Nuffnang Advertisement

Tuesday, October 9, 2012

Day 3 - Florance


Seawal 6 pagi kitaorang dah bangun. Hari ini kitaorang akan bertolak ke Florance. Perjalanan mengambil masa selama 4 jam. Ini yang aku malas ni duduk lelama dalam bas mati kutulah aku. TETAPI.....hahaha tak boring korang permandang kat luar cantik giler...rumah2, pokok2, gunung2 fresh otak ni sekejap tgk benda2 hijau.



Berhenti rehat sekejap utk minum dan buang air.



our group.

Sebelum sampai Florance kitaorang singgah sekejap dekat Piazzale Michelangelo utk view the city.



Mulut tu jgn melopong aku tahu cantik kan!!! hahahaha



Maka tempat cantik En Win dan Puan Elly pun semakin rapat....aaaauuuuwww



Kat tengah2 tu ada jual bermacam2 barang perhiasan tapi Mahal den tak mampu.



Dah pegang tu kena belilah gamaknya



Hahahaha...korang rasa aku beli tak????



Tempat ni macam Bukit Antarabangsa lah kau boleh nampak seluruh bandar Kuala Lumpur. Tapi cuma KL building moden kat sini diorang kekalkan building lama2. Rakyat dia macam appreciate harta benda dato moyang mereka. Inilah unik dan kelainannya Negara Italy.





Kitaorang lepak2 kat tempat ni lebih kurang satu jam dan meneruskan perjalanan semula.

Sampai Florance lebih kurang pukul 12 tengahari. Tak rasa letih pun sbb dalam bus mat saleh kat dalam tu sibuk berkaraoke bagi...enjoy tergelak2. Lepas tu paksa orang join sekali. Inilah kot aku rasa kelainan sikit bila join group mat saleh "very open" jgn nak ngada2 tersipu malu.



Church tapi nama aku tak ingat....haha sebab aku malas nak tulis. Waktu orang tu bercerita mulut aku jer melopong2 tapi otak tak berjalan langsung. Terpegun dgn keunikan church ni. Diorang mengambil masa bina church hampir 350 tahun. Itu jer aku ingat...aku tak tifu nanti berdosa.





Giler besar Church ni! Tapi aku tak masuk malas nak join group melawat church...so aku anak beranak cabut cari makanan dan shopping.



Florence jugak terkenal dgn barangan kulit.Very kualiti tapi tak lah murah sangat...tapi beli lah jugak





Adik...pandang camera lah



Cuba cari mana laki aku!!!



Very d.....



Jgn lempang aku...muntah hijau lah korang tgk gambar2 gelabah macam ni!













Mata korang tu boleh tak jgn focus kat benda tu. Aku suruh tgk keunikan ya!!



Yang ni bukan batu ok...orang!!

Cuma yang boleh aku simpulkan apa yang ada kat Florence ialah keindahan Bangunan dan Church2 yang cantik. Tempat kat sini macam zaman 80an...restaurant tepi2 jalan mmg nampak macam biasa tapi lawa...hahaha macam mana tu sbb kat KL pun banyak gerai dan meja kat luar tapi x nampak cantik tapi sini macam kalau kau duduk minum, lepak2 kau rasa macam wah! macam omputih rasanya. Ok jgn layan aku...dah start merapu. Jawapan dia senang sbb negara diorg sejuk so lepak kat luar macam cool jer cuba kat KL peluh ketiak den!

Next

Dinner Time...best sangat sbb kitaorang dibawa kerumah lama yang berusia 150 tahun terletak di atas bukit yang di keliling tanaman anggur utk dibuat wine.



Teruja sbb tak pernah masuk rumah omputih...hahaha "aku anak kampung"



Diaorang sambut dengan White Wine


tetapi



kami di beri Juice...



Enjoy dapat tengok culture diorang minum dan borak2...good experience



Wah! melampau ya...juice pun nak laga2 cawan



Our good friend kat sana...diorang rajin melayan dan belikan anak2 aku chocolate. Tourist from US



Dekat belakang tu lah ladang anggur dan tempat buat wine





Wah! very the omputih.







Selesai lepak2, minum2...time utk dinner sebelum tu tuan rumah bawak melawat rumah nenek moyang mereka. Nice very classic tapi menakutkan.



Seat down dinner...



This time duduk pulak dengan group from Canada and Singapore. Bertukar2 pendapat dan pandangan..good thing we all berlajar banyak benda ttg kehidupan diorang.



Food!!!


Avacado jem, Tomato jem and Cucumber jem...belasah janji kenyang



Next please....anak2 aku makan licin cuba kau bagi makanan ni kat Malaysia tak usik ok!!



Tak sedap sbb kitaorang punya just spagetti and tomato sos....nak nasikkkkkkk



Salad



Appie pie...yummy

Esok sambung yer... masih tak muntah lagikan!!

8 comments:

Anonymous said...

cutenya apron die, rugi kalu tak beli, hehehehe :)

Irfa said...

berbaloi bayar mahal..layanan superb nampaknya

tak sejuk sgt ke?nampak ko pakai baju biasa je....

Anonymous said...

kak elly,

yang apron naked tu igt tak brape euro?

Anonymous said...

salam kenal

sis..sy view mmg terbaik..
tp tang sensitiviti mmg respect open giler..
sampai naked statue tu dia tayang..
tp serius mata nak ke ......

klakar r..

aynadys said...

xmuntah kak enjoy reading here :)

husna said...

stress nk tnggu hbs 12 hari ni kak elly..xpe,nk bukak blog akak dlm smnggu..hrap2 bkak nnti dh smpai ari ke10 ke.. marathon baca banyak2!!

aimi said...

yeah tak sabar tunggu next entry :) mesti pemandangan naik bus time tu banyak ladang olive kan..anyway letakl bebanyak gambo pun takpe kak ehhehe

Anonymous said...

like like like
akan ku tunggu....