Nuffnang Advertisement

Wednesday, October 17, 2012

Peplum!!


*sticky post*
*pls scroll down for new entry*

***Announcement: ada perubahan pada ukuran dada dan pinggang utk Size M dan L.. Sorry aku gi ukur kat baju bukan badan. so pleaseeeeee make sure amik tali ukur tu.. please ukur in cm.. baru proceed ok.. yang dah buat payment takpe..  kitorang pos hari Jumaat.. please check.. kalau dah ukur tapi tak muat.. aku refund duit dan kita bagi kat orang lain yang muat ok? deal? Thank you.

**** Announcement****

ORANGE - SIZE L (SOLD OUT)
ORANGE - SIZE M (SOLD OUT)

WHITE - SIZE L (SOLD OUT)
WHITE - SIZE M (SOLD OUT)

GREEN - SIZE L (SOLD OUT)
GREEN - SIZE M (SOLD OUT)


Utk shawl pulak :

T20 A / T20B / T20C - SOLD OUT - Click here Tsugoi Shawl

Sekarang sibuk sana sini cite pasal baju 'peplum'. Nak beli kain suruh nyonya jahit utk pakai Raya Haji ni rasanya tak sempat kot. Ehem2 apa kata kita shopping kat Tsugoi online. Click, bayar dah sampai depan rumah. Senang tak? senang kan. Apa lagi.....hahahaha. Aku tak paksa tau...tapi baik korang order cepat sbb kitaorang bawak masuk tak banyak baju peplum ni.

Cutting dia ala2 zaman saloma dulu cuma tangan jer tak kembang. Sesuai utk dipakai di Majlis ataupun Pejabat. Kalau tangan kembang susah pulak korang nak makan atau menaip surat kan jadi kita modenkan sikit peplum ni. Sesuai juga utk yang bertudung gayakan.

Ada tiga colour yang Tsugoi bawak masuk kali ni...HIJAU, ORANGE and WHITE .

Seperti  biasa aku dipaksa menjadi model kerana Filla punya perut dah semakin membesar itupun ada hati nak sarungkan jugak....tak pasal2 tersangkut kat perut. "Baik kau bukak sekarang...kang koyak". Jadi apa tunggu lagi.....jom cuci mata!!!



Actually aku nak cari kain 'A' line or kain duyung tapi tak jumpa pulak. Cari dalam lemari jumpa seluar palazo....eh! cantiklah pulak (puji diri sendiri). See dah boleh jalan beraya...sopan kan!! Yang aku pakai ni Size (M) warna hijau.



Utk anak2 remaja yang berani bercolour blocking...silakan.
Accesories



Utk nampak lebih sempoi boleh juga digayakan dengan legging!!



PEPLUM ORANGE



PEPLUM ORANGE



PEPLUM ORANGE



PEPLUM WHITE



PEPLUM WHITE



PEPLUM WHITE



PEPLUM GREEN



PEPLUM GREEN

Sebelum email korang check betul2 ukuran badan yer...supaya tak tersilap size.

Size M

Bahu: 36cm
Panjang Lengan: 56cm
Dada: 84cm
Pinggang: 74cm
Labuh (front): 56cm
Labuh (back): lebih labuh dari Front (refer picture)

Size L

Bahu: 37cm
Panjang Lengan: 58cm
Dada: 86cm
Pinggang: 76cm
Labuh (front): 56cm
Labuh (back): lebih labuh dari Front (refer picture)

Apalagi kalau korang rasa sesuai boleh lah start order sekarang.....

PRICE : RM85
(FREE POSTAGE)

Order adalah based on siapa email dulu, kita reserve. Kalau dah order tapi senyap sunyi kita akan bukak order utk orang lain yang menunggu pulak.

Interested!!

Please email: tsugoi12@gmail.com

Subject: PEPLUM ORANGE, GREEN OR WHITE

"HAPPY SHOPPING"



5 comments:

Anonymous said...

saiz M sajer ker elly.....

Anonymous said...

saiz M ajer ker elly..tak der saiz besar?...

Anonymous said...

saiz s takde?

Sapsapsoi said...

tau apa tu 'camel toe'? cuti besok pi Moroco lak .. bukan jarik unta tu la la la! klu yeapun bergaya, biarlah ikut saiz sendiri tak ikut saiz anak dara pulak, very not the nice

missfiey tailor said...

hey sis. nak tanya la. ni material apa?