Nuffnang Advertisement

Tuesday, October 30, 2012

Grand Lexis, PD

Petang Raya Haji tu kitaorang satu keluarga sebelah inlaw bertolak ke PD. Dah lama tak bercuti bersama sekali sekala macam ni rasa seronok pulak. Keluarga En Win ni kecik sangat...adik beradik 2 orang anak aku 2 orang macam tak berkembang jer...hahaha. Berbanding ngan keluarga aku setiap tahun mesti ada penambahan ahli keluarga. En Win berbulu jer bila aku kata baka aku subur...muahahahaha.

Sebelum bertolak singgah dulu makan kat Ampang femes Yong Tau Foo. Mmg terbaik makanan kat sini. Ini salah satu tempat makan paberet aku. Kalau rasa2 hujung minggu nak mkn ringan2 kitaorang akan singgah kat sini.


Keluarga kecil saya!!



Nampak2...sedapkan. Belum lagi rasa kat lidah masuk mulut...hahaha sedap wei!!




Yummy!!! Dah kenyang baru bertolak...nasib baik jalan clear so sampai PD ngam2 pukul 4 petang. Ini kali kedua aku duduk kat Grand Lexis. Mmg permintaan anak2...suka sangat tempat ni sbb swimming pool dalam bilik. Aku nak membuta pun senang korang boleh berendam sampai kecut.



Kalau tak silap aku bilik ni Garden deluxe. So sesiapa yang ada family besar aku sarankan ambik bilik ni. 2 king size bed. Anak2 jgn ngada2 nak share satu katil ngan mak kau ni ha...



Pantry..ada microwave so senang nak panaskan lauk kalau bawak dari rumah.



Bathroom


Private swimming pool.


Tak sampai 15 minutes masuk bilik dah terjerit2 mintak baju swimming termasuk En Win sekali. Aku tak faham lah laki aku ni nampak swimming pool teruju giler dia pulak lebih dari budak2.



Lompatlah korang...sambil lompat sambil menjerit macam tarzan. Nasib baik bilik sebelah inlaw aku kalau tak mesti dah kena complain.



En Win mmg rajin melayan budak2. Diorang paksa aku mandi...malas ok! I kan diva harus mandi sorang2 sambil nyanyi2...haha. Aku malas nak join diorang sbb mmg confirmed aku kena bully ngan En Win habis kepala aku dia benam2 kan nanti lepas tu suka suruh aku duduk tengah2 jadi monyet. Dia anak beranak dia senang hati campak2 bola sengaja kena kan kat badan aku.



Ok2 adik lompat papa sambut ya...tapi kena lompat tinggi2.



Berjaya!!!


Lantak lah korang terjerit2...lepas tu angan2 tak ingat "Ma nanti rumah kita buat swimming pool nak?" "Iyolah Darling rumah kita kan Banglo...mmg banyak tanah kosong". Kalau berckp boleh tak berfikir. Aku ingat aku jer suka berangan laki I pun sama rupanya....muahahahaha!!



Cuba korang tengok siapa budak2 sekarang!!


U doa apa pa depan katak!! ada jer perangai tak senonoh u buat yer



Yaya tepi Papa nak lompat....tak faham lah aku. Dari pukul 4.30pm sampai pukul 8 malam baru nak naik. Lapar lah tu!!



Tak boleh tgk gambar ni...tak boleh terima anak dah besar.



Sayang korang!!


Aku berjaya kuruskan badan dari 53kg sekarang dah 49kg tapi En Win kata kurus sangat. Oklah mari kita melantak balik sampai 51kg.


Sama tapi x serupa!!!

Dinner time apalagi cari seafood lah.


Order mmg melambak giler tapi ini yang terbaik...Asam fish!!



Kam Heong Crab


Selesai dalam masa 1/2jam.

Day 2

Seawal pagi budak2 dah berendam kat swimming pool sampai kul 12 tengahari. Sanggup tak nak makan bekpes sbb nak berendam. Tengahari tahu korang kebuluran.



Cewah!! I luv green



aaaauuuwww!!


Lunch FIL and SIL tak join sbb nak tidur kat bilik. Kitaorang gi Lunch kat Avillion  sbb burger kat sini sedap giler



Kesayangan Nen!!



Lepas makan sambung lagi mandi...lantak korang lah.




Tengah lepak2 nampak hantu ni berjalan...rupanya diorang invite utk party mlm ni "Holloween Nite"



Cantik kan!!


Mlm tu rasa boring pulak...so pergi lah sekejap tempat party tu. Best giler ada games and nari2. Budak2 siap nari lagu Oppa Gangnam Style.



En Win n anak2 menari together2. Serenok jer aku tengok.



Time aku pulak tunjuk kan bakat....terpelanting2 aku En Win pusing2 kan. Pertanding Cha2...ahaks terror mak nyah laki bini!!



Rasa2 nyer menang tak??



3 comments:

strawberi said...

booking weekend kt grand lexis..tak dpt2..asik penuh je...huhu

Anonymous said...

Salam, Elly apa rahsia dapat turunkan badan 2.Turunkanlah formula kat akak citit. Padahal Elly kuat makan kan cam ne boleh turun 4kg 2 yek. Ok la tu 49kg cantik bangat badan Elly. I likeee. Kak Rynn.

Nadiah said...

Elly.

Apa rahsia you dapat turun berat badan? kindly share with us ya.