Nuffnang Advertisement

Monday, October 15, 2012

Kurang ajar ini perempuan!!

Aku rasa bukan aku jer meroyan dengar caller hotfm pagi tadi aku rasa isteri2 kat luar sana yang mendengar pun rasa macam nak cili2 kan bijik betina tu! Sungguh kurang ajar dan tak berotak langsung. Ini bukan otak kat bontot lagi dah kat celah bontot namanya tu. Mana maruh kau perempuan.

Ok2 siapa yang tak dengar meh aku ceritakan. Hari ini topik hotfm berkenaan hari "cuci tangan sedunia". Faizal n AG ni mintaklah pendapat pendengar bagi idea apa lagi hari sambutan yang kita perlukan adakan...so ada orang cakap hari mulut sedunia, hari basuh kaki sedunia, hari boss ikut cakap staff...tetiba ada seorang caller bertina ni dia mintak hari POLIGAMI SEDUNIA. WTF...marah betul ni!!! Dengan riangnya cakap "Kalau ada hari poligami sedunia, saya akan kawen hari tu!".

Ini aku COPY PASTE dari blog Di sbb apa yang aku nak cakap D dah suarakan. Aku rasa semua perempuan akan setuju dengan kenyataan ni!

Bodoh gila perempuan ni. Kot ye pun bodoh, jangan lah bodoh sangat nak biar satu Malaysia tau yang kau bukan saje bodoh tapi jahat.

Tapi simpati jugak la aku dengar, Nak kena tunggu ada hari poligami sedunia baru kau dapat kawen dengan laki tu. Kau tak simpati ke? Mesti simpati okeh.

Memang takkan dapat kawen la jawabnya. Orang lain boleh je poligami. Takyah kemaruk nak tunggu hari poligami sedunai bagai. Tapi untuk perempuan yang sangat kesian macam ko ni terpaksa la berangan nak dapat hari poligami sedunia. Nampak sangatlah laki tu memang tak hadap kat ko pun. Kalau dia cinta mati kat ko, dia pedulik apa bini dia sign ke tak. Lelaki ni manusia juga. Manusia ni fitrah dia kalau dia nak seribu daya, taknak seribu dalih. Kalau laki tu nak kat ko, apa jalan sekalipun dia mesti carik janji dia dapat kawen dengan kau. But too bad, laki tu pun tak bodoh. YANG BODOH KAU!!

Bila DJ tu tanya balik 'Ok kalau lepas awak berkahwin, tetiba tahun berikutnya ada Hari Poligami Sedunia, and suami awak kawen lagi. Camana?'

Hambik sedebik.
Tu cara-cara DJ lelaki yang bertanya. Gamaknya kalau soalan ni dapat kat Linda Onn ke, Abby Fana ke, memang kena siang kau cukup-cukup. Konfem pastu kau makan ubat tido patblas botol. Apa punya jenis perempuan la yang kurang ajar macam ni. Kau dah la nak ambik laki orang, pastu siap perli-perli 1st wife lagi. Patut la terpaksa tekel laki orang. Yang single pun tak hingin nak buat bini.

Macam takde hati perut pulak pompuan ni aku tengok. Kau dah tau kau nak kat hak orang, buat la cara baik. Orang tu taknak sign ke apa ke, itu hak dia. Kalau kau nak, kau la kena usaha. Buat la baik dengan 1st wife ke apa ke. Ni tak. Dah la nak hak orang, dah tak dapat, nak basuh-basuh pulak. Batak.

Yang aku berbulu dengar bila dia dengan 'bijak'nya bagi statement "Lelaki ni kalau dia dah ada yang nombor dua, maknanya yang pertama tu dia tak sayang. So sign je la.."

Nak bersepai tulang rusuk aku gelakkan kebodohan perempuan ni.
Yeah rite!
Tak sayang yang pertama eh?
Kalau tak sayang, apekejadah sampai 2 tahun kau masih tunggu lagi laki tu kawen dengan kau?
Helooooooooooooooo tolong lah jangan bangang sangat wehhh. Nanti sok dapat anak pun yang bangang macam kau jugak. Laki tu tak kawen-kawen dengan kau bukan sebab 1st wife tak nak sign-sign dowh. Sebab laki tu lagi sanggup hilang kau dari hilang 1st wife. Tu pun aku nak kena bagitau ke? Boleh tak letak balik otak kau kat kepala. Lama sangat kau dudukkan kat bontot.
Mungkin betul laki tu suka kat kau jugak tapi tak semestinya dia dah taknak kat yang pertama.

Untuk kasik paham, konsep dia cenggini.
Kalau kau pegi interview mana-mana, dia akan bagi kau keputusan : LULUS, GAGAL, and KIV.

Kalau lulus, maknanya kau diterima.
Kalau gagal, sila carik keje lain.
Kalau KIV maknanya, kau diterima tapi dorang ada pilihan lain. Tunggu jap eh? Kalau yang first choice tu rejek, baru kitorang ambik kau.

So Lady, in your case, kau adelah KIV.
Too bad, 1st choice masih lagi available and masih lagi diperlukan khidmatnya dalam banyak segi. So sampai ke sudah la kau KIV.

Hambek kau!!

