Nuffnang Advertisement

Wednesday, September 19, 2012

Blog cuti 2 minggu....

Wah! announce bukan main blog cuti 2 minggu....kau ingat orang heran sangat kau tak ada 2 minggu. Hahaha...biar arr i kan perasan retis harus peminat2 i menanti...Haktuiiii.

Kalau aku free tak ada buat apa2 ngan En Win kat sana...eh! aku buat lintas langsung kat korang yer. Tapi aku rasa benda tu tak akan terjadi sbb aku kan kelam kelibut sikit harus tak ada masa kot. Ramai yang tanya aku nak gi mana?? Aaauuuuwwww suka tau buat I riak....hahaha. Kitaorang nak gi Europe (Rome). Macam nak mampus kumpul duit kerja siang malam akhirnya tercapai cita2 kami. Hadiah anniversary yang ke 10 tahun utk kami berdua.

Kitaorang tak adalah banyak duit nak bayar semua sederap...selalunya aku akan survey ticket flight murah2 dulu. Kalau berbaloi dan murah harga ticket tu baru book. Lepas tu dua tiga bulan baru book Hotel tgk2 package yang sesuai...kalau berpatutan bayar deposit dulu nak dekat2 pergi baru bayar full payment. Jadi sementara nak bayar full payment kerjalah rajin2 yer..hahaha. Kalau nak berjalan jauh ni kena lah share2 duit jgnlah berkira sangat dengan suami. Kalau kita ada lebih kita dulukan dulu...kalau suami ada duit lebih dia bayarlah semua...muahahahaha.

Kenapa Europe?? Gitu sendiri tulis sendiri tanya...kau mampu. Kalau aku cite mesti korang kata aku giler tapi aku nak cite gak. Dulukan masa aku kecik2 aku selalu berangan jadi anak orang kaya bercuti tempat2 sejuk....pakai baju lawa2. Bila dah meningkat remaja lagi lah membuak angan2 aku nak naik gendola lah, jln2 berpegang tangan lah dengan penuh romantik dengan suami, kopi2 di tepi jalan...hahahaha. Aku selalu ceritakan dekat En Win impian aku ni dan dia selalu cakap aku giler suka berangan. Tapi sebenarnya aku tahu dia pun giler macam aku gaks suka berangan...dia siap janji nak bawak aku gi honeymoon kat Europe nanti. Lagi giler poyo berjanji macam dia anak Sultan. Jawabnya lepas kawin nan do ok!!! mana ada duit nasib baik dia bawak aku gi Sarawak sbb nak capaikan impian aku naik kapal terbang berdua2an itupun aku dah cukup bangga.

Selepas 10 tahun...akhirnya......Yahoooo!! So tuan belog nak bercuti  2 minggu dari menulis...agak2 korang rindu tak kat akak....ahaks!!! nanti balik i tulis bebanyak yer....bye2 uollllsssss....I Lap U



Kalau rindu tgk gambar i tau....hahahaha....

36 comments:

Mardhiyyah Fadzil said...

uiiiii.... best! best! best!
gambar amik banyak2 kasi tip top tau...
kita nak gi mkn tahun lg... so, dpt feeling mengembara bersama kak elly pun jadi laa... ingat tau....... amik gambar cun-cun!!

Norasiah Nasir said...

Jeles sama kamu..btw... happy holidays elly n family...

Ina Khairina said...

wahhh mmg wajib rindu nak baca celoteh akak....happy holiday kak!

wida said...

selamat bercuti..

Rina Ellisa said...

best nye jalan2 carik mkan.. selamat pergi dan kembali ye kakak :D hve funnnn!!~

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Happy holiday kak, mesti rindu nak baca celoteh akak kat blog !

ceklala said...

selamat bercuti2 kak! =)

Anonymous said...

Salam, mesti akak rindu kat Elly. Si kakak sejibik muka Elly yek, yang si adik pun sejibik muka ayahnya. En. Win suka tau buat senyum munggil cam 2...ala tomei tomei tomei.Kak Rynn. SELAMAT BERHENJOY!!!!Kak Rynn.

Lylis said...

Selamat Bercuti & berhati2 di negara org..:)

Filla ~ Kasihs said...

winduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....jangan lupa bag aku ngan Di ;) hahahaaaaaaaaaaaaaaahahaaaaaa

Aku said...

Babe,ambik gambar tempat cantik2 tau lepas tu upload!

Aimi Laili said...

Happy holiday :) be safe & have fun

zana-norzana said...

Selamat bercuti.....

Anonymous said...

akak,
nanti rindu laa... >.<
2mgu lama tau...
sy tetiap hri wajib jenguk blog akak.rindu la nnt.
xpe la,take care n have fun...
nanti balik wajib update sume cte kt sana erk=)

Elly said...

Thanks uolllssss!

Filla: Harusssss

Irfa said...

tahniah elly akhirnya impian jd kenyataan w,pun 10 tahu kendian.hehe

nanti balik buh gambar byk2 aku pasti baca sampai tak tinggal setiap baris siap dgn koma dan noktah aku baca :)

take care

Anonymous said...

no big deal la, europe ni semua, apasal nak tengok bangunan2 buruk mereka. omputih pandai brainwash, europian vacation la tu ni, saje nak buat glamour, tapi tak de ape pun. tengok saje sistem2 diorang, meninggikan diri dorang dan negara dorang, apasal kita nak support. apa kurang negara kita sendir, nak sejuk tu pegijelah cameron ke fraser ke genting ke, masa musin hujan lagi la mist2 macam england.. buat bazir duit je, semua dalam fikiran kita je Rome ke Italy ke France, semua same je, no big deal.

Elly said...

cemburu yaaaa....nanti kita gi cameron highland sama2

cacah said...

enjoy sis!
satu family deserve a great vacation after kerja teruk2... :)

have fun!

Anonymous said...

selamat pegi selamat blk tau..
musti rindu nk baca story akk.
-zara

lienda said...

happy holiday...

Anonymous said...

Rindu la nk baca celoteh Elly.,..happy holiday...be safe....hik2....ada gak yg jeles Elly nk g holiday kan.,.

Anonymous said...

Cool la Elly your reply for the 'non positive' comments. I loike! Sukatila kan? Mmg anyone has the right to an opinion, but apa motif kat blog org lain?
-Wan Anum-

Anonymous said...

bukan cemburu dik, kita dah dok overseas ni 10 tahun, menyesal tapi keje. paham sangatlah om2putih ni punya mentaliti.. suka sangat banggakan diri, apa sangat yg ada kat coliseumpun, byk pulak kena sembelih kat ni, orang Roman tu pulak tau lah, kekejaman diorang hah tapi sekarang nak banggakan sejarah diorang, yg kita ni terikut2 kerana mentaliti memuja omputih tu dah lama disemadi mengikuti media dan sbg.. tu je.. tak ya lah bazir duit lain kali, romance2 pun dalam our thinking tu, bukan di tempats. anyway happy holiday!

Nurul Atika said...

adehh 2minggu kak? Rindu la nk bace cerita2 kat sini..Have a blast holiday kak :)

Anonymous said...

aduiiila ai..si anon ni, statement jaki abis...itu ko punya standard, nak rasa sejuk g cameron...jgn nak samakn dgn orang lain...haisshhh...To Elly & Family, enjoy ur holiday and upload gambar byk2 ye...kasi panas sama itu anon.."no big deal" katanya..

Anonymous said...

ermmmmm...cik anon, xyah le nak kasi advise klu sendiri pun pernah cari makan kat obersea aka negri omputih ye....Lantakla...bukan dia mintak duit ko pun....

Fiza Abdul Rahman said...

Happy holiday elly...pedulikan" anon yg no big deal tu" tu tulis...x salah kan kita g tmpat org...tgk2...aii pun kalu ada duit...nak jugak g europe...nanti balik update ye...

aynadys said...

mesti rindu nak bace coletah akak..semoga selamat pergi dan balik..setiap org ade impian ade tempat percutian yg diidamkan..biarlah orang nak pergi kemana pon selagi berkemampuan..jauh perjalanan luas pemandangan..tambah ilmu pengetahuan..yang baik jadi tauladan yang buruk jadikan pengajaran..happy holiday kak :)

Annie Han Yeon Rin said...

Kak elly,

Jangan lupa mai umah saya....

Anonymous said...

Hepy holiday sis..cam spoil kn org nye holiday jek si anon tu..

Anonymous said...

lah pelik nye. org nak pegi bercuti pn kena skolah kan. manusia. manusia.

PuppetSuite - da' Puppeteer said...

kak elly cepat lah balik... tak sabar2 nak tgk gambo ngan citer jalan2 best nih :D

PuppetSuite - da' Puppeteer said...

kak elly cepat la balik... tak sabar nak baca cerita jalan2 best nih.. :)

Anonymous said...

aduiii..bila nk hupdate citer baru ni..lamanyer kak elly..dh lbh 2 mnggu ni..hehehe..yg si anon ni nk skolahkan org psl europe..ayat dia pon tunggang langgang..fening haku..

MISS DIVA said...

wahhh..ahkak..xsangka rupa2 ada gak org bercita2 mcm i..i dr kecik lagi verangan nak g belajar kat obersea pastu abis belaja keja sana kawin dgn mat saleh..auwww...bestt nye u dpt g sana