Nuffnang Advertisement

Tuesday, January 3, 2012

New Year Eve....

This year kitaorang celebrate New Year Eve kat Mandarin Oriental Hotel. Mmg dah rancang awal2. Bulan 10 haritu dah buat booking sbb kalau book nak dekat2 new year price bilik selalunya akan jadi much more higher. So booked 2 bilik....satu utk inlaw...satu lagi kitaorang anak beranak.


We all stay kat Mandarin sbb nak tgk Fireworks lebih dekat....bagi anak2 teruja sikit. So waktu buat booking hari tu mmg awal2 dah request Park View & tingkat tinggi sikit. Pukul 2pm lepas makan kat Kampung Baru terus check in....giler nak check in lambat2 rugi uollsssss. Settled check in...aku ngan En Win ngada2 lah pergi tanya harga buffet dinner utk new year eve....hambek ko RM250++ per person. Kalau nak joint party kat lobby RM100++ per person. Tak payah....makan kat mamak lagi bagus!!


Bilik mmg superb cantik....tapi kena lah berhimpit sikit malam ni...satu katil 4 orang. Tak payah lah nak ambik extra bed bagai....tidur pun satu malam jer.


Asal tengok bath tab jer teringat cite Pretty Women....ala yang mandi sama2 tu. Aaaauuuwww selalu tau buat i ghairah tiba2. Tak boleh anak2 ada....kawal napsu tu sikit


Best nya kalau toilet kat rumah macam ni kan!


View from our room.....tingkat 30.


En Win, Yaya & Adik


Me


Dalam kul 5pm dah start rasa boring laks...terperap dalam bilik jer....ajak En Win gi minum kat Aseana KLCC. Apa lagi dah sampai KLCC sambil menyelam marilah kita minum air.....tengah sale pulak tu....mmg nak cari baju kerja .... jadi marilah kita menggunakan duit yang tak berapa nak ada ni....utk membeli pakaian.


Kerepok lekor


Ubi Kayu Rebus.....my paberet. Kalau waktu aku kecik2 dulu mak akan buat sambal tumis ikan bilis cicah ngan ubi kayu ni....pergggghhh....terangkat wa cakap lu. Sambal kelapa pun sedap gaks. Satu lagi paberet aku dulu....lempeng kelapa....aku boleh makan 3 keping tanpa toleh kiri kanan.


Makanan budak2 zaman sekarang....berbeza bebenor ngan mak ko yang kampung ni!


Pukul 8pm orang dah ramai giler kat KLCC....suka tengok macam2 gaya ada. Gotic, Punk, K pop.....rindu pulak zaman dulu2.


Boleh pulak tersempak ngan budak2 office.


Tambah satu lagi angka usia kita kan Pa....semoga hubungan kita berkekalan hingga ker akhir hayat..dan diberikan kesihatan yang baik supaya dapat membesar kan anak2 dengan sempurna...AMIN


My Family


Lepak kat luar Restaurant KLCC...tak ingat pulak nama restaurant tu....sengaja nak memeriahkan diri malam tu....join diorang sorak2. Ada konsert malam tu so menyanyi sama2....aku ambik part hujung jer nyanyi....seperti biasa aku selalu tak ambik tahu lagu2 latest ni. Lagu Kak Ramlah aku terror lah...


En Win yang rajin melayan kerenah anak2. Aku seperti biasa....membesar kan perut....makan dan makan


Dalam 11.45 malam....cepat2 naik bilik....sbb tujuan utama duduk hotel mmg dah tgk Fireworks dari bilik....malas nak berhimpit2 kat bawah tu....hilang pulak anak aku kang...


12 midnite.....Happy New Year!


View from room....mmg clear giler....cantik bangat!



Terjerit2 macam orang giler kat bilik....join anak2 melompat sekali. Kiss2!


Mak Mertua aku pun terbabit sekali menjerit.

2 comments:

fifza said...

salam sis elly...I selalu follow your blog..interesting to read...especially bila jiwa tersentap huhuhu..but your blog really chill up my day thanks...
anyway, u give me idea how to celebrate new year for next year..TQ!

Irfa said...

kelas nak tengok bunga api sanggup tempah bilik hotel..kelazzzzz ko elly (baca gaya kelazzzzzz ko maria)