Nuffnang Advertisement

Friday, April 13, 2012

I'm Back....

Hi korang......windunyer. Alhamdullilah aku almost 60% dah sihat selebihnya 40% terlentang jer atas katil.... tak suka ok! Rindu tak kat I.....banyak email masuk tanya kenapa aku senyap jer tak update blog. I berehat uolls kalau duduk lelama pedih pulak part jahit tu. Sekarang baru ada rasa ok sikit tu yang cepat2 update utk korang yang ternanti2 #budgetretis#. 

Banyak cerita yang aku nak share dengan korang kita mulakan dengan hari operation. Malam sebelum operation tu En Win bawak aku makan kat The Ship.....konon nyer nak mengembirakan hati aku. Tak ada makna ok...kepala otak aku ni terpikir perut aku dah kena potong esok....selamat ker tak aku ni. Tahap sampai macam tu sekali....padahal tak ada apa2 tapi aku seperti biasa drama queen jer lebih. Sampai rumah dalam pukul 11 malam aku tak boleh tidur tapi pejam kan jugak mata. Ubat tidur yang doktor bagi aku tak ambik pun....risau tak boleh bangun nanti.

Seawal pukul 5 pagi...En Win dah kejutkan aku suruh bangun nak cucuk air kat bontot agar segala bahan2 kotoran didalam perut dapat dibuang. Aku start puasa dari kul 12 malam tadi. Tak sampat 5 saat ubat masuk terus lari kat toilet....hambek ko melambak tu. Hahahahahaha

Pukul 7 aku dah siap2 mandi....waktu ni drama aku dah start balik. Takut tak tentu pasal. Ambik phone called mak & abah aku nangis minta maaf. "Mak maafkan kan Elly yer...halal semua yer mak"...."Yelah mak maafkan...mak halalkan...mak doakan tak ada apa2 terjadi". Lagi lah aku melalak. Nak keluar rumah mintak ampun pulak kat En Win....peluk2 nangis2....giler emo dan penakut aku ni. Atleast aku puas hati.


Aku pergi hospitala berdua jer...tak nak susah orang lain. Aku cuma nak ngan En Win jer waktu tu.



Dah check in terus nurse bawak aku masuk ward check segala macam. Alhamdullilah semua ok...tinggal tunggu kena potong jer pukul 3 petang tu.





Waktu ni dah pukul 1 petang...lapar korang. Setitk air pun aku tak boleh minum.


Masih menunggu utk di operate...Waktu ni En Win kata nak keluar sekejap ada hal sebelum pukul 3 petang dia datang balik. So sementara tu aku layan lagu2 gembira kat Ipod. Giler drama betul aku ni!


Rupa2 nyer En Win ambik anak2 aku...diorg ponteng sekolah hari tu. Siap belikan aku bunga "Get Well soon Mama....We luv u so much" huahuahuahu.


Ya Allah takut giler waktu nurse datang suruh aku pakai baju ni. 



Kiss from both of my dotter before operate....mcam drama kan! Hahahahah


Kiss from my Darling....

Aku masuk operation pukul 3 petang selesai dalam 7 malam jer. Waktu nurse2 tolak katil aku utk masuk dalam operation room...semua doa aku baca....terkumat kamit mulut aku sampailah diorang enjek aku ubat bius....tau2 hilang jer pandangan aku.


Lepas operation....keadaan aku mmg teruk. Pedih & sakit bila aku tersedar. Tiba2 aku mengigil kesejukan...bergoyang kuat badan aku. Nurse dan doktor cepat2 selimutkan aku ngan warm blanket. After aku dah stabil diorang bagi aku ubat tahan sakit...picit jer nanti ubat tu dgn sendiri mengalir dalam badan aku.


Masih sedar tak sedar waktu ni...tau2 En Win cium dahi aku tapi biji butir dia berckp aku x dengar langsung. Waktu ni cuma keluar dari mulut aku...SAKIT nyer YaAllah....HAUS pa....tapi jangan harap dapat minum sbb baru lepas operate kena biarkan dulu perut tu betul2 ok!



Aku cuma tersedar keesokan hari nyer. En Win lap kan badan aku...baru rasa segar sikit...tapi sakit tu still ada.

nanti sambung lagi yer korang....tak boleh duduk lama2. Aku nak share ngan korang pengorbanan En Win yang betul2 menyentuh hati aku.

13 comments:

KucingMalaysia said...

Alhamdulillah, dah selamat operate.
Insyaallah, kami di sini doakan akak cepat sembuh ye.. Amin. Rehat banyak2

Irfa said...

alhamdulillah..cepat baik yer

s.z.a_s.z.a said...

alhamdulillah kak elly dh sehat...
ada hikmah rupanya operation tu.
penguat kasih sayang kak elly an en win...
sayang betul die kt kak elly.
pengorbanan die xternilai kan?
insyaALLAH semuanya berkekalan...
sweet sgt2 EN.Win..

hope one day kak elly dpt baby boy sweet mcm papa dia...
:)

Anonymous said...

alhamdulillah...

Anonymous said...

Sabar n b strong ye Elly.... Moga cepat sembuh

ibuhebat said...

Alhamdulillah semuanya dah selamat. belum citer psl pengorbanan dah rasa terharu. mcm mana ni? ;p

anne said...

get well soon kak elly. bergenang air mata baca entry ni :')

Filla ~ Kasihs said...

Alamak sedih aku baca entry ni, get well soon darling!

misskt said...

mmg rindu ngan kak elly...semoga cepat sembuh dah terus berblog... walau x pernah kenal tapi serasa dekat sangat bile ari2 bace blog akak..saya doakan akak akan sihat selalu...from teganu wif love muahmuahmuah....:)

Pretty Ryna said...

alhamdulillah...kak elly dah semakin sehat..rindu nak baca blog akak...bila akak senyap isau jer...apa un semoga akak cepat sembuh :)

atiqah said...

cayalah kak elly...u r wonderwomen k...jga diri kak...

Anonymous said...

Congrats kak elly..dh sihat dh kan..pandai en win jaga kak elly..en win tue mmg baik orgnya...sapa dpt dia dulu mmg beruntung..kak elly beruntung dpt dia...

Jaga diri yea kak elly...salam sayang dari saya,Mohamad Yazwin Irfan (laki hang...) Hahahahahaha

Zura Lee said...

sory br nk komen sbb br baca cite ni...zura tumpang nangis part yg kak elly mntk ampun ngn mak tuh.... :(