Nuffnang Advertisement

Monday, February 27, 2012

Amukan di Wayang...

Hari Jumaat lepas En Win tak ada.....aku kalau En Win busy or outstation akal aku mmg laju...bergerak jer list shopping complex kat otak aku. En Win ada syarat kalau nak keluar boleh tapi makesure bawak anak sekali....takutlah tu orang ngorat aku. Cemburu lah tu!!

Bawak anak.....tak ada hal lah. So.... after discuss ngan anak2 ....kata sepakat telah dilakukan diorang nak tengok wayang kat KLCC. Dengan pantas aku book pukul 9.30pm hari Jumaat. Balik kerja siapkan adik lepas tu ambik Yaya dari Sekolah....mandi2 pukul 7.30pm dah sampai KLCC. Aku kalau berjalan mmg laju...shopping sikit2....lepak food court.....baru tgk wayang.

Anak aku sibuk nak tgk Beauty n The Beast tapi waktu aku book tu dah full yang tinggal cuma Adnan Sempit II.....lantak janji tengok wayang kalau ngan En Win  ada tak ada makna dapat tgk cite2 melayu ni. Aku kalau pilih seat suka duduk tengah2 dekat row H tak silap aku. Cite Adnan Sempit ni mmg best giler kelakar nak mampos. Kalau korang stress gi lah tgk cite ni.....tapi disebabkan aku ni pelawak aku rasa lawak aku lagi kelakar kot......muahahahahaha. Cite dia ok2 jer lah....best lagi ombak rindu!

Mari lah berbalik kepada cite amukan aku....sikit punya panjang aku punya intro kan. Sebelah tempat duduk aku ni ada sorang mamat ngan awek dia. Makna nya boipren dia duduk sebelah aku lah. Korang mulut mamat ni busuk giler aku tak tak tahu macam mana awek dia boleh tahan. Bila dia gelak bau bangkai korang busuk macam longkang....elok2 aku happy jadi stress. Sepanjang cite aku tutup hidung ngan tangan. Kalau aku jadi awek dia sah2 birthday dia aku bagi voucher cuci gigi.....muahahahaha.

Ok itu satu hal.....belakang tenpat duduk aku pulak budak remaja belasan tahun dalam tiga orang. Aku tahulah cite tu kelakar tapi gelak jer lah. Ini sampai tendang2 kerusi macam lawak sangat....satu kali dua kali aku leh tahan lagi masuk kali ketiga aku dah meroyan dah sebelah aku mulut busuk belakang seat aku tendang2 lak kerusi aku...mmg cari nahas aku toleh belakang terus sound "Dik nak gelak akak tak larang tapi tak payah lah tendang2 kerusi". Tapi korang tahu lah budak remaja tak makan saman bukan tahu mintak maaf dia buat tak tahu jer....still gelak tendang kerusi aku. Habis cite tu aku terus bangun....pandang muka dia...."Korang ni tak ada otak kan....tgk wayang tu boleh tak berdisplin sikit orang pun bayar tiket gak" lepas tu terus aku blah ngan anak aku....tapi jalan laju2. Takut gak buat dia panggil geng mati aku.

Ini yang aku malas kalau tgk wayang banyak mat rempit atau budak2 remaja yang ikut besar kepala dia jer. Semua tak ada adab. Aku ingat aku nak buat aduan lah kat tokei wayang tu suruh diaorg iklankan ubat gigi lepas tu ayat penghabisan dia "SILA GOSOK GIGI SEBELUM MENONTON WAYANG". Pening aku sampai balik....terus mood kelaut.

Nota: Korang birthday aku sama ngan Aaron Aziz lah. Nampak nyer jodoh semakin hampir!!!

2 comments:

CikFi said...

kikikiki lawak betol..

Anonymous said...

sedang berusaha nak katam blog ni... comment aku:- ko jujur & lawak. aku terpaksa ketawa bawah meja sbb baca kat opis. nanti omputes kat opis aku ni pelik apsal pompuan ni ketawa sengsorang.

-mak kintan-