Nuffnang Advertisement

Monday, March 5, 2012

Brg2 dah sampai!!

Entah apa2 tajuk aku letak kan. Lantak lah janji korang paham. Nanti bila korang baca tajuk mesti tertanya-tanyalah barang apa yang sampai....hahahahahaha. Bagus kan tajuk ni!

Sepatutnya Sabtu lepas aku dah pindah rumah....tapi atas sebab2 yang tak dapat dielakan aku kena tangguh kan dulu. Bilik air master bedroom & bilik air bawah ada masalah ngan piping. So diorang tengah buat balik kalau semua ok minggu dia depan dah boleh duduk rumah baru (sambil taip sambil tersenyum).

Sebenarnya korang last week aku meroyan sekejap....giler korang punyalah excited nak pindah tiba2 tak jadi. Barang semua dah simpan dalam kotak. Tinggal nak angkut jer....tup2 bila pergi Jumaat tu paip bocor. Rasa macam nak meletup jantung aku. Macam2 dah arrange....tapi aku teruskan juga sebab yang problem cuma bilik air so tempat lain dah boleh mula berkemas. Aku dah bawak barang masuk sikit2....jadi minggu depan tinggal bawak baju jer. Tak ada lah letih sangat (ayat nak sedapkan hati sendiri....huhuhuhu)

Sabtu pagi arranged cleaner datang basuhkan lantai, toilet budak2 dengan tingkap. Bagi berkilat sikit lantai tu. En Win tak ada uruskan anak2 sbb haritu ada sekolah ganti. Terbalik kan patut aku yang uruskan anak2 dia yang monitor kerja2 berat ni. Disebabkan banyak hal rumah aku yang uruskan....En Win busy...cian dia kerja siang dan malam jadi aku lah yang kena handle benda2 remeh ni. Tak ada hal lah....kata laki bini. Seawal 8.00 pagi aku dah standby kat situ.


kalau guna mop jer...kotoran degil kat lantai ni tak kan keluar jadi terpaksa guna mesin ni. Lepas cuci diorang simbah asid pula bagi hitam2 yang melekat kat lantai tu keluar.


Dining area. Dekat 4 jam lah diorang cuci atas bawah. Kerja aku kemas atas apa2 yang patut. Lap2 almari senang nak masuk kan baju2 nanti.


Lepas lantai dah kering. Barang2 dah start sampai. Aku menanti dengan penuh keriangan.


Katil Yaya. Tak habis2 pink. Ikut kan jer lah....nak sama ngan Hana Montana kata nyer.


Ini pulak katil Adik. Perasan nak jadi princess....kat tepi2 tu ada kelambu. Tapi aku percaya sudahnya bilik aku jugak nanti diorang tidur. Tak ada makna ok....susah mak ngan bapak ko ni nak buat aktiviti malam. 


Meja makan.....ahaks.


Tengah pasang curtain blinds....konsep rumah ada lah hitam & putih.  Accesories letak warna merah..mesti meletupkan...gitu! sendiri buat sendiri puji. Bukan main berkonsep bagai...biar aaarrrr kata rumah idaman. Nak ikut Rizalman tak mampu jadi tiru jer lah sikit2.


Sofa set....tapi x nak lah tunjuk banyak2. Tak kezutan katanyer nanti.

Marilah kita sama2 tunggu dan lihat jadi tak aku pindah minggu ini. Harap2 semua ok....dah penat meroyan.

15 comments:

Miss Moon said...

ala asal tunjuk sket2 nehhhhhhhhhhh

aku plak tak saba . nanti wat housewarming yaaaaaaaaaaaaa hahhahah kepo nak gie tgk umah baru nko yg meletopppppppppppppp

Elly moon ada tag elly nanti wat ek

Pretty Ryna said...

cantiknya umah kak elly...katil pink comey la...

Irfa said...

dah siap semua nanti jgn lupa tunjuk
boleh la aku pulak tiru ko :)

lawa giler katil pink tu

Mardhiyyah Ridzuan said...

Haha!!! Katil Hannah Montanna sangat awesome kak!!

IdaShazana said...

comei sungguh katil pink tu...first time tengok.
sure la tido mata tak tertutup, nerves nak pindah rumah baru

Anakmonday said...

wat kenduri besar truss...

Anakmonday said...

potong ar ko neh....!!!!! org tgh xcited tgk brg2 yg disusun..pi men separuh2 laks..haish....peh ni wat kenduri besar2 leh aku pi..

pretty said...

patut la u nampak bz je... u breakfast pun mkn laju2,kalah artis tau... I nampak u kt keramat...

Elly said...

Uolls : Tak suprised katanya kalau tunjuk banyak2. Korang kalau ada budget nanti buat housewrming ajak korang semua....wah! persis artis kan ahaks!. Hana Montana tu idola Yaya dia yang pilih katil tu sendiri giler perasan macam mak dia jugak. Pretty laling asal tak tegur waktu tu...boleh i bayarkan makanan u sekali....hahahaha.

hOtMaMa said...

giler melethop rumah ko nyahh!! tu baru mak tengok katil jek dah kagum! hehe

Koleksi Pengantin Airis COUTURE ( 001920713-H ) said...

akak..giler jeles...waaaa...nk nangis rasanyer...jeles sbb lum mampu sgt nk beli katil cmtu..sy msk rumah baru beli perabot 'ala kad' jew..apapun tahniah sista'.. saya mmg ari2 bukak blog akak..pling best, kalo time tension wt kejer msti tgn gatal nk bukak blog akak sbb nk release tension..bila baca leh ketawa2..hu3..nk buat grill leh contact sy, suami sy amik tempahan grill..harga boleh runding (cewah..iklan lak..) sorry kakak..moga success slalu n harap akak terus menulis utk bg org cm sy selalu ketawa..

sheisjaz said...

oh akak..walaupun cite ni da bertahun dan saya baru nak comment, hati ni tetap nak komen gak..katil hana Montana tu ohsem gile ok!bukan saja si Yaya nak, saya yg emak budak ni pun nak kalo Nampak..oh tidak..ok stop meroyan..

sebenarnya saya nak Tanya, berapa kos suh orang cuci rumah tu ye? Saya haritu da tertonggeng2 cuci rumah..rasa cam da xlarat benar da nak cuci utk kali ke2...

Fyza Roselle said...

kak katil pink tu beli kat mana? cantik

Fyza Roselle said...

kak nak tanya, katil pink tu beli kat mana ya? saya minat la hehe

Fyza Roselle said...

kak katil pink tu beli kat mana? cantik