Nuffnang Advertisement

Wednesday, October 10, 2012

Happy Birthday ucik acin Mama!!

Hari ini kita berehat sebentar dari cerita2 Rome ni. Juling mata aku nak pilih gambar so marilah kita rehatkan minda.

Last Sunday birthday my ucuk acin Ameera Danii...notty girl lah u. Muka dah lah kecik rasa macam nak picit2 jer. Memang menjadi kebiasan kitaorang akan celebrate pukul 12 malam dan memandangkan hari tu hari Sabtu so marilah kita keluar kopi2 sampai menunggu menjelangnya pukul 12 malam.

Birthday adik 7 October dan sekarang adik dah berusia 7 tahun...huhuhu semakin membesar. Dah pandai melawan, pemalas, tak dapat barang merajuk tutup pintu kuat2, suka bagi surat cinta bila marahkan mama...sakit jantung mak kau ni. TAPI adik rajin gi sekolah, suka buat homework tanpa disuruh dan adik penghibur hati mama ngan papa.



Happy Birthday...we love u sayang!!


Birthday adik 7th October tapi tak tahu kenapa kepala otak aku yg blur ni asyik teringat 10 October (hari Rabu) so aku dah ready order cup cake suruh hantar hari Rabu utk bagi kat kawan sekolah. Kali ni permintaan adik nak cake penyanyi kesayangan dia "Big Time Rush" ok done!!. Sampailah hari Sabtu adik tanya.."mama malam ni kita keluarkan adik nak cut cake...terus aku tengok calender...OMG esok rupanya. Tanya En Win dia pun ingat Rabu ni....matilah dua2 mak bapak keliru anak baru dua tu. Macam mana ni cake sampai hari Rabu jer???? itu kerja En Win pandai lah dia pujuk nanti. Ok2 malam ni kita makan cake bulat dulu ya!!

Malam tu bawak adik gi Pavillion (Coffee Club) lepak2 minum coffee...pukul 12 "Happy Birthday Adik" aku ngan En Win mana ada perasaan malu menyanyi lah sekuat hati...hahaha. Sengaja buat gempak bagi org tgk..haktuiii



Mama ngan Papa bersalah terlupa sekejap tarikh kerana kepenatan bukan terlupa cuma tersilap. Tapi adik sentiasa ada di dalam hati kami. Mama ngan Papa berdoa bila dah besar nanti adik jadi anak yang soleha, berlajar pandai2 sampai tercapai cita2 ya sayang. Mama ngan Papa nak adik berjaya. Adik dengan Yaya harta yang kami ada. Harta yang kekal selamanya. Ok! mama dah start emo...



Copy paste...muka samakan. En Win suka mengusik budak kecik ni sampai melalak2 budak tu dia kerjakan. Elok budak kecik ni tengah main saja dia langgar2 budak tu kasi jatuh.



Buah hati mama...selalu gaduh ngan aku bila waktu tidur. Terjerit2 aku suruh masuk tidur sbb adik sekolah pagi...tapi dia buat macam tak dengar jer bila aku jerit. Tiap2 malam aku kena jadi naga bila nak suruh dia masuk tidur....degil YaRabbi. Lepas tu tiap2 malam juga lepas gaduh aku boleh dengar ayat yang sama dia ulang "tak nak kawan mama"



Sibling! Diaorang berdua sangat rapat...bergaduh, bergelak, menari, berfesyen, bermain, tidur semua bersama. Aku harap hubungan ni akan rapat sampai ke akhir hayat yer nak! tak mau gaduh2 adik beradik kena selalu hug2.


Ini lah keluarga kecik kami.

16 comments:

Mimy Hamid said...

tangan adik dh baik ke?? hepi besday adik

Anonymous said...

cantik buah dada u...

Anonymous said...

elly baju tu cover sikit...nampak nenen u..hahahah

Anonymous said...

elly bju tu cover sikit..nampak nenen u lorr..hahahaha

Anonymous said...

happy birthday to ameera dani... semoga jadi anak yang membanggakan ibu bapa... makin lawa kak elly..tp gmbr 5 nmpk cam kak elly x pakai bra.. sorry...

mrs kayrul said...

Happy birthday Adik...moga jadi anak yang solehah dan berjaya dunia dan akhirat

FMT said...

Happy birthday adik.

sawaNiLa said...

Happy Birthday adik....:) my anak pempuan 7th birthday senin depan dah sibuk tanya...... how to celebrate, how to celebrate,

Anonymous said...

ops..sorry..just nak bagi tau..sori..gambar kmu ngan adik tu nampak jelas tetek kmu..tinggal buahnya x nampak..upss, sori, tp sy pompuan jugak..terasa segan pulak nak menegur..tp blog kmu ni tentu ramai yg baca..x elok kot gambar tu..sorry ye..

aynadys said...

happy belated besday ameera dani :)

pinky_liscious said...

happy family :)

Anonymous said...

Wow!!!nampak!!hahaha

Fatin Izuwan said...

kak elly..
mcm mana nk contact kak elly thru email?
saya ada pertanyaan pasal Guangzhou since kak elly n en.win kerap turun sana..
thanx kak :)

suerynn.adie said...

Happy Birthday adik.....

Anonymous said...

Nampak la.-ape da.

Nurhazman Ridzuan said...

Saya tau tu buah hati kamu..Tp buah dada kamu pun saya nampak..Delete lah gambar tu..