Nuffnang Advertisement

Thursday, October 11, 2012

Day 4 - Pisa & Turin


Day 4 - banyak day lagi aku kena buat ni....mak malas nyah tapi demi reader tercinta ku gagahi jua.

Ramai yg complain kata karangan aku pendek tak banyak cerita. Kaedahnya korang tour guide ni memang bagi banyak info tapi aku melopong jer dengar sbb bahasa dia pekat giler. Bila aku fade up aku bukak ear phone tu tapi bila aku tgk orang pandang2 bangunan aku pasang balik lepas tu tak faham. Betul korang aku cuma tgk keindahan malas nak dengar cerita. Asal building tu cantik aku anak beranak  berlari2 tangkap gambar...hahaha betul aku pergi mmg nak tgk keindahan alam dan rehatkan minda tapi kalau nak dengar sejarah mmg aku malas. Jadi kengkawan redha jer lah dengan melihat sahaja gambar tanpa info yang menarik *larigoyangbontot*.

Hari ke 4 kitaorang meneruskan perjalanan lagi utk ke Pisa (famous leaning Tower in the square of Miracles) waktu ni aku pasang ear phone...hahaha. Kalau ikut tour satu jer penat korang kena berpindah-pindah hotel. Satu malam satu hotel....esok check out pergi tempat lain check in lagi...so agak menyampah disitu dan perjalanan kesatu tempat juga agak jauh jugak. Dari Florance ke Pisa mengambil masa 2 jam. Anak2 dan aku membuta dalam bas sambung tidur sbb bangun pagi sgt. Tour guide membebel kat depan bg info pasal sejarah Pisa...macam mana tu aku tgh membongkang tidur...En Win main game bola. Lantaklah janji sampai tempat yang dituju, janji cantik, janji aku sampai menara condong tu....hahahaha.



Yehaaaa! nak sampai. Park bus naik bus lain utk menuju ke menara Pisa



Waktu ni kan korang aku terima satu panggilan telefon dari reader...dia menetap kata sini (Rome). OMG! teperanjat uolls terus rasa fofular. Tapi sayang jadual kami pack sangat tak dapat bertentang mata. Dia bekerja dekat embassy di Rome. Sorry laling apa nama u ek! i lupa maafkan saya. Nanti u balik Malaysia kita jumpa ya...kopi2



Marilah kita teruskan perjalanan



Mak....Elly dah sampai menara condong!! Ingat tak kecik2 dulu selalu tengok gambar ni kat poskad yang Baba bagi....



Over anak aku Yaya ni!!



Seperti biasa yang depan tu Church...aku tak masuk lari dari group jalan2 keliling building jer.



Faster2 hug



Both of u also hugs ok!!



Cantik kan! kat tepi tu banyak gerai yang jual fridge magnet. Mahal ok 4 Euro cuba korang kali sendiri.



Apa Pa...model pegang plastic beg.



Us!!


Me with kids!!


Pisa


Model Fidily....ahaks!!


Luv them!!


Kiddos!!



Aaaaauuuuwwww! nyampah



seperti biasa nampak jer kuda anak aku dah tak tentu arah...tak mampu mahal. Nanti kita cari kuda kat Malaysia naik lah puas2.



Suka gambar ni!!


ada satu lagi gambar...sila sediakan baldi ditepi sebelum korang meludah dan keluarkan kahak pekat...haktuuuiii




























I lap u lah......


Dah cium2, hugs2 marilah kita beredar dan meneruskan perjalana ke Turin. Jauh ok perjalanan 2 jam...marilah kita membuta lagi!!



Hujan sepanjang jalan...pemandangan mmg cantik



Alhamdullilah dapat jumpa Salmon Fish...bersungguh2 makan waktu tu.



Turin Town!! Nice town...very moden town



Shopping time!!



Aku suka betul tempat makan kat luar macam ni...cool kan!!



OMG! jgn beli sekarang kita tunggu waktu gi Milan or Venice nanti much more cheaper!! D n Filla dah pakai belum beg ehem2. Ngada korang kan nak beli kat over d sea jer



Sabar ya Pa..



Nakkkkk.....tapi x  mampu.

Kalau korang nak beli branded items kena bila samada di Milan or Venice sbb harga lebih murah. Harga dekat sini lebih murah berbanding dengan harga di Malaysia. Perbezaan harga harga RM1000 uolls mmg berbaloi.



Petang tu ada Fashion Show di tengah2 bandar.



Waktu ni En Win tengah cuba call Papa utk wish Happy Birthday. Waktu Malaysia pukul 12 malam (25th September) ...kitaorang baru pukul 6 ptg.



Cuba kau bayangkan aku yang berjalan kat tengah2 carpet tu...agak2 korang perut aku sama tak macam tu...hahaha.

Malam tu no dinner...makan sendiri2 dan akhirnya kami berjaya jumpa Asian food (chinese restaurant). Jom melantak  nasi.


Sup sayur


Nasi goreng...kocik nak mampus...harga 4 Euro. Melampau sungguh kan!! lantak janji nasi kalau diorang jual RM50 pun aku  bayar.



Prawn sweet sour!! Tak yah tanya berapa ya....sakit jiwa ok.

Esok kita teruskan perjalanan lagi ke Turin & Milan

10 comments:

Irfa said...

suka suka suka
tgk gambar yg ko kiss-kiss tu pun aku suka gak,takde muntah pun ;)

nape ko tak catwalk sekali ngan diorang mesti glemer abis ;)

Anonymous said...

saya salah seorg silent reader u elly, hari2 saya sure bukak u nye blog, sgt suka bc trip u kali ni..tulis lah lagi, update cepat2 tau...

Anonymous said...

x sabar tunggu story seterusnya..

kikin said...

Kak....x puas..lenkali tulis lg panjang...ni 2 minit dh abis..nak lagi nak lagi...

~Cik Viva~ said...

pic header baru....comey la...

kumbi said...

kak anak akak yg first tu sebijik muka akak. skrg dah cantik besar esok mesti lagi cantikkkkkkkkkkkkkk

Anonymous said...

Tak sabar nak tgk foto elly shopping hangbags D n filla kat milan..handbags apakah itu?.




Delima said...

la... semangat baca entry rome tetiba ada selingan pulak... tak syok arrr... tak thrill.. bhahahaha.. sambung la lagi part rome smpai abis baru la masuk entry lain... sapa nk muntah ijau biaq pi la.. hahahaha...

gee ryder said...

semua gambar cantik2 :)

saya baru baca blog kak elly ni dpt link dr blog kak di. tecari2 gak selama ni sebab suka tgk kak elly yg suka senyum tu...sweet jer :)
saya pun suka baca blog ni. best!

Anonymous said...

akak nak tanya skit..

kalu harga kat rome or pekan lain in italy, still x semurah milan/venice eh?