Nuffnang Advertisement

Sunday, January 1, 2012

Last Day.....Beijing

Matilah....dah tahun baru cerita Beijing tak habis2. By d way HAPPY NEW YEAR uolllssss! Wishing u all the best sunrise in 2012.

Last day di Beijing still kena bangun pukul 6 pagi. Dah 5 hari kat sini....nak bangun kan budak2 agak senang tak banyak meragam macam mula2 dulu....sejuk pun dah boleh tahan. Jadi rasanya kalau nak tinggal di London tak jadi masalah kot.

Ada 2 tempat nak dilawati hari ni....tasik permaisuri dalam bahasa cina nya "wo pu she tou"....aku tak ingat nama tempat ni....sorry information tak lengkap. Selepas tu kitaorg dibawa kat tempat shopping pulak!



Muka dah ceria balik....sebab anak dah sihat.




Ala ucuk acin mama....jangan sakit lagi tau.


My nyawa....sayang diorg sesanggat.


Salah satu tempat yang sangat cantik dan menarik utk dilawati. To be honest banyak2 negeri China yang aku lawati....Beijing d best place. Banyak tempat2 sejarah dan permandangan sangat cantik.





Ahli kumpulan K pop terbaru. Yang paling pandai menari harus lah aku.





Waktu ni mak ngan abah dah tak larat nak jalan sebab sejuk sangat....eh! betul lah bapak aku nak macam rupa cina....





Luv this picture....matilah puji diri sendiri.


Tempat cantik harus diri pun secara otomatik terasa cantik! muahahahaha





Air sungai beku di sebabkan terlalu sejuk so boleh main dan jalan2 atas air ni. Tapi aku tak berani...tahap kegemukan aku melampau....buat nya aku jalan tiba2 ais tu retak siapa nak jawab....siapa nak selamatkan aku.





Yahooooo!!!!


Mata adik dah tak bengkak....tapi kesan masih ada.


Lepas dah puas melawat dan bergambar....kitaorang dibawa ke tempat shopping pulak. Orang2 tua yang ikut rombongan ini memang x sabar...sampai mintak tambahan masa utk shopping.

Aku nak cerita sikit kalau esok2 korang gi tempat ni ...... harus pandai tawar harga.....kena berani bergaduh. Diorg lebih garang dari peniaga kat Petaling Street. Kalau korang rasa tak nak beli jangan berani2 nak tanya harga....sebab dia akan paksa sampai korang beli. Harga tak murah ok.....jadi kat sini korang kena bijak tawar dan bergaduh. Contoh kalau korang nak beli cushion cover.....diorg punya harga akan letak giler mahal RMB500....kalau duit kita dalam RM250....giler kan cushion cover RM250. Kalau korang tak pandai tawar mmg lah terkena. En Win kalau part ni mmg terror sebab dia ada pengalaman.....bergaduh dalam 5 minute by end of the day cuma bayar RM10 jer.....jauh tak beza. Aku datang tempat ni dari niat nak shopping lansung tak ada mood sbb diorang garang giler....lepas tu suka cakap stupid. Tengah2 aku tgk barang tiba2 aku dgr bunyi PANG.....satu mamat black ni sudah sepak muka penjual tu sbb ckp dia stupid....tanjat boboi. Aku takut terus cabut....buat nya bergaduh mati aku terbabit sekali.


Kalau korang brutal berani tawar harga mmg barang dia murah. Aku kalau start En Win tawar2 harga aku lari tak berani dgr dia bertekak. Tak beli pun tak apalah.....



Banyak borong mainan budak2. Barbie kalau sini dalam RM89.90. Kat tempat ni boleh dapat dalam RM15 jer.


Sessi membodek En Win.....


Bapak aku suka beli barang pelik2....bila nak tawar harga jer cari menantu dia.

Ada lah dekat 2 jam kat tempat shopping....lepas tu makan tengahari.....hari kelima baru lah selera aku terbukak sikit......"STEAMBOAT". Sedap giler....sejuk2 makan benda2 berasap.



Suka nyer dia...



Lepas makan.....terus gi airport sbb flight pukul 4.50 pm.




Bye2 Beijing

1 comment:

Anonymous said...

Everyоne loνеs ωhat you guys
aгe usually up too. Such clеvеr
ωorκ and coverage! Keep up thе νerу gοod works guys I've included you guys to my personal blogroll.

Here is my web blog; la travel guide