Nuffnang Advertisement

Wednesday, March 28, 2012

Second opinion from the doktor...

Thanks korang....bila baca komen yg diberikan rasa  diri ini sangat disayangi. Aku baru balik dari 2nd opinion from another doktor. After scan Doktor memberikan penerangan secara terperinci. After discuss with my hubby and doktor we all decide utk buang ketumbuhan tu sahaja and we will see and monitor from now onward and buat check up 3 bulan sekali utk monitor sama ada ketumbuhan yang lain akan tumbuh dan membesar. According to the doktor untuk ketumbuhan lain membesar akan mengambil masa yang lama jadi dari situ doktor akan monitor. Kalau ada ketumbuhan yang masih active dan membesar kita akan fikir cara seterusnya.

Doktor tak advise utk remove kan womb....melainkan jika aku tak nak anak lagi then baru boleh decide nak buang womb atau  tidak.We all still young kalau buang rahim or peranakan banyak penyakit lain pulak akan datang sbb horman estrogen dalam badan dah tak ada. Bila operation nanti doktor akan remove ketumbuhan dan matikan kesemua akar2 yang active supaya cancer dapat dielakan. After discuss and dapat support dari keluarga and friend aku rasa semakin kuat semangat. Thanks to one reader jugak yang suggest benda yang sama dan buat minda aku lebih terbuka. Tak tahu ur name but thank you so much.

Demi anak2 dan keluarga aku kena kuat semangat. Tapi semalam aku mmg rasa down sesangat waktu doktor bagitau rupa anak2 aku keluar secara tiba2 depan mata. I don't know how to explain tapi rasa sayu sangat. En Win tak lepaskan aku dari peluk kan sentiasa beri kata2 semangat utk aku dan aku selalu percaya Allah akan duga perkara yang kita mampu tanggung.

Aku jarang bersedih dan tak mahu bersedih tapi kali ini tuhan benar2 menguji aku dan suami. Anak2 masih kecil diorang pembakar semangat aku. Duit bukan segala-galanya....kasih sayang dari keluarga dan kawan2 adalah benda yang paling berharga buat masa ini. Aku harap perempuan2 diluar sana buat lah ujian pap smear jgn takut kemungkinan korang dapat mencegah dari penyakit macam aku. Aku akan update kat korang dari masa ke semasa....doa kan aku yer

Sekarang aku dah ceria kembali.....Alhamdullilah


Elly in Wonderland.....muahahahahahaha

9 comments:

si cokelattte said...

alhamdulillah... gudluck kak elly... all the best!

Irfa said...

elly
bergenang airmata aku baca en3 ni
bila sakit,semangat dr ahli keluarga terutama suami adalh paling penting.
sbb dia paling dekat ngan kita..moga itu yg terbaik utk mu,elly

YaAllah..nyahkan penyakit merbahaya itu dr elly.amin

miSsMawar... said...

allhamdulillah... n i'm happy for you.. insya allah i'm praying for everything to be smooth sailing ye kak.. ;)

Miss Moon said...

elly hope semua akan berjalan lancar ...insyaallah semer nya akan ok ..

Ina Khairina said...

alhamdulillah...semua kak elly terus kuat semangat ye

Anonymous said...

..~> peluk ketat2,sayang kamo!!..

fiezachommel said...

Sis,
Harap u tabah and kuat untuk hadapi ini.Daoalah yang terbaik.Insya allah.

Nuyuu said...

Syukur kerana ada keluarga n teman2 yg sentiasa support..

huda.nh said...

U r really strong elly...walau kita tak penah kenal, saya doakan awak selamat & dipermudahkan segalanya dari kejauhan...alhamdulillah sker tgk gbr awak senyum semula...cheersss...