Nuffnang Advertisement

Tuesday, May 15, 2012

Colour....

Aku ni peminat colour hijau....asal warna hijau jer aku jadi gembira dan suka secara tiba2. So bila Scha kawin pakai songket warna hijau aku kat rumah terlompat2 macam aku yang kawin waktu tu. Cantik kan! padan dengan I....oh silap padan dengan Scha yang seiras I....ahaks!!

Kelemahan aku kalau gi shopping aku akan pergi ke tempat yang ada baju warna hijau dulu ....lepas tu baru cari colour lain. Entahlah mata tu macam ada magnet...terus nampak warna hijau. Tiap2 tahun kalau boleh raya nak pakai warna hijau tapi sangat lah tak sesuai dengan colour En Win yang putih itu. Nasib baik waktu kawin dulu aku dapat jugak pakai songker hijau tapi light green....cantik nya waktu tu. Hahahah matilah puji diri sendiri.

Sabtu lepas aku kemas2 almari...sbb nak susun baju ikut colour senang sikit nak pilih kalau berjalan nanti. Mak ai banyak nyer baju hijau....patutlah anak aku selalu cakap...."Kenapa mama ni asyik pakai baju sama jer". Aku macam pelik tapi malas nak layan aku diamkan jer lah. Bila aku tengok gambar2 balik dalam laptop...yer lah asyik warna hijau jer aku pakai....so boring!



Ini baru sikit jer yer...ada banyak dalam almari malas aku dah keluarkan...kebanyakan nya semua warna hijau. OMG! ini tak boleh jadi kena tukar mata macam ni...eh! silap kena ubah tabiat macam ni. Kena belajar cari warna warni sikit.


Ahad lepas En Win ajak keluar jap....dia nak cari baju n seluar...seluar lama semua tak boleh pakai dah longgar katanya...nyampah nak eksyen lah tu. Apalagi sambil menyelam marilah kita sama2 minum air. Asal shopping jer pandai aku berperibahasa kan....dan aku berjaya membeli colour lain. Nak tgk tak....

















jgn terperanjat




























ini mmg colorful



























OMG



























1



























2



























3



























tadaa.....





kita beli seluar color2 dulu...hujung bulan depan baju pulak color2 pulak. Tak sanggup nyah!!!!


2 comments:

Irfa said...

kulit cerah pakai kaler apa pun lawa.tak gitu?

Unknown said...

sis..seluar ni jname pe ek? sis beli ktne?? i like colour2 mcm ni