Nuffnang Advertisement

Friday, February 10, 2012

Impian tercapai....

Ingat tak dulu aku ada kasi tahu yang En Win minat giler kat motor scooter tapi aku tak dapat hadiah kan....mahal ko mana mampu nak beli....tapi kan En Win ni kalau dia minat satu benda dia akan usahakan sampai dapat...lambat macam mana pun dia sanggup tunggu....sgat berbeza dengan aku. Aku kalau nak sesuatu benda tu tak pandang kiri kanan....tak berfikir panjang....kalau boleh nak dan2 tu jugak. Buruk sungguh perangai aku. Akan juga ubah sikit demi sikit...boleh ker???

Hari Jumaat lepas En Win call aku "Ma keluar jom gi coffee....tapi pakai seluar tau" apahal laki aku ni siap pesan pakai seluar....pelik tapi lantak lah. Aku bukan suka fikir benda remeh temeh ni.....laju jer sarung seluar jean tunggu depan gate.

Vrooom....vrooom.....Tanjat Maimun! En Win naik motor Scooter tuuuu....bila dia beli?????? Bulat mata aku....dia nak aku orang pertama naik. Aku pulak terloncat2 kat depan gate tu...."U beli ker Pa....bila2....kenapa x cakap". Buat malu jer...dah lah suara aku nyaring mesti jiran kata aku berlagak. Lepas tu tak agak2 jerit anak2....Yaya! Adik! keluar jap tgk papa beli apa?? Sungguh memalukan....biar arrrr! Kalau aku berlagak mesti aku dah jerit...Besar nyer motor u Pa...mesti mahal kan....banyak nyer duit u....tapi aku tak buat macam tu kan! Aku tak riak cuma aku tanjat maimun jer!! Bangga korang impian En Win tercapai. Tapi En Win tak ada lah beli yang sebijik dalam gambar hari tu....sebab knp dia tak beli motor dlm gambar haritu mmg aku tak ingat sbb bila dia cite pasal motor jer kepala aku jer nganguk tapi telinga aku tak dengar...lepas tu selamba jer mulut aku jawab...."ooooo yer ker Pa" Kopiden jer laki aku ingat aku dengar & faham....muahahahaha.

Dulu En Win minat Vespa/Scooter yg macam ni tapi tak tahu kenapa dia tak beli!

Tadaaaaaa....sekarang ni asal malam jer budak2 dah tidur aku ngan En Win pergi merempit....pusing2 KL. "Pa nak kena pakai boots ker....nak pakai jaket ker". Sudah2 lah Ma....pakai biasa dah lah. Biar aaaaaaa...


Aku ni bukan berani sangat naik motor....asyik kena tegur jer ngan En Win "Ma boleh tak jgn keras kan badan tu kalau i nak corner u lembut kan sikit badan tu boleh tak?". Oooooo macam tu ker!. Asal dia bawak laju jer aku cubit. Tapi best blh peluk kuat2...tapi aku kalau naik motor konpem bile turun sakit leher sbb aku kalau pandang belah kanan.....kanan jer lah sampai balik. Takut nak pusing2 kan leher...perasaan aku macam helmet tu nak jatuh kalau gerak2an kepala. Takpe korang bagi aku sebulan....esok aku yang bawak motor...En Win pulak duduk belakang.


Iyolah dik!

Tapi kan korang....impian En Win dah pun tercapai. Aku masih ada lagi satu impian yang tak tahu bila boleh tercapai....atau tak tercapai akal mu. Selalu termimpi2 sambil lap air mata. Nak tahu apa impian aku...
















Siapa ada terlebih duit dan berbesar hati nak bagi....saya akan terima dgn penuh kesyukuran!















OMG! Cantik nyer. Nakkkkkkkkkkk! Aku nak cabar diri sendiri....satu hari mesti aku akan dapat kan!

7 comments:

Irfa said...

tahniah utk en win..impian tercapai :) tunggu ko beli kat dia takde,,.so beli lah sendiri kan.eh bukan ko yg nak kuarkan kwsp beli scooter tu ari kan?loan tak lulus yer..

Unknown said...

wow sis...bestnya! jname apa skuter ni sis??

Elly said...

Irfa : KWSP kena simpan...dah pikir 10 kali baik beli handbeg. Muahahahaha

Unknoen: Akak tak tahu dik pasal motor2 ni!

s.z.a_s.z.a said...

tahniah EN win dan kak elly... hihihihi Semoga impian kak elly pula terlaksana.... silap-silap En.Win xtahan tengok kak elly makan xkenyang mandi xbasah sebab handbag tu....so dia belikan... amin... mudah-mudahan ok... :)

p/s: kirim salam dekat sha... pernah satu kelas dengan dia masa part1 diploma dulu...

Anonymous said...

hehe..setyle gler r naik scooter...minah scoot skg...

-izzah ombak rindu

Elly said...

Sza : Amin. Nanti Kak Elly sampai kan kat Sha

Anonymous said...

Gile gelak aku baca cite nie.....lawak kot....sian ko kak...

~laila~~