Nuffnang Advertisement

Monday, November 12, 2012

Aktiviti Hujung Minggu

Sabtu ada dua wedding aku kena attend. Actually banyak jemputan tapi aku pilih dua jer yang rapat. Satu pekerja En Win dan satu lagi sepupu aku. Macam pelik kenapa ramai pulak kawin Sabtu lepas rupanya bila tgk date patutlah 10.11.12. Bagus korang yer pilih date meletup...akak dulu asal dapat kawin jer dah gembira tak ada pikir pasal date2 ni. Kang buat bapak aku tukar pikiran mampus aku tak dapat kawin ngan cinta hati....aaaauuuuwww. So dengar je lah cakap orang tua. Akak kan pengantin yang pemalu....muahahahaha.

Seawal 11 pagi dah bersiap kena bahagikan masa sbb nak pergi dua tempat. Selalu aku akan siap2 dulu...agak2 diri dah meletup sikit baru pakaikan baju utk budak2. Kalau aku tak pilihkan baju tak hapa2 baju diorang pakai nanti. Belum lagi kena uruskan En Win yang mengada tu.

Aku: Sayang! U  nak pakai baju apa? I ambikan kemeja dengan seluar yer

En Win: I nak pakai baju melayu complete set dengan samping sekali

Aku: Tak yah lah Pa...u jgn over boleh tak...i malu lah.

En Win: Sukahati I lah....i ni ikut adat melayu. 

Iyolah terpaksalah bini mithali ni mengambil baju melayu sambil hatinya berkata2...kenapa laki aku ni over sangat...hahaha berdosa disitu sbb mengumpat suami dalam senyap.



Tuan tanah kedaung!! rasa diri sangat meletup disaat ini....haktuiii



Anak2 yang semakin membesar...sobsobsob



Macam pahlawan melayu suami I...hahahaha

Jalan gila vavi jem sabtu lepas...so mood aku dah kelaut maka tiada lah gambar utk diriak kan. Sorry...anggaplah aku ngan En Win pengantin hari tu.


Ahad

Masa dihabiskan dengan membuta....bangun tidur balik....bangun lepas tu tidur balik sbb hujan diwaktu pagi jadi mata pun layu jer. Padahal kain melambak dalam bakul nak cuci tapi aku buat tak nampak jer. Entah kenapa malas giler hari tu....terbaring jer atas katil laki bini membuta. Sekali sekala lantak lah kan.

Tengahari perut dah masuk angin...kejut En Win ajak gi KLCC cari makan. Dengan alasan lauk dlm fridge dah habis...hahaha alasan yang sama setiap hujung minggu. Budak2 dengar jer KLCC terus idea datang ajak gi Toy R Us...cuti sekolah katanya kena ada mainan utk main nanti boring. Oklah alasan diterima tapi guna duit bapak korang yer.

Satu jer aku jeles giler kalau berjalan ngan budak2 ni....harapan aku nak berpegangan tangan En Win mmg nando....nak feeling romantik jangan harap. Terutama Yaya yang 24 jam berkepit dengan En Win...jln peluk2 pinggang aku kat belakang tengok jer sambil telan air liur.

Bila aku pegang jer tangan En Win laju jer dua beradik ni putuskan lepas tu tolak aku jauh2. Sabar jer lah....waktu ni lah rasa nak anak lelaki biar mak kau ni peluk2 dengan anak lelaki pulak.



Aku hanya boleh memerhati dari jauh.








Fedulik apa aku...harus tolakan maut kepada anak2 terjadi sambil mulut aku membebel2 suruh diorang jln kat depan. Hahahaha...ini laki I ok!!!


10 comments:

SURIA AMANDA said...

kelakar la..ngan anak2 pun boleh cemburu tuh

hOtMaMa said...

selain dari blog kak senduk, blog ko boleh bg aku hilang stress kt tempat keje.. kahkahkah..

genuine1224 said...

kahkahkah.. klakar la akak. dah berdengki dgn anak sendri. btw, bagus jugak sbb diorg xnyusahkan mak diorg kan? hehe

Emy Tak Kecik said...

salam sis

sy terserempak dgn u olls 1 family kat kenduri kawen area sg mulia gombak...nak tegur x ter tegur...segan pon ye gak ekekeke

p/s:xpernh leave komen sbb selalu baca je..dah ternmpak, tu yg nak kepochi :p

Anonymous said...

aii elly..
tdi i g pavi so otw nk blik i jlan2 kt brand outlet..nmpak u n fmily..
u dlam gmbr nmpak cm xlawa but ble dpan u lawa gler..n u son so cute..

wayan deandrea said...

aii elly..
tdi i g pavi so otw nk blik i jlan2 kt brand outlet..nmpak u n fmily..
u dlam gmbr nmpak cm xlawa but ble dpan u lawa gler..n u son so cute..

wayan deandrea said...

aii elly..
tdi i g jjalan kt pavi so time i nk blik singah kjap kt brands outlet..
i nk tego u but i malu..
i pandg jeq u..
tpi time i tngk u cm blur2..
but ank u kt blkg u so close glak2..
u pretty gurl..
n u son so cute..
btw i bru follow blog u..
klaka n sonok..
terus kan..

wayan deandrea said...

aii elly..
tdi i g jjalan kt pavi so time i nk blik singah kjap kt brands outlet..
i nk tego u but i malu..
i pandg jeq u..
tpi time i tngk u cm blur2..
but ank u kt blkg u so close glak2..
u pretty gurl..
n u son so cute..
btw i bru follow blog u..
klaka n sonok..
terus kan..

Elly said...

Wayan: knp x tegur i x sombong.

wayan deandrea said...

coz i takot nnti u ckp siapakah bdak ney??hehe
i try crik gak u pnye butik..tpi xjmpe plak..
eii u update la blog u..