Nuffnang Advertisement

Wednesday, May 9, 2012

KL Nite Life....

Sabtu lepas....habis jer party rumah mak..... En Win ajak minum n lepak2 kat KL...sejak aku sakit ni dah lama x keluar minum malam2. So aku ok jer...alang2 nak keluar teruskan jer lah.

Dari zaman remaja aku mmg kaki clubbing ngan En Win....suka menari and suka dengar live band. Tapi itu dulu sejak ada anak ni dah jarang aku pergi...setahun adalah 2 kali jer kot. Itupun pergi tempat yang ada live band jer...techno2 ni aku tak boleh masuk kepala. Ntah dari awal sampai akhir aku dengar rentak dia sama jer...nak goyang badan pun aku tak tahu. Goyang kepala 24jam bergegar otak aku!.

Zaman aku dulu mmg berbeza ngan budak2 zaman sekarang...tujuan kitaorang gi clubbing dulu mmg nak seronok2 menari jer...lepak ngan kawan2. Tak pernah terpikir pun nak ambik pil2 or dadah ni. Nak mampus bapak aku bunuh aku nanti.... jahat boleh tapi kena tahu batasan nyer. Aku start belajar clubbing malam ni lepas SPM....dekat setahun lah hidup aku asyik menari jer....every weekend macam2 tempat clubbing aku redah. Tak ada pikir masalah langsung....tiap2 weekend jer pukul 12 malam aku terjun tingkap tidak pun tipu kata tidur rumah kawan.....fuh! waktu tu dah kira berani giler tipu mak bapak.Gua cakap lu waktu ni pantang dengar lagu badan bergerak tanpa disuruh....masuk jer entrance otomatik badan goyang. Aku ni bukan jenis yang suka merayau2.....habis jer clubbing terus balik rumah tak ada masa tidur2 rumah boipren yer....aku tak sampai tahap macam tu sekali. Maruah keluarga & pepek tetap di jaga.

Aku dulu bukan macam remaja lain yang suka tengok wayang or jalan2 shopping complex. Dulu aku waktu siang kerja part time jadi sales girl jual kasut ker or baju. Malam aku gi clubbing itulah rutin aku selama setahun hingga lah aku sambung ambik Diploma Tourism. Lepas tu aku berhenti jap clubbing2 ni....fokus kat pelajaran....sbb waktu belajar ni kawan2 aku semua baik2 so aku ikut rentak diorg.

Lepas habis berlajar aku kerja kat Marriott Hotel jumpa balik geng satu kepala....tapi waktu ni dah malas nak menari so enjoy dengar live band jer. Sebenarnya nyer korang bukan malas nari tapi badan dah keras...orang semua step dah canggih aku still Goyang Inul dari pada malu baik duduk diam2 goyang kaki jer. Bila dah kawin aku still pergi tapi ngan laki aku je lah itu pun bukan selalu...kadang2 (buat gaya P Ramlee). Aku kalau dengar muzik release sikit kepala otak ni....tersenyum jer mulut aku. Lepas ni konpem aku dapat komen perempuan tak sedar diri, perempuan tak tahu malu buat maksiat.....tapi ada aku kesah...sbb mmg aku buat aku tak hiprokrit dan ini jugak salah satu pengalaman dan perjalanan hidup aku. So jgn harap anak2 aku boleh tipu nanti...mak ngan bapak dia lagi terror dulu.

So lepas makan malam tu En Win bawak aku jalan2 sekitar KL...tgk latest2 tempat disco....teruja aku. Orang tua mmg perangai macam ni dapat gi tempat muda mudi hati berbunga2. Tengok jer yer tak berani masuk...nanti aku lupa diri mampus jahit aku tertetas perut terburai siapa nak kutip nanti.




Sanggup korang beratur yer...waktu di pukul 1 pagi. Kat belakang Sheraton Imperial...Jalan Doraisamy. Aku dulu tak payah beratur...suruh boipren beratur...nak dekat turn jer call terus aku datang macam diva. Kalau beratur bersama kena bayar so untuk mengelak kan kena bayar kita suruh dia beratur. Kalau tak silap aku masuk clubbing ni RM50.00 lepas tu dapat voucher 2 gelas air.

Hapenning jer aku tengok budak2 ni....zaman aku dah berlalu.


Selalunyer yang lepak2 luar ni....sama ada tunggu kawan atau tak ada duit nak masuk so dengar muzik dari luar jer.


Kereta sport selalunyer parking guna valley...aku pakai kancil waktu tu park hujung dunia. Lepas tu menapak macam nak mampus...pakai kasut tinggi.




Hard Rock seperti biasa...sentiasa penuh. Salah satu tempat paberet aku dulu....liveband yang diorg bawak mmg super happening.



Beach Club (Bukit Bintang Area)...tak suka tempat ni sbb banyak pelancong luar...pelacur pun melambak. So tak payah cari pasal nak lepak kat tempat ni...pergi nak enjoy bukan nak cari masalah.




Modestos. Dulu tempat ni pames giler...anak2 org kaya akan lepak kat tempat ni. Budak2 yang lepak kat sini dressing pun up to date. Lepas tu muka semua cun2 termasuk aku...ahaks! (lempang 20 kali)




"Black Magic" disco baru aku tak tahu bila kewujudan tempat ni.



Rum Jungle...tempat ni pun happening sbb dalam ni dia buat mcm hutan belantara....menari celah2 pokok. Ala2 rainforest. Lagu rentak R&B.


Ini dekat Avenue K (depan KLCC). Kat sini banyak liveband....sambil minum boleh dengar muzik. Kat sini banyak golongan orang yang dah berusia macam aku. Lepak2 dengar muzik sambil makan.


Esok2 kalau anak korang cakap nak gi Library jgn percaya...tu bukti dia...hahahahah.

Rindu rasa zaman muda2....rindu kat kawan yang hapening dulu. Sekarang semua dah kawin dan beranak pinak....nak jumpa setahun sekali pun susah. Kalau dapat mesti seronok boleh borak pasal dahulu kala....korang jom arr keluar.


9 comments:

Fafau de Craft ( Zana ) said...

wahh...penah lalu mlm minggu di area tue...

CikFi said...

nanti betol-betol dah sembuh perut tu boleh la kak nari-nari lagi. sementara ni saboo dulu ye kak..napsu tu huhuhu.

Irfa said...

dalam hidup aku baru 2kali aku masuk tempat mcm ni..1 kat hard rock dan satu lagi kat arena ke hapa dekat mid valley tu.so boleh agak la mcm mana suasana bila org bercerita.tapi tak menari..aku hanya budak kg yang terperangkap sbb tumpang kawan..huhu.
nak minum coke pun aku takut..

yatie said...

beach club n modestos ada lg ek? lama tak lalu situ.. zaman muda dulu ye...heheh teringat zaman nakal dulu :).

yanizz said...

Setuju dgn n3 you nie. Tp u untung gak sbb hb sekepala. Mcm I terus stop lepas kawen sbb hb x layan muzik2 nie. Huk3x...

yanizz said...

Setuju dgn n3 nie, tp u best lg sbb hb sekepala. Mcm saya lepas kawen terus stop kegiatan malam sbb hb x minat muzik. Tapi dia tahu life sy dulu2.

Anonymous said...

rum jungle...i likeee...kat kl ok, banyak tmpt happening...i kat jb, mati kutu..byk club jinjang jer...nak lepak dgn hubby pun maleh..

Malisa Hussain said...

Kaki ni tk pernah berkesempatan nk jejak pon.... huaaaaaa

ak yuyunz said...

once upon a time.. it's all the memories =)