Nuffnang Advertisement

Wednesday, February 22, 2012

En Win kena jaga anak...

Sumpah aku dah tak boleh pikir tajuk apa nak letak! Mcm bangang kan....kalau SPM sah2 dah kena bulat besar2 ngan pen merah.

Hari Sabtu lepas aku kan busy ngan Explorace company aku anjurkan. Pukul 6.30 pagi aku dah keluar...balik kul 10 malam jer. Explorace habis dalam pukul 5 ptg lepas tu aku kena continue organize function utk boss aku kat Bukit Kiara...organize dinner utk peniaga2 kecil dari negeri Kedah. Relax jer aku datang sana pakai baju sukan....kalau boss aku nampak mati aku. Sorry boss....sexyteri sangat lah busy sehingga tak sempat menukar pakaian....apa2 pun dinner berjalan ngan lancar. Makanan superb sbb aku yang lebih2 tambah 2 kali.....Udang masak tempoyak....pergghhh sehingga menjilat siku!

Sebenarnya aku tak suka kalau ada apa2 tugas or aktiviti pada hari Sabtu. Hari Sabtu hari yang paling busy utk ibu mithali macam aku ni....ahaks. Aktiviti aku pada hari Sabtu....bangun seawal 7 pagi.....rendam baju sekolah, rendam baju kerja En Win (aku suka kumpul banyak2 basuh sekali). Lepas rendam baju... mandi lepas tu terus gi Pasar Tani beli lauk utk seminggu. Aku pergi sorang malas nak ajak En Win...nak tunggu bersiap jer 80 jam...baik tak yah. Balik jer dari Pasar Tani terus simpan barang2 yang beli tu dan asingkan barang2 utk masak gaks. Lepas tu baru sambung mencuci baju dan kasut sekolah. Settled tugas mencuci sambung masak utk makan tengahari....lepas tu baru kemas rumah mana2 yang patut. Siap kan budak2 hantar gi tuisyen pulak (ini tugas En Win). Fuh! letih jgn cakap lah....tapi dah jadi tanggungjawab kena lah buat. Jadi kalau ada kerja hari Sabtu mmg banyak benda tergendala nanti.

Panjang lebar pulak aku citer yek! padahal nak cakap hari Sabtu lepas En Win kena jaga budak2 ni dah melalut sampai tugasan harian pulak....macam aku sorang jer busy padahal ibu2 yang ada anak 5 tak kecoh pun! Biar aaaaaaa....

Orang lelaki kalau jaga anak senang jer kan....suruh budak2 siap bawak gi Taman.....berlari lah korang sampai pengsan. Lepas tu bawak makan McDonald.....balik suruh mandi lepas terus tidur sebab keletihan. Senangkan! perempuan jer yang lebih2 itu tak tak boleh ini tak boleh.....hujung korang yang letih.

Petang tu En Win bawak budak2 gi padang kat Dataran Merdeka.





Yang baju polko dot aku tak kenal....anak2 aku berkenalan kat sana

Best kan jadi budak2....main jer tak yah fikir masalah duniawi





Wah! dating nampak...

1 comment:

Irfa said...

mmg la.lelaki jaga anak sangat senang.sbb dia jaga anak je tak buat mende lain ;)