Nuffnang Advertisement

Tuesday, January 10, 2012

Paberet....food

Selain dari makanan melayu...tempoyak patin, sambal petai, gulai lemak ayam, asam pedas ikan merah, paru cili, ikan cencaru sumbat....enough tak sanggup nak tulis air liur hampir meleleh. Satu lagi paberet food aku steambot. Makan tiap2 hari pun tak apa. Especially time2 period kalau makan sup2 ni.....perrrgggghhhh Heaven.

Makanan orang putih, cake2 ni aku kurang sikit....sebulan sekali or function2 jer aku boleh makan. Sanggat kemelayuan aku ni....En Win & ngan anak2 kalau ko bg makanan omputih mmg paberet dia. Burger, pizza, chicken chop laju jer tekak diorg telan. "Ma kalau kitaorg gi London u tinggal lah...kang kitaorang makan u tgk jer....u kan tekak melayu". Yer lah sanggat..... hari tu gi China....habis gaks sambal mak aku ko sebat....melayu tetap melayu ok. Kenapa ek? Bila makan..... makanan omputih perasan diri tu sangat lah bagus! Makan nasi lagi best boleh guna tangan....kencing bau petai...sendawa bau jering....baru lah best!. Ini setakat ayam ciput....salad ala kadar...patato 2 potong...mana kenyang....mahal laks tu. Kawan2 office mmg tahu perangai aku kalau potluck  makanan kampung....muka aku dulu turun... harus nasi 2 pinggan biar ahhhhh....

Hari tu tgk website Concorde Hotel (motip bukak website hotel???).....sekali ternampak ada buffet steamboat kat Concorde setiap hari Jumaat dan Sabtu sahaja.....tapi steamboat tu cuma start pukul 11 malam jer sampai puku; 2 pagi. RM48++ per person...budak2.... 5 year - 12 years separuh. harga. Apa lagi.....terus booked arrr......berani x pergi....hidup utk makan...kerja utk makan....let's enjoy life to the fullest. Muahahahaha

Rasa macam berbaloi sangat...ingat cuma steamboat jer....rupa nya ada macam2 food.


Vegetables


Ayam, Daging, Ikan, Ketam, Udang


Dessert.....tempat kesukaan anak2 aku


Vege mmg banyak....jadi kambing aku malan tu! Best2

Porridge, soup....semua ada.

Sedap wei!

Disebabkan buffet ni start pukul 11 malam jer...so kitaorg kat rumah sebelum datang makan biskut kering dulu utk alas perut. Sampai jer serang....berlumba2 aku ngan En Win ambik makanan....Lepak sampai kul 1pagi. Agak2 kenyang stop sekejap....lepas tu sambung balik.


Half soup and Half Tomyam. Tapi aku prefer soup...tom yam tu pedas sangat.

tak pandang kiri kanan....waktu ni semua dah kelaparan.


Budak2 tak suka...so layan cake ngan jelly jer. Orang hotel tu pun tak sampai hati nak charged anak2 aku...so malam tu makan free utk budak2.

Kalau korang hantu steamboat macam aku...mmg sangat2 berbaloi datang sini. 2 tempat paberet steamboat aku Johhny and Seoul....ini mmg d best. Sekarang concorde aku masuk dalam list aku....kalau bulan tu ada extra money boleh lah makan Concorde. Kalau bulan tu macam duit tinggal nyawa2 ikan kita gi Johnny jer lah...steamboat gak kan......yang penting hajat tercapai....perut kenyang aka buncit.

3 comments:

Irfa said...

MAKAN2 CAMNI KALAU JENIS TAK KUAT MAKAN RUGI JE..AKU PULAK JENIS X RERTI MAKAN BANYAK JENIS MAKANAN..PUN RUGI GAK.HUHU

BAGUSLAH HOTEL TU PRIHATIN.SBB ANAK2 KO TAK MAKAN BANYAK..SO TAKDE CHARGE

atiqah said...

kak elly..tengok anak akak yg sulung tu macam cantik je besar nanti...boleh jadi model itu kak..hahaha...nasib sy ada ank perempuan kalau anak lelaki saya isi borang dh kak utk jadikan menantu..hahahaha....

Elly said...

Irfa: Baru ingat nak belanja buffet tak jadi lah macam ni...buat rugi aku jer

Atiqah: Tengok lah mama dia....aaauuwww giler mati puji diri sendiri.