Statement dari aku: Lain kali nak tulis nak cakap ker guna otak dulu jgn ikut perasaan. Fikir perasaan orang yang mendengar bukan sedap mulut mak bapak kau jer bercakap. Maruah tu jaga jangan sampai orang panggil kau perempuan tak ada maruah...kau rasa lelaki kat luar sana nak ker cari perempuan yang tak ada maruah...nando ok buat penyedap boleh...percayalah lelaki macam mana jahat sekalipun pun bila nak kawin mesti cari perempuan elok2. So tepuk dada tanya selera....cewah!!

20 comments:

Miss Moon said...

asal ngan pom nih ..........sian kan kat diaaaaaaaaaaa aduhaiiiiiiiiiiii

cikeyrah said...

bukan setakat isteri2 yang kat luar jek marah, tapi keyrah yang masih bujang pun geram dengar, pompuan tak malu nie & menunjukkan diri dia tue perampas . ..sakih hati pulak pagi2 nie hehe

NenetPenne (NP) said...

kehsian perempuan tu.... tak semestinya laki cerai first wife dia tak sayang wife dia..kadang2 tersilap pun ada...

to those yang mcm pompuan gedik tu, silalah insaf yer... kena ingat sikit, what goes up must come down..

dan pada orang yang menyebabkan suami menceraikan isteri pertama dah berkahwin dengan anda, saya ucapkan ... MAY U BURN IN HELL...

okay sekian...

Irfa said...

HARI CARIAN TERHANGAT DI GUGEL ADALAH 'HARI POLIGAMI' TAK PUN POMPUAN NAMA HANI YANG CALL HOTFM ;)

SIAN SUNGGUH AKU KAT ORG CAMTU.EH!ORANG KE ?

Anonymous said...

KONSEPNYE~POMS TUH X WARAS!

Anonymous said...

hahahahhaha pompuan tuh bunguks.dah dua thn tunggu maksud nyer lelaki tuh mmg tak nak dgn die le.ape ke bodoh perempuans tuh

Anonymous said...

pempuan murahan.....dah kemarok nak kawen lah tu..main belasah jer....

Madam Bling Bling said...

hmmm, betullah, pagi tadi dengar set2 perempuan takde otak bercakap,aku rasa tros monday blues aku naik level maximum. Tak dpt laki tu siap kau nak perli-perli first wife,loser gile ok.

Anonymous said...

hahaha...betine bangang.tah kesundalan tahap maximum.bijik nk kena gunting tuu..

Anonymous said...

setujuuuu sangat....minah tu dh serlahkan kebodohan dia yg telampau amat la sangat...

Anonymous said...

sumpah bongok tahap gaban itu perempuan.....terserlah kebongokan dia....

Cik Tulip said...

perempuan tu,bercakap guna nafsu bukan akal sis... maybe kurang kasih sayang gamaknye.,sbb tu meroyan mcm tu....

Fiza Rauf said...

hahahahahaha aku ingt kat fb je ada komen2 meroyan pasal stetmen si Hani bodoh nak mampus ni.. rupanya kat blog elly pun adooo..
hahahaha... kesian kan kat Hani tu? dah la bodoh, kene perbodohkan lagi.. agaknya sampai mati la macam tu.. kesian kat mak dia lahirkan dia susah payah, dah beso jadi bodoh...
huhuhuhu...

MyraQhairel said...

hah betol ..boleh plak cakap cenggitu dlm radio...siap suh 1st wife sign if asben dah ada no.2...mcm gud gud jer...meh sini kita lempor dia dgn cili boh ! otw g keje tadi sakit jerrr tinge dgor.

RUBY said...

perempuan itu sesuatu la.....

Anonymous said...

Elehh..pempuan yg sanggup nak jd no dua je means jahat la? Ape salahnya?.lantak la pompuan tu nk kawin. Halal bukannya haram pun..ade ramai yg dapat habuan dari berpoligami ni bukan isteri kedua jer,yg meraikan pun dapat.sampai sanggup simpan rahsia xbagitau 1st wife. Kalo bole jgnla hipokrit sgt!!!

Anonymous said...

Salam Elly, wpun akak x dgr hotfm tapi bila dgr kes macam ni pun dah berapi2 neh. Minah ni sakit sebenarnya. Agaknya ada family dia yang terkena (laki kena rampas) tu yang jadi x ompok sikit tu. Tahu Elly x ompok tu apa? Lebih kurang x betul la kiranya. Jaga-jagalah kau Hani pas ni mesti perogol bersiri cari kau.

cikyuz said...

kesian pompuan tu...digula-gulakan oleh lelaki itu....2 tahun xkawen2,paham2 je la...kalau lelaki tu nak sgt, dah lame dah sampai ke siam kalau xdapat sign..

eeeee..rase nak terajang je dgn statement dier...

Anonymous said...

to anon 10:03
kalau buat benda betul,motif nak kena berahsia???
biasa orang buat salah je yang takut.hahaha!!!

MISS DIVA said...

apa ke vangang + vodoh + vila perempuan ni..lelaki yg dah kawin kalau gedik2 ngan ko bukan sebab nak kawin dgn ko..tp sebab nak pakai buang je..lelaki ni kalau dah kawin xkan tglkan 1st wife dia..dgn ko ni just for fun je..ada hotak ke x ko ni?

hehhee...sori ter'emo' cket..