Nuffnang Advertisement

Wednesday, July 18, 2012

Super Busy!!


Macam aku sorang jer dalam dunia ni busy kan. Busy sampai tahap bercakap pun tak ada masa. Nasib baik lah aku bukan Perdana Menteri...kalau aku jadi Perdana Menteri tiba2 sedang bekerja aku kena sawan sampai mulut berbuih2 sbb stress kerja.

Aku ni kalau dah fokus satu kerja tu semua orang aku tak pedulikan termasuk anak dan laki aku. Hahaha....En Win berbulu jer dgn aku. "Pa hari ni makan kedai...I bnyk kerja" padahal kalau tak ada kerja pun makan kedai...poyokan. Kalau aku tengah busy korang borak lah dengan aku...sebenarnya aku tak dengar lansung mata jer pandang muka dengan orang bercakap tu tapi fikiran aku kelain sebenarnya.

Bila stock seluar dah sampai bertambah 80 kali busy aku....denga Filla tak habis2 call aku....nak muntah aku tgk numbor fon dia keluar kat fon aku.

Filla: Mana latest stock list...kau janji nak email

Aku: Aku dah email semalam filla

Fill: Eh! ada2...hahah

*hahah ko boleh gelak lagi


Filla: Noor Hazira yg nak green n Shocking Pink size 30 tu kau tak tanda nama dia

Aku: Ada Filla

Filla: Yelah Ada


Sakit jiwa kan....hahahah. Itu belum lagi seluar supplier hantar salah colour...order dah ambik kat customer bila aku nak collect seluar instead of Shocking Pink ntah apa2 pink yang tak cantik dia hantar. Aku ngan Filla mintak maaf kat sesiapa yg dah order colour shocking Pink tu terpaksa refund duit korang balik....penat Filla yg vogue gedevas tu jadi model.  Pasal dia yang vogue tu lah seluar  shocking pink tu habis *tangandibahumatakeatas*.

Email masuk bertalu2...ada yg order....ada yg dah bayar...ada yang tanya soalan....ada yang nak berkenalan pun ada. Adoiiii....popular mak nyah!!!



Waktu ni pukul 1 pagi ...naik juling mata aku tengok list.


Sempat senyum lagi padahal pinggang aku nak patah waktu ni...tapi takpe ini semua rezeki.


Ini baru separuh siap. Thanks kat korang jugak sbb support perniagaan aku ngan Filla.


Next

Aku double busy sbb kasut yang order tu dah kena keluar minggu ni. So kena buat stock list. Melambak2 email masuk tanya pasal perniagaan borong dan macam mana nak beli kasut ni. Sekali lagi mintak maaf kat korang...bila kerja aku dah settle dalam minggu depan....InsyaAllah aku akan balas email satu2 yer.



Pekerja laki aku.


Waktu ni pukul 3 pagi hari Sabtu. Aku jadi mandor duduk kat kerusi baca kod number.


Sian u Pa sampai koyak seluar. Kata tauke jual seluar.....seluar sendiri koyak macam mana tu. Takpa Darling lepas Raya ni kita gi Holiday yer....enjoy puas2. Lap u lah...eh! tiba2. Busy plus emo sbb mlm dua2 letih aktiviti tidak dapat dilakukan...eh!....gatai na...Hahahaha. Sambil tulis sambil gelak dgn penulisan sendiri....hilang stress aku jap.

Ok bai nak sambung kerja.

4 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

rindu entri bebel akak.. update lah selalu. hari2 tunggu tau !

Mooniqueen said...

Mesti nama MQ pun in the list kat order tu... Hehehe...

Anonymous said...

Hi Kak Laling,
jadinye shocking pink takde ye.yg ade soft je ea?
confuse sbnarnye ni..
klu bebetul xde,sy kne anta blk email kt akk utk tukar order, dr shocking ke soft.

-zara

Anonymous said...

Huhu... I le Noor Hazira yg x dapek shocking pink tue...