Nuffnang Advertisement

Friday, September 14, 2012

Makan lagi..

Semalam jer aku masak hari ni En Win ajak makan luar lagi! Tak sedap ker aku masak atau dia sayang tangan bini ni kasar.....muahahahaha.

Aku: Kenapa asyik makan luar jer. Membazir lah

En Win: I penat cari duit apa salahnyer belanja anak2 i dan isteri kesayangan I (part kesayangan aku tifu aku tambah sendiri)

Itulah perangai sebenar En Win. Dia boros... pandai cari duit dan pandai menghabiskannya dengan cepat. Bila duit tinggal hujung2 dia duduk diam2 baca suratkabar. Tiap2 bulan aku dah peruntukan berapa dia kena bagi utk settlekan hutang bank, utk simpanan, barangan dapur dan bil2. Lepas tu terpulang apa dia nak buat dengan duit dia aku tak pernah kongkong. Begitu jugak dengan aku selalunya urusan anak2 aku akan settledkan belanja sekolah, buku, bas sekolah apa sahaja tentang anak2 aku akan uruskan dan selebihnya beli handbeg.....hahahahaha.

Setahun sekali kitaorang akan ketepikan duit untuk holiday. Awal tahun dah bincang destinasi nak pergi dapatkan info lepas tu kumpul duit sikit2. Kalau tak buat macam ni mmg tak merasa lah jawabnya. En Win akan handle duit belanja, makan dan hotel selalunya part aku beli ticket kapal terbang dan keperluan barang2 utk holiday. Selalunya kitaorang akan pergi 2 destinasi. Satu destinasi bersama anak2 dan satu lagi destinasi utk kami berdua sahaja.

Semalan En Win ajak makan TGI Friday teringin katanya nak makan steak. Pelik lah asyik teringin jer...ada apa2 ker kat perut aku...hahahaha jgn nganda I makan pil perancang tau. Kalau ada rezeki adalah yer pa..

Actually kitaorang dah holiday mood. Tak sabar nak holiday bersama. Last holiday ngan anak2 gi Beijing last year. Next week kitaorang berangkut lagi anak beranak kali ni jauh sikit tempat yang kami idam2kan sejak sebelum berkawin lagi. Excited wei!!!! yang itu next aku cerita...muahahaha riak sekali lagi. Maafkan saya...



My Nyawa.

5 comments:

betty fir'z said...

sukeeee betul tgk anak kak elly..kecik2 da cantik ;)

Schazaza Zober said...

alolololo... adik senyum makin sepet matanya sama mcm en.win...yaya senyum maintain ayu macam mama dia..
pheeewitttttttttttttt~!!!

Irfa said...

EUROPE KAH?
jelesnya aku...aku nak jugak buat mcm ko elly
percutian 2kali setahun
1-bersama anak2
2-bersama 'dia'je

kena hantar proposal ni

MyraQhairel said...

yg kakak ikot mama muka..then adik ikot papa dia punya muka...fair n square...:)

strawberi said...

pegi rome kan..ke mana..hehe