Nuffnang Advertisement

Monday, February 13, 2012

Curtain

*Matilah* tak habis2 hal rumah....pindah tak lagi. Busy mengalahkan rumah bunglo padahal kocik jer. Siapa tak nak rumah cantik kan....aku bila bukak mulut jer cerita ngan En Win pasal brg2 rumah jer mesti dia buat muka tak ada perasaan....balas dendam lah tu sbb bila dia cerita pasal motor jer aku buat2 dengar tak dengar....muahahahah padan muka aku.

Pindah rumah ni bukan kerja senang yer...ada jer kena beli. Aku dah lah nafsu besar tapi duit tak besar  mana pun....perasan jer lebih macam anak jutawan. Hujung2 muka bonyok lepas tu selak magazine 40 kali. Cantik nyer! Lawa nyer! nak macam ni, nak colour macam ni lah.... En Win kata aku giler. Tengok magazine rumah banglo yang ada swimming pool tak sejajar langsung ngan rumah aku. Mmg lah tak mampu gamak nyer. Biar aaaaaaaaa.........janji aku happy.

Rumah dah 70% siap kalau tak ada apa2 hal bulan 3 ni boleh pindah so kena lah cari curtain...En Win ni kurang sikit kalau guna kain buat curtain...dia kata rimas. Apa pasal rimas pun aku tak tahu padahal kain tu duduk jer kat tingkat bukan kacau dia pun. En Win prefer curtain blind....dia kata tak payah tiap2 tahun nak tukar curtain pakai tu seumur hidup. Wah! pandai giler laki aku buat berbelanjaan tahun ni yer. Dia yang kena keluar duit jadi kita ikutkan jer....kang aku tak setuju dia mengamuk tak ada pulak curtain kat rumah aku nanti....nampak pulak aku lari2 bogel kang.

So minggu lepas ini lah aktiviti aku sekeluarga "Ma i bagi duit u cari sendiri boleh...malas lah nak ikut mesti lama"....banyak cantik tak nak ikut.... kang aku salah pilih mulut dia jugak bising. Tak ada mana aku nak jalan sorang2....elok kau bagi duit tu utk beli curtain aku nampak handbeg kang terus duit tu ke arah sana...bukan betul sangat aku ni.

Viva Homes, Cheras. Tempat ni senang sikit apa jer korang nak cari semua ada. Macam one stop center utk barangan rumah. Aku pilih yang black n white utk hall....follow konsep katanya. Sekarang blind pun dah moden ada 2 lapis macam tu...ker benda ni dah lama aku baru tahu. Macam hari siang ko pakai satu lapis jer malam boleh tutup dua2 lapis tu. Aku tahu korang tak faham...sbb aku pun tak faham....muahahahaha


Utk bilik budak2 dan bilik aku sekali


Tak minat bunga2....


Utk dapur....

Naik juling mata aku pilih kain curtain ni....adalah dekat 2 jam. Bila aku suka En Win tak suka...aku kalau tak bergaduh tak sah...."Pa yang ni cantik tak"...."Apa u ni pilih colour mcm nak mati jer....pilih ceria sikit boleh tak". Iyolah u kan interior design yang cemerlang. Sentap aku. Itu belum lagi anak2 aku buat kecoh nak pilih sendiri. "Yaya nak curtain yang ada gambar note2 muzik tu....mcm bilik Hanna Montana"......"Mama adik nak yang ada gambar Hello Kitty". Nasib baik anak aku dua jer....kalau 5 - 6 aku pitam kat situ gak. Jangan nak melampau pilih sesukati hati korang jer...ingat murah ker ambik jer plain colour senang mak ko ni nak match kan ngan furniture nanti. Ishhhh! kecoh....


Hujung2 penat bertekak....habis lah mineral water kedai tu aku sedut...tu belum lagi makan limau berbiji2. Pening kepala cina kedai tu. Akhirnya settled jugak....



En Win waktu ni dah tension....aku kat tepi tu cakap sorang2 rupanya. Venchi tau!!!!!


Korang hari tu kan aku jumpa Rizalman kat Great Eatern Mall....terkembang2 hidung aku. Minat giler kat jantan ni....tak2 minat baju2 yang dia buat plus rumah dia cantik giler tu. "Pa boleh tak i nak tangkap gambar dengan dia....i minat lah kat dia". Entah apa angin En Win hari tu tiba2 melenting kat aku..."tak yah buat malu jer....yang u tergedik2 sangat buat apa....u tak nampak ker muka dia macam sombong tu....buat nya dia reject buat malu jer". Sentap aku....langsung jalan laju2 kesat air mata. Aku punya protes sampai tak nak mkn tengahari....hujung2 aku lapar gigil2 dalam kereta. Bangang kan pasal Rizalman pun aku nak gaduh. En Win tak habis2 perli aku.....tak apa esok2 u jumpa Rozita Che Wan jgn harap nak pinjam camera I.... ada ubi ada batas!!!!!!.

2 comments:

Irfa said...

mmg lawa kan pakai bidai ni..senang x yah basuh kata org

lienda said...

ye ke,tak lapuk dek matahari ke hi hi...