suka buat terkejut2 tau....I like!! Darling bila nak terkejutkan I dengan handbeg......aaaauuuuuwwwww.

Bertolak lambat sikit sbb show Hello Kitty hari Jumaat jer. Pukul 11 pagi hari Khamis baru bertolak singgah jap Kampung kat Melaka...borak2 makan2 teruskan perjalanan sampai Johor dalam pukul 5.30 pm. En Win ajak singgah gi JPO....nak test nafsu i lah tu. Uollsss rahsia i beli handbeg dah terbocor tapi En Win tak marahhhhh.....hahahah dia dah belajar pasrah dan redha....hahahaha. Tidur semalam kat JB ingat malam tu nak masuk Singapore tapi kemalasan terjadi aku ngan En Win terbongkang tidur keletihan.



Malam tu keluar makan kat sekitar JB jer...diorang pun ada downtown  macam kat KL jugak so cuci2 mata jer lah. Waktu gi JPO korang percaya tak aku tak masuk langsung kedai2 kat situ just lintas langsung jer...hahaha. Lepak2 kat luar ngan makan2 kat situ. I dah insaf uolllssss....ahaks!!



Makanan kat atas ni paberet aku....tu sbb perut kena belah kata En Win sbb makan benda tak berkhasiat. Tapi aku buat dek jer beli tetap beli.

Esoknya seawal pukul 7.30am dah bangun...En Win tipu budak2 kata pergi kenduri kawin. Seronok yer Bang buan terkejut2 kat anak2....hahahaha. Ala! lupa lak nak masuk kan gambar Mee Hailam sedap giler kat korang...pagi tu bekpes famous mee hailam kat JB super sedap meleleh air hidung.

Lepas selesai makan maka bertolak lah "keluarga si Comat" (korang ingat tak cerita tu...bestkan hahaha) ke tempat yang dituju. Aku tanya En Win kenapa tak pergi terus Lego Land sekali...wah! giler sombong laki aku jawab "Sekarang tengah panas tunggu lagi 3 tahun pokok dah tumbuh baru pergi...kalau pergi sekarang budak2 tak enjoy". Boleh ker alasan macam tu!! lantak lah Bang...aaaauuuwww Abang!!



Sampai kat tempat ni anak2 aku teruja giler!! bukan anak jer mak anak pun sama. Super cute!!! Kiri kanan semua gambar Hello Kitty. Harga tiket RM85.00 for adult. Kids separuh harga.


Tempat ni aku rasa utk sesiapa yang ada anak perempuan jer berbaloi pergi. Utk anak lelaki mmg x teruja lah diorang. Very the Gegirl mainan kat sini. Tempat ni macam Times Square tapi lebih cantik lah. Anak2 aku mmg teruja and happy giler sangat sbb kat sini ada bermacam2 mainan gegirl contoh mcm Cooking Class, Jewelery Class, Nail Saloon, Hair Saloon...excited kan parent boleh join anak2 sekali bermain.


 

Melawat rumah Hello Kitty!!


Kitchen, Bedroom, Bathroom Hello Kitty!! cantik sangatttttt




Custome Dress up n Jewellery Accesories! Buat rantai, buat gelang dan yang bestnya boleh ambik terus benda yang korang buat tu. Setiap permainan diorang bagi masa 15 - 20 minit.


Studio!!



Mencari Harta Karun!! Game yang paling aku suka kat sini.


Dalam pukul 12 tengahari ada show dari Hello Kitty!! So anak2 kat situ boleh join menari sekali dengan Hello Kitty.


Korang tengoklah Laki aku over kan! Tempat ni utk budak2 dia selamba jer ambik skirt ballerina tu pakai. I malu uollsss dia buat perangai...nari2 atas pentas. "I bayar tau suka hati I lah nak buat apa" ini lah jawapannya bila aku bising sbb malu. Dia buat muka tak malu menari2 ikut irama lagu kat atas pentas...anak2 tergelak guling2 kat situ happy sangat tgk bapak sendiri. Sukahati koranglah!!



Melentik2 badan laki aku...orang yang lalu lalang pandang jer. Diorang pun teruja lantas mengikut perangai laki aku! Giler hebatkan En Win...hahahaha

 

Selesai tingakt 1...berpindah pula ketingkat 2. Ada Barney n Bob the Builder. Kat tingkat ni ada cinema n mainan macam gelongsor yang besar2 tu.



Tingkat 3....lagi best ada macam2 mainan boleh main! aku lepak makan kat cafe budak2 aku suruh pergi main sendiri. Semua free tak payah bayar naik lah berapa kali pun ada aku kesah!!


Mmg best giler tempat ni...korang bawaklah anak2 sempena cuti sekolah ni. Budak2 selesai main kat tempat ni pukul 2 ptg jer lepas tu terus bertolak balik sbb esoknya ada my best friend wedding. Sebelum tu singgah sekejap kat Muar cari Mee Bandung dan Asam Pedas!! Yummy.


17 comments:

Izzan Yong Rosdin said...

syoknye... klu cm gini jgn cakp budak2 mak budak pon suka.. untung bdk2 skrg...

Anonymous said...

kahh..kahhh... part en win neri tu mmg terbaik la lentik gitu



cikeyrah said...

waaa . .beshnye, nie harus pergi nie..harap jek dok jb x pergi2 lagi hee, kak.elly pergi lah pulak legoland besh tau .

Anonymous said...

Seronok ade ank gegurl spasang camni.. teruja nye kalo leh dpt dua2 gegirl camni.. dorang pon jd rapat..

liza♥aufa said...

hahahahah. lawak betul tang ayah dia pakai tutu tuh! adoiii...tak terkata :)

Anonymous said...

mcm nak terberak ako ketawer tgk laki ko pakai tutu Elly. lepaks giler..

Zera

Lynn Hamzah said...

wah...memang menarik ek...semalam lalu jer...tengok banyak gak kete kat luar building tu...insyaallah lepas bersalin nanti baru nak bawa anak-anak berkunjung ke sini...

Filla ~ Kasihs said...

hahah En. Win comel sangat pakai skirt.. rasa nak penampa jer.. kuakkaka.. huwaaaaaaa nak gi lah hellokitty ni comellll mesti acih sipu2 malu..

~Cik Viva~ said...

Best laaa...tak tau pun ade tempat mcm ni...nk kne masuk dalam kalendar ni...

Irfa said...

masuk list..tempat yg ingin dilawati kalau ke Johor (legoland,JPO dan hello kitty)
tq elly

MyraQhairel said...

giler selumber en win..huhu...best la ada ayah n sporting morting neh..part kat legoland tu mmg panas lagi sis...pokok mmg bnyk tak de lagi..plus bnyk lagi mainan yg tak siap 100%..kat situ pon tak siap lagi indoor theme park kat puteri harbour...klu dah siap memang best laaa bwk bebudak..janga masa lagi 2-3 tahun siap la kesemua nya....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

bestnya... boleh la singgah sini balik JB nanti

strawberi said...

cam tak ramai org eh..biasanya kalo tmpt2 yg ramai org ..susah nak main games sama byk2 kali kan...

bestnya en win siap pakai tutu skirt..ahahaha

cho zila said...

alamak baca entryni rasa ralat tak gi haritu.. padahal dah sampai legoland...

supermommapots said...

Tak masuk eh yg buat deko cookies tu? Ade anak2 dara ni sesuwai masuk tempat ni..hehe

mamashikin said...

sporting giler en win tu yer..takpela..at least dpt hepikan anak-anak..hehe

mamashikin said...

sporting giler en win tu yer..takpela..at least dpt hepikan anak-anak..hehe