Nuffnang Advertisement

Wednesday, August 8, 2012

Jalan Alor


Hari Sabtu lepas setelah 2 minggu berpuasa baru aku dapat luangkan masa berbuka puasa dengan inlaw. Dah lama rasa nya tak keluar dengan diaorang lately ni kerja melambak2...selalu singgah rumah inlaw ambik anak2 jer nak borak lama pun tak dapat. Padahal jarak rumah aku dengan inlaw 10 minit jer.

En Win jgn cakap lah....tiap2 hari aku cuma jumpa dia time berbuka jer lepas tu dia dah lesap pergi kedai. Hidup jadi sikit tak teratur bulan puasa ni....masa aku habis dengan anak2 dan uruskan produk tabita & online business. Lepas satu....satu kena habiskan. Ishhh....tak baik merungut ini semua rezeki dari Allah kan.

InsyaAllah seminggu selepas raya aku dan group akan ke Guangzhou sekali lagi....banyak urusan kena buat di sana. Itu nanti2 lah aku cerita yer.



Tempat pilihan Jalan Alor....Yummy!!

Adik ngan Nen. Waktu kecik2 adik banyak dijaga olen MIL aku. So bila adik nak tidur jer mesti cari ketiak Nenek dia...duduk kat bawak tu. Hahaha...manja bebenor


Yaya...very close ngan Atuk. Asal nampak atuk jer "How are you Atok"...."Atok dah makan"..."Atok nak air".

 

En Win pulak close ngan aku....muahahaha

 Jom tgk menu pilihan



Ikan Stim Lemon....walawei terangkat!!



Tomyam Seafood


Butter Prawn...Paberet anak2

 

Cendawan Goreng Tepung...aku melantak sorang. En Win terpaksa order lagi satu pinggan


Asparus Belacan...kena pulak dengan nasi panas...meleleh air liur

Ok dah kesat balik...esok akku cite lagi

6 comments:

Alicia said...

sedapnyaaaa!!! jln alor kat mana ye elly..hahahaha....

Irfa said...

mmg tgkap leleh tgk siakap steam tu

Anonymous said...

Salam..i'm ur silent reader..dat's food look yummy n delicious..but i'm curious dat's food from chines or malay stall?

Anonymous said...

Salam Kak Elly, Jalan Alor ni kat mane? kot2 la kak Elly bole share direction nak pi sana. ikan itu sngatlaa menaikkan napsu napsi haha. thanks kak

Elly said...

I makan tu Halal Food mmg area tu banyak chinese food cuma satu jer restaurant Thailand Food yang halal kat situ

Jln Alor ni dekat area bukit bintang...dekat belakang klcc

Anonymous said...

Kalu kat jln alor kedai nooi tomyam terbaik! Hehe