Nuffnang Advertisement

Wednesday, May 30, 2012

Designer katanya....


Yaya bila meningkat usia aku dah boleh nampak kecendurangan dia dalam berfesyen. Usia dia seawal 5 tahun dia dah pandai bergaya *matilahpujianaksendiri*. So aku sebagai ibu just support jer minat anak2. Dia suka baca buka fesyen, kalau bukak youtube pun cari ttg fesyen, main games berunsurkan fesyen so minat dia memang kearah fesyen. Dia pengkritik aku...kalau aku pakai tak sesuai nanti dia cakap "ma baju ni tak lawa"..."baiklah nak mama tukar".

So kerja aku tak habis2 beli buku art, bermacam2 jenis colour pencil, A4 paper, colour paper dan mcm2 lagi lah. Dia boleh duduk berjam2 atas meja design baju, kasut dan handbeg. Seperti biasa adik suka sibuk walaupun hakikatnya dia tak pandai melukis langsung sebijik macam perangai aku. Sampai sekarang aku tak pandai lukis rumah dan gambar orang. Setakat orang lidi itu lah yang paling cantik aku dapat lakukan....muahahahaha.

Selain melukis Yaya suka buat krafttangan macam cekak rambut, buat rantai n gelang manik, reben rambut.  Kerja gentel mengental bukan aku yer. Tak ada makna aku nak duduk berjam2 gentel manik tu....paling lama aku boleh gentel pun  1/2 jam lebih dari tu nanti aku menguap jer. Cuti sekolah ini lah kerja dia kat rumah.







macam idup jer mata ni kan. kalau aku harus mata tu sebelah kecik sebelah besar.



Dia suka lukis kasut...tak faham aku bila dia start jer pegang pencil laju jer tangan tu...tau2 benda tu dah siap cantik.


Ni gambar dia lukis malam tadi...mama doa kan semoga berjaya yer nak! sibuk sangat nak jadi designer besar nanti. InsyaAllah...Mama n Papa will support u sampai berjaya. Amin.




"mama ni asyik ambik gambar Yaya jer...adik pun lukis cantik gak"



Wah! meletup dik...

7 comments:

Nazirah Azeman said...

wah cantik nyer kasut yaya lukis.adik nyer pun meletop jugak :)

C!kpuanmuda® said...

ohh.. aku teringin nak anak dara.......

Zana Md Nordin said...

ada bakat tu sis
insya allah kalau di gilap bakal designer tersohor...

gud luck yaya

rara aziz said...

yaya is so talented. she draw something not in her age, she's the outbox person la kak elly :) send my regards to that good girl :)

Sarah said...

salam.. ur daughter is really talented!

Liyanaroxx said...

huish good job yaya!cantik sgt yaya lukis!

Arena said...

Salam sis,

Ur daughter is really talented. Ada csn jadik designer tersohor Malaya nanti. Glad that u ve found out her passion early dan beri support dr peringkat awal lagi. All the best to ur daughter.