Nuffnang Advertisement

Friday, June 15, 2012

Penggunaan Tabita

Aku received banyak email tanyakan tentang penggunaan tabita skincare yang betul. Aku faham pembeli mempunyai hak bertanya....selagi korang nak tanya...tanyalah aku sedia membantu...kang aku malas aku tutup jer lah jualan produk ni....hahahaha. Boleh ker macam tu.????

Cara penggunaan Tabita Skincare

Mula2 pakai cleanser sapu semua bahagian muka dan leher lepas tu bilas. Dah bilas biar muka tu kering sendiri buatlah apa korang nak buat...halakan muka kat kipas ker....lompat jauh ker....suruh suami tiup2 muka ker janji kering. Bila dah kering baru pakai toner dap2 kat muka. Lepas tu baru pakai day or night cream.

Aku nak kasi tau sekali lagi pakai tabita ni 3 minggu pertama mmg sakit melampau (tu dia aku siap bold kan lagi). Sila bertahan kalau nak jelita...hahahaha. Ini aku tak tipu nanti korang rasa muka bila cuci dan letak toner muka rasa seperti dihiris2 pedih...rasa dia macam korang taruk cili boh kat muka. Aku mula2 pakai sampai terjerit2 tak tahan pedih tapi demi nak jelita seperti Fazura ku tahan jua. Kalau muka korang yang banyak sel mati lagi sakit. Muka akan menjadi pijar dan kemerah-merahan. Harap korang boleh bertahan ini proses pemulihan kulit mati yang degil kat muka. Kulit akan mengelupas dan gatal2 tapi jgn garu dap2 jer guna jari.

Kebaikan Tabita Skincare
  • Menghilangkan jerawat
  • Memutihkan Kulit
  • Meratakan lubang dan bekas jerawat
  • mengecilkan pori2
  • mencerahkan kulit
  • menghilangkan flek2 di wajah dan pigmentasi / warna kulit tak rata
  • membuat kulit tanpak bercahaya
  • menegangkan kulit
Tabita skincare menggunakan estrak papaya sebagai bahan utam. Estrak papaya sudah sangat dikenali khasiatnya untuk mencerahkan kulit dan mengatasi pigmentasi serta menstabilkan keadaan kulit (berminyak jadi normal, yang kering jadi normal). Sesuai untuk semua jenis kulit.

Estrak papaya mengandungi Vitamin A, C dan E. Vitamin A mengeringkan jerawat dan membuat jerawat tidak tumbuh lagi. Vitamin C mencerahkan warna kulit. Produk ini tidak menggunakan bahan seperti MERCURY dan HYDROQUINON yang sangat berbahaya. Semua produk Tabita sangat selesa dan tanpa ada kesan sampingan.





Selepas penggunaan produk tabita selama sebulan...kulit menjadi cerah dan sekata. Lubang2 jerawat tidak kelihatan lagi.

Kalau korang nak order masih sempat lagi sebelum 20th June. Email ellyirfan@gmail.com


Selamat mencuba!!!

16 comments:

Mooniqueen said...

Adoiiii...bab perit n pedih tu yg takut tak tahan...

Irfa said...

oh gitu :)
tq fr info
sgt berguna dgn penjelasan mudah difahami

Nashays said...

kak elly, tabita ni sehari pakai bape kali?klu thari pas kite amik air semayang lepas tu nak letak lg ke day cream tu..p part perit melampau tu mcm skeri nye lahhh

Tabita Skin Care said...

Good Info. Tabita Skin Care the best product ever. It able to whitening your skin.

myWalk-myJourney-myLife said...

Hello. I baru pakai 2 hari. Mmg pedih pon. Tp xde lah sampai dihiris2 tu. ahaha. I ada tanya kwn sbb dia guna gak tp dia kata gatal2 dia ada rasa tp pedih xdek. And yes...kulit merah gak la. Tp bila kene panas matahari je. So far so good. Alhamdulillah. Hopefully aka jelita menjelang raya.

myWalk-myJourney-myLife said...

Hello. I baru pakai 2 hari. Mmg pedih pon. Tp xde lah sampai dihiris2 tu. ahaha. I ada tanya kwn sbb dia guna gak tp dia kata gatal2 dia ada rasa tp pedih xdek. And yes...kulit merah gak la. Tp bila kene panas matahari je. So far so good. Alhamdulillah. Hopefully aka jelita menjelang raya.

Anonymous said...

As salam.. Just nk share.. I bru je 5 hari pkai tabita. 1st day I pkai mmg x trsa pape pn lg. Msuk 2nd day dh mula rsa sket2. Bila hri ktiga tu la rsa sngsara sgt2 bila cuci muka ngn facial tabita n bila sapu smooth lotion. Mmg btul rsa cm d'hiris2. Tp Alhamdulillah.. Smpai ke hari ini klit mgglupas tu xde sgt n agak sket2 je. Cuma bila wktu siang muka merah2. Tp I tgk prubahan kulit ktara. Nmpk licin je kulit n prut jrwat dh xde :)

azzean afrina said...

saya baru beli..baru nak mula pakai..tu yg takut pedih gatal

Eizhar said...

Gosh .. Harini ari yg ke 4 pakai tabita ... Perit x tertahan masa nk gna facial soap dengn toner tabita ... Sangt perit n x tertahan ... Tp nk kulit cantik puny pasal .. Kne btahan gakk

Eizhar said...

Harini ari ke 4 pakai tabita .... Goshh kepedihan xterkata masa mbgunnakan facial soap dengn toner tabita .. Hope will be ok soon

Eizhar said...

Gosh .. Harini ari yg ke 4 pakai tabita ... Perit x tertahan masa nk gna facial soap dengn toner tabita ... Sangt perit n x tertahan ... Tp nk kulit cantik puny pasal .. Kne btahan gakk

//DC ♥ said...

Nak tanya .... benda nie bertahan sampai mana ? Adakah selamanya kita putih ?

aida maria said...

Kosmetik ni mengandungi merkuri yang menghakis lapisan epidermis luaran kita, that's why the skin look flawlessly and fair. Merkuri membuatkan kulit mengelupas untuk dapatkan kulit yang belah dalam yg masik elok. Ibu mengandung dilarang memakai tabita, cuba fikirkan kenapa.. kalau betul skin care ni selamat, knp ibu mengandung dilarang pakai? ;)

aizura ibrahim said...

Aiyoooooo pedihhh gila baru hari ke4.. Sabar duhai hatiku

aizura ibrahim said...

Aiyooooo... Pedih gile... Hari ke3 pakai.. Sabar la duhai hatiku... Kuikuikui na cntik pnye psl..

Anonymous said...

gna tabita masuk hari ke 8.. so far it works on my skin. jerawat batu takla hlg terus tp good thing is no more big pimples pop out.. only a tiny little one. pengalaman gna tabita so far.. tak mengelupas n pedih langsung! just gatal2 manja.. now muka bersih.. pores mengecil. muka masih merah2 sikit. bawah dagu gelap sikit. well we see how it goes.. sharing is caring))