Nuffnang Advertisement

Monday, October 31, 2011

Aku tak pandai ker???

Jawapan utk tajuk diatas adalah YA. Giler jujur mengaku tak pandai.

Aku tiap2 malam akan buat revison dengan adik. Yaya blh belajar sendiri kalau dia tak faham baru dia akan tanya. Minggu depan adik exam. Tapi setiap kali aku buat revision ngan adik mesti aku emo atau rasa nak mengamuk.....sbb aku rasa subjek budak2 zaman sekarang melampau susah. Giler ker apa budak 6 tahun dah berlajar pecahan, campur angka ratus2, belajar pasal duit, penjodoh bilangan....agak2 lah wei. Aku rasa zaman aku dulu pecahan semua ni darjah tiga jer baru belajar.

Aku emo plus tension sbb tak tahu macam mana nak explain kat anak aku....mcm2 cara aku guna tapi tetap tak faham sbb diorg ada teknik2 yg digunaka kalau buat kira2....aku still guna cara lama kira guna jari tangan ngan kaki kalau tak cukup jari pinjam mak aku punya jari...hahahaha. Diorg ada pulak teknik simpan 10 kat kepala yg lain guna jari.

Mmg aku tak leh jadi cikgu mesti anak murid lebih pandai dari aku......tapi kalau cikgu lakonan aku pandai. Especially watak perempuan giler. Ok berbalik pada persoalan tadi.....knp ek? sekarang subjek  susah2 .....sbb budak2 sekrg dah pandai kot. Atau otak aku yang lembab tak berkembang.....

Kalau tengok balik kertas exam BM Yaya lagi aku pening kepala.....dah lah jawapan semua hampir sama lepas tu tak ada satu jawapan yang salah....semua aku rasa betul. Kat sini dia nak uji kot mata ngan otak ko tajam ke tak utk cari kesalahan yang kecil. Aku kan kelam kabut kalau macam ni lah zaman dulu.....mmg x jadi sexyteri lah aku sekarang.

Aku rasa budak2 sekarang mmg amat memerlukan bantuan cikgu tuition....nak harap mak bapak mengajar kat rumah mmg tak do....nak pulak dapat mak yg lembab mcm aku. Jadi moral of the story korang sediakan duit lebih2 kalau nak anak pandai. Tak pun aku kena belajar sekali ngan cikgu tuition tu supaya sama2 cerdik ngan anak aku.

Bazaar @ The Strand Kota Damansara

Since last week aku, Zura, Filla dan Moon busy giler pasal projek Angry Bird and Smurf ni. Tapi kalau korang nak tahu lebih pasal benda2 ni semua tunggu Moon and Filla advertise ok.... sbb aku bukan bahagian advertise....hehehe....aku kuli sahaja.

Hope korang bagi full support kat bisnes kecil-kecilan ni yer....tapi aku mmg jamin barang tu very good quality dan akan buat korang sangat2 puas hati....mesti anak2 dan anak buah korang akan lebih menyayangi jika korang hadiah kan barang2 yang cute ini untuk mereka.  (ni dah mcm promote jugak ni). Dalam minggu ni Filla and Moon akan update ok....tunggu tau!

Di sebabkan Filla brutal ni terlalu aktif so dia cadangkan joint bazaar Sunday ni.....cuba2 nasib. Tapi sayang Moon tak dapat joint sbb ada hal.....takpe moon kitaorg ada. Aku ngan Zura ok jer tanpa berfikir panjang KAMI SETUJU Filla!. Semangat tak hinggat.

Sabtu petang dah start busy kira stock kat rumah aku.....janji pukul 4pm....tapi Zura sampai dekat pukul 5pm sbb sesat. Tapi bukan salah dia salah aku sbb tak tahu bagi direction....giler bodoh rumah sendiri tak tahu tunjuk jalan. Sepatutnyer kiri aku suruh dia masuk kanan.....entah kemana budak tu pergi. Itu mmg kelemahan aku....tunjuk jln masalah sikit sbb aku kalau En Win bawak gi mana2  masuk jer dalam keta aku terus berdengkur. Lepas tu Eh! cepat nya kita sampai....kat mana ni Pa. Angin jer laki aku satu badan.

Ahad pukul 8 pagi aku dah terpajak depan rumah Abg Filla....ambik minah ni dulu terus gi bekpes. Bazaar start kul 9 pagi jer nasib baik tempat senang cari. Sekali lagi aku sesatkan Zura....minah ni pun tak serik2 dah tahu aku tak tahu bg direction lagi mau tanya.....rasakan ko sesat.


Tengah susun barang.....kita orang bawak barang tak agak2 semua kitaorg angkut...belum lagi Filla bawak kerusi Director dia tu. "Betul ker korang nak bawak banyak2 ni"...."Bawak wei nanti tak cukup". Bagus semangat korang tak ada siapa boleh lawan.

The Strand.....

Susun barang.....usha2 org keliling....wei kita jer jual benda ni....mesti laku lah. hahahaha...


Cute kan! Beli tau....ini semua limited item....tak tipu. Nanti kalau gi sekolah anak korang yang paling glamer sbb ada benda ni. Soft toys tu kalau anak korang peluk confirmed terlena....senang nak tidur kan diorang nanti. SEE....baguskan produk ni!

Lalalalala....lalala. Murah uolls....kat luar tak dapat harga macam ni! Very2 soft. So tunggguuuuuuuu gambar2 yg lebih menarik dari Moon dan Filla.

Pagi2 ni masih jelita lagi.....tunggu tengahari sikit habis make up cair....


Menunggu customer....wei tak ada org pun.....sabar2 org dtg kejap lagi.

Me and Kina....terasa diri terlalu tua.

Remaja tuo.....yg kanan sekali jer muda. Waktu ni dah kepanasan tapi semangat masih berkobar-kobar. Bila org nak beli and mintak discount terus Filla panic.....tak pasal2 dia ckp cuba u tanya boss I! Wah gitu dan2 aku jadi boss...aku ko tahu lah kelam kabut suara dah terketar-ketar. Tak blh lah Bang harga di semua dah murah dah! Nampak tak kat sini aku sorang boss yang tak ada belas kasihan....venchi tau minah ni!


Semua yg berniaga ni stylo giler vavi! Suka tgk budak2 ni....kecik2 dah pandai berniaga. Hari tu perniagaan kitaorg Alhamdullilah....dapt jugak lah keuntungan yg penting kitaorg enjoy giler berniaga hari tu.

So kengkawan nantikan blog
Moon and Filla mereka akan update segalan info dan gambar barangan yang dijual.

Friday, October 28, 2011

Homedeco....

Last week cuti dari Thurday sampailah Deepavali. So ambik peluang cuti ni beli barang2 utk rumah baru. Untuk sofa dan dining table survey2 dulu....tak mampu nak beli sekali sederap. Tapi kan uollls.....aku ni dah giler agak nyer.....agak2 diri ko tu tak mampu jgn lah gi tempat2 mahal. Ini tak saja jer ko gi tempat yang harga sofa dia berbelas-belas ribu....lepas tu ko meroyan sorang2.

Konon nak cari idea.....lepas tu bila sampai kat kedai "Thamesa" tu badan lembik tak tahan godaan. Laju jer sematkan dalam jiwa....nak kumpul duit. Jangan nak menipu diri sendiri...ko kalau duit dah terkumpul benda lain yang beli. Tapi layan jer lah perasaan sendirikan. Puashati dapat tengok benda2 cantik....walaupun dalam hati memberontak.....aku sanggup gi sorang sbb En Win malas nak layan bini dia yang giler ni!!

Cantik kan....colour dapat tukar hitam putih mesti meletup!


Kat Themesa ni set barang mmg meletup....semua moden. Utk rumah yang aku duduk sekarang pun aku beli kat Thamesa....tapi time sale lah aku beli. Lepas tu bayar sikit2 sampai habis baru leh angkat barang. 3 hingga 4 bulan jugak lah gigih membayar....tapi bukan lah yang berbelas ribu. Itu mmg En Win hempuk kepala aku. Beli mana2 yg termampu jer lah.

Last Sunday gi Homedec kat KLCC pulak.....kalau time exhibition barang2 murah sikit.....log in price dulu ambik bila2....dapat lah harga murah. BIJAK kan! hahahaha.

Kat sini dapatlah cari Matress, Auto Gate, Blind (mmg cantik2.....aku prefer pakai blind dari curtain), Acessories Toilet, Dryer, Fridge, TV, Washing Machine.....senangkan one stop centre harga semua between d budget. Tapi yang tension sikit kat sini sbb bawak anak2 aku....diorng nak mengamuk jer sbb orang ramai lepas tu bising ajak balik.....aku ko tahulah....laju jer tangan buat cubitan kecik kat peha. Terus diam!


Auto Gate......


Toliet Acessories...




Suka3


Main lah korang roda impian ni...lepas tu bising kenapa cina tu tak bagi hadiah. Banyak cantik muka korang dah lah tak beli barang kat situ lagi mau hadiah.


En Win discuss pasal wall paper...

Ini barang2 electric aku sempat beli. Waktu ni gi ngan my friend Liza....sempatlah rembat macam2. Lepas tu berhimpit2 dalam kereta. Bila beli tak berfikir lepas tu tak muat. Duduk lah ko atas kotak.

Alhamdulliah banyak barang2 dah settled..... semua ikut our budget. Lapang sikit dada....so next boleh fikir benda lain laks....

Tengah tunggu gambar dari Moon sbb banyak gambar2 menarik waktu kitaorg dating haritu.....aaauuuuwwww ko sengaja tau buat aku tertunggu2....sengaja tau hantar gambar sikit2.....senyum simpul aku sorang2 tgk gambar sendiri....tiba2 angin wonderland aku datang.

Lembabs....

Banyak benda nak update tapi internet sangat lah lembab....harap maklum. Kesabaran anda amat lah dihargai. Wah! perasaan giler orang ternanti2 nak baca blog ko.....ok bai. Nanti  dah ok kita update yer.

Wednesday, October 26, 2011

Salingan!

On d way nak gi makan satu family...tiba2 adik tanya soalan kat En Win

Adik: Papa tadi kan adik baca buku agama...dia cakap budak lelaki kena potong bebird umur 7 tahun. Betul ker pa?

En Win: (terkedu dgn soalan). Betul. Adik tu panggil sunat bukan potong.

Adik: Kenapa kena sunat bebird....nanti pendek lah.

En Win: Supaya bersih.

Adik: Papa dah sunat....

Aku dah nak mati tahan gelak......

En Win: Dah....kecik2 dulu

Adik: Atuk dah sunat...

En Win: Dah...

Adik: ooooo.....tapi kenapa papa punya nampak macam besar lagi. Papa tipukan. Papa tak sunat lagikan. Ayok! berdosa....cakap ustazah.

Terbeliak aku laki bini.....AWAS anak perempuan ni rumah kena sentiasa berhati2 cara berpakaian.  Rasakan anak ko tu perempuan jgn kehulur kehilir pakai seluar pendek.....pengajaran!!

Monday, October 24, 2011

Thanks Darling!!

Uolls..... i rasa serba salah pulak bila En Win belikan kan camera tu.....mula2 mmg lah excited bebenor.... lepas tu rasa menyesal laks sebab mengada lebih.  Ini lah perangai buruk aku..... aku ckp nak byr half2 .....tapi En Win tak nak. Dia kata mmg dah lama nak belikan utk aku. So sebagai balasan aku nak belikan perfume, baju ker, jam ker, kasut ker tapi semua dia rejek.

Orang mengada mmg cepat rasa bersalah kan.....since aku cuti Monday ni....budak2 semua sekolah aku ajak En Win keluar gi Bangsar. Senyap2 aku book kan SPA utk dua orang. Jadi stress dia hilang lah layan bini dia yang ngada ni kan. Actually En Win tak mintak pun apa2 balasan cuma aku rasa kena bagi sesuatu kat dia.....asyik dia jer manjakan aku sekarang time aku manjakan dia pulak.

Aku book 2 hours Aromatherapy body massage.. Happy jer muka En Win....hati aku pun senang. So lepas ni boleh guna camera tu dgn tenang. Huhuhu....En Win suruh aku ambik short class since aku dah minat sangat dgn bidang photographer ni. Thanks Darling! sbb faham minat I.



Karabuning Boutique Spa kat Bangsar Shopping Center. Mmg best sesangat rasa fresh giler bila urut. Bau2an kat bilik tu segar.....lilin memenuhi setiap sudut terasa nak romen kat situ jugak....hahahaha. Sorry quality gambar blur sbb guna handphone jer.


Hope u happy Darling.....


Kaki perempuan nganda......tapi i dah balas tau kebaikan sang suami.



Sila lempang muka korang semua bila tgk gambar ni! Romantik kan aku! sengaja buat korang sakit hati!
By d way...thank you so much darling! I luv u.....

Muahahahahaha (gelak saiton)

Sunday, October 23, 2011

Huhuhu....dapat camera.

Actually dah lama sangat minat kat camera ni....Camera Sony NEX-C3. Kumpul2 duit tapi akan terjadi membeli benda lain. Akal aku dah start panjang....cuba mintak kat En Win....tapi dia buat bodoh jer. Ada lah dekat 3 bulan aku bodek dia....tapi En Win buat tak tahu jer. Macam2 cara aku buat...pura2 mimpi sebut nama camera tu asal dia baring kat sebelah aku jer....terus aku mengigau SONY Camera....muahahahah. Kalau selak magazine sengaja bukak page camera tu lama2.....wallpaper computer gambar camera tu.....best tak aku saiko dia.

Segala percubaan tidak diendahkan....jadi aku pun malas nak fikir....dalam kepala birthday aku next year aku nak hadiah kan utk diri aku sendiri.....ayat merajuk lah konon....ko ingat ada orang kesah.

Pagi Sabtu lepas.....dalam kul 10am....En Win kata dia nak gi kedai. En Win suruh aku masak makan tengahari....so dia tahu balik jer makan dah ready!! baik Darling....I akan masak dengan penuh kasih sayang. Makan dah siap....dalam kul 12.30 En Win sampai.....aku tengok dia kelam kabut masuk bilik ...aku malas nak ambik tahu terus gi dapur hidang lauk. Settled makan En Win suruh aku tolong ambikan barang dalam bilik.....masuk jer.....I jerit uolllllssssss........ada camera atas katil (knp atas katil????). Aku loncat2 macam orang giler....terus gi kat En Win memberi peluk kan penuh kasih sayang....hampir menangis kerana terlalu emosi....sila jgn menyampah kerana aku mmg emosi terlebih.

"Thanks darling! I Love u Darling! Sayang kat u sesangat......wah! pujian bertubi2 diberikan.

Nak tgk tak......huhuhuhu













tadaaa......











































kena banyak belajar sbb bukan senang nak handle camera mcm ni.....aku kan bangang sikit kalau benda latest2 ni.....rasa macam nak masuk short class ada gaks.....wah! lepas ni mesti gambar2 blog meletup kan!! Ok aku nak google short class utk photographer.....tgh semangat ni!!!!

Thursday, October 20, 2011

Berdikari......

Aku mmg dari kecik diajar oleh ibubapa aku hidup berdikari....kalau nak sesuatu.... usaha sendiri utk dapatkan.... jangan sekali2 mengharapkan pertolongan dari diorang melainkan benda tu betul2 susah atau aku tak boleh nak handle.

Korang bayangkan aku darjah satu bapak aku suruh bayar yuran sendiri....letak duit dalam sapu tangan ikat lepas tu suruh aku bagi kat cikgu....adik beradik ramai...bapak jer bekerja so aku kena pandai buat semua benda ni sendiri tanpa susahkan mereka. Kadang2 rasa kecik hati sbb waktu balik sekolah nampak parents ambik anak masing2 aku kena jalan kaki sendiri walaupun panas atau hujan. Pukul 6 pagi dah keluar rumah jalan kaki kesekolah. Budak zaman sekarang naik bus takut, naik teksi takut, kalau parents tak hantar atau ambik tak nak pergi sekolah.....ko tak fikir ker ko ni menyusahkan hidup diorang terpaksa terkejar kesana kemