Nuffnang Advertisement

Wednesday, September 12, 2012

Karok with hubby n kiddos!!

Semalam sampai jer rumah tgk En Win dan anak2 tengah lepak2 kat hall tunggu aku balik. En Win kalau kat rumah dia pun jadi budak2 sekali...habis sugar glider dilepaskan lepas tu terjerit2 geli bila binatang tu naik atas badan. Tension jer aku. Anak aku Yaya sibuk ngan laptop...adik tengok tv....En Win melompat2. Bagus sangat!!! siapa yang budak pun aku tak tahu.

"Pa cepat simpan binatang tu balik...kang I pijak2 kang bagi penyek (wah! giler berani)" aku mmg sakit jiwa betul bila dia lepaskan binatang ni...geli lah wei....dah lah mata besar muncung pangjang pulak tu. Dia boleh gelak2 pulak bila aku terjerit. "Pa u ingat i buat lawak ker".

"Ma jom makan capati...i teringin lah...hari tu tak dapat makan" Hollo3 cutenya macam ngidam lak laki aku ni. Ini bermakna makan luar...kembang hidung aku...tak payah masak.....yahooooooo!!! Serius pemalas kan.

Melantak sorang dua keping...puas rasa hati. Hahaha....sendiri punya open house sendiri telan air liur. Takpe capati ni bila2 boleh makan...yang penting tetamu aku puas hati dan kenyang. "Ma lama lah tak nyanyi jom karok". Nak menyanyi pulak...anak2 aku apalagi meloncat2 lah mmg paberet diorang.



Tengok anak2 happy aku ngan En Win rasa senang hati sangat. Kadang2 kesian gak dengan diorang...aku ngan En win busy memanjang so borak2 gitu2 jer dengan anak2 time makan. Lepas tu hantar gi tuisyen atau suruh diorang buat revision. Kalau lepak2 pun saturday or sunday itupun kadang2 diorang buat hal sendiri. Jadi kalau ada waktu bersama2 macam ni mmg kitaorang akan enjoy puas2. Especially kalau gi holiday aku ngan En Win akan spend time giler2 ngan diorang.

Yaya: Mama ngan Papa pegang tangan and hugs. Yaya ngan Adik nak nyanyikan lagu ni utk papa ngan mama.

Aku : So sweeeettt....debar2 aku ngan En WIn tunggu lagu apa diorang nak  nyanyi.

"Ku pinang mu dengan Bismillah"



Serius giler sedih....bila dengar anak2 dah pandai nyanyi kan utk kami berdua. Lepas tu lagu tu penuh makna. Rasa kasih sayang bertambah erat. Pejam celik pejam celik dah 10 tahun kami berkawin pelbagai rintangan yang kami tempuhi dan anak2 semakin membesar. Tengah piling2 dgr lagu sekali En Win boleh bisik.....aaaaauuuwwww

En Win: Ma...next year kita tambah anak yer!!

Hahaha....adoyai

Malam tu aku tak nyanyi...aku cuma jadi penari. Asal lagu rancak jer "Ma bangun nari" iyolah utk korang mama sanggup goyang Inul.



Dia ni kalau nyanyi mmg over sampai panjat2 kerusi.

Dekat 2 jam lah kami melalak kat situ...balik mandi2 lepas tu semua pengsan.

Dekat FB aku ada link kan video anak2 aku tengah menyayi. Tanjat boboi lagu over bukan main...kalau mak kau yang diva ni.

8 comments:

Norasiah Nasir said...

Seronok tgk family elly, saya doakan semoga sentiasa bahagia ...

psst: elly, goyang gerudi ke..hehehehe... tergoyang iman en win kang...nnt conform tahun dpn tmbah sorang..hehehehee


IdaShazana said...

One happy family

Anonymous said...

love kak elly & familia..

Mally said...

Hai kak Elly salam berkenalan...
love to read ur blog..
u hv very very cute childs...
hehe

Meg-ct said...

One happy family at home...eh..at karaoke.. hihihi:D

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

seronok nya, keluarga sempoi ni.. Insyaallah kekal sampai akhir hayat
ps: En Win mintak anak laki lak tu :)

Elly said...

Hi uolls! (bajet retis kejap)

Mimy Hamid said...

elly suka baca dialog anak ko..so suweet....sangat.....sporting la semua