Nuffnang Advertisement

Thursday, May 3, 2012

Rebung & Le Meridien Hotel

Orang sibuk BERSIH 3.0 hari Sabtu lepas....aku sibuk nak makan2. Lantak lak korang berhimpun kat situ...reramai. Aku malas nak campur...bagi aku Negara dah aman dah cukup bagus. Buat apa aku nak susah payah fikirkan masalah negara...masalah aku  pun banyak tak selesai. Bila benda2 macam ni terjadi...aku jadi emo....tetiba rindu kat Tun M. The best Perdana Menteri...kan3!.

Berbalik kita cerita pasal makan....ahaks!. Korang tahulah aku mmg suka makan...bangun pepagi otak aku laju jer fikir lunch padahal bekpes belum lagi. Tekak teringin nak makan masakan melayu...pikir punya pikir teringat Rebung maka lelaju siap menuju ke sana.

Sampai jer kat Rebung...Restoran tak ada orang. Dah cuak sbb masa on the way berapa kali aku telan air liur teringat makanan kat situ. Tanya pelayan tu Buka ker Tutup. Dia kata bukak...hati bebunga balik. Baru teringat pasal BERSIH agak nya orang tak berani keluar rumah...aku jer berani. Makanan banyak tapi orang tak ada....hahahahahaha boleh duduk lelama....boleh makan sampai lebam.




Ulam2 & bermacam-macam jenis kerabu



Rendang Daging, Kuah Kacang n Nasi Impit. Yaya paberet...ulang berkali2 tempat ni.



Roti Jala & Onde2. Aku kan baru lepas operate so tak dapat nak cicah roti jala dengan pengat durian. Macam nak tersembul biji mata aku bila nampak En Win cicah n hirup pengat durian. Takpe2 kita makan benda lain.



Nampak tak lauk pauk dia....perggggghhhhh sedap korang. Telan lah air liur sambil tengok gambar ni. Paling hujung belah kanan "Tempoyak Patin tu". Dia punya kicap ayam n sambal ayam.....terangkat wa cakap lu. Semua lah sedap...



Gado2 n Rojak buah



Ikan bakar. Dua ekor aku bantai...ikan bakar keli...manis jer rasa dia. YaAllah apahal tu mata korang terbuntang-buntang sambil telan air liur...sabar2 ada banyak gambar lagi nak bagi korang pengsan. Korang dia punya cucur udang giler tahap gaban rangup...tau2 sepinggan licin aku makan. Sedap betul lah....hahaha



Kuih muih tradisional dan berbagai jenis bubur. Puteri bersiram lah...kuih pelita....cucur badak...kuih tepung gomak yang inti kacang tu pun ada.  Pulut pun ada mkn dengan kuah durian yang pekat lekat tu...pengsan2.



ABC buat sendiri....letak lah berapa banyak kacang ker cendol ker korang suka. Janji rupa ABC.


Lepas dah makan kenyang2....mata dah start kuyu...teringat bantal kat rumah. Tahun ular mmg macam ni kalau lepas makan mesti  membuta. Nasib baik kitaorang hari tu dapat voucher duduk kat Le Meridien Hotel so book satu beli bilik je lagi. Terasa macam orang kaya jap...lepas mkn beradu kat hotel. Wah! gumbira nya hati.




Empuk nyer katil...jadilah dapat tidur satu malam. Ahad pagi dah check out.



Senyum korang yer....baru jer aku nak membuta...menjerit2 ajak gi swimming. Pa u layan yer....



Dah puas tidur marilah kita berjalan2 seperti pelancong omputih.

ok bai.

11 comments:

IdaShazana said...

bajet pelancong jerman la tuuuuu

mummy alisha said...

kak ely tomey... mcm mana boley dapat bilik free ek... nak jugak,... aha...

Anonymous said...

awak ni bodoh ka apa, ni kan negara awak jugak, ambik berat la sikit..nak mkn berak saje buat apa jd rakyat..nanti awak sendiri kena baru nak tau padan muka nanti..

yatie said...

meleleh air liur tengok makanan...

Anonymous said...

hello :)
boleh tnye ?
U makan dkt restoran mane tu ?

cik asam jeruk said...

berapa harga kt buffet kat rebung tu kak? mcm best je..hehe

Elly said...

Ida : Harusss....bajet omputih

mummy : nak bilik free yek...mintak jer kat hotel sebut nama i...hahahaha

Anony: Suka hati lah ini...negara ini kan bebas bersuara. Mana blh paksa2 org nak ikut awak yg pandai tu...

Anony: Restaurant Rebung...kat bangsar. Onwer dia Chef Ismail

Cik Asam: Buffet dia RM38 per person kalau x silap.

Anonymous said...

bodol la anemos tu... mesti dia pegi jugak kan himpun bersih yang tak bersih tu kan... bersihkan lah hati tu dulu kan kak elly

atirahrosli said...

Chef Ismail ? Chef selebriti tu kn hihi btw Thanks bgitau nama restoran tu :)

genuine1224 said...

meleleh ayaq liuq... erm, dari sakit hati tgk diorg duk memperbodohkan diri sendri p bersih yg xbersih tu, baik kenyangkan perut kannnnnnnnn

Anonymous said...

Boleh x buat entry pasal fashion2 terkini? Or mayb what 2 wear 2 the office, mekap nak ke ofis or jalan2..... Ape2 jer la yg berkaitan fashion.... Mesti ag best baca..... Ok, just cadangan sajer.... :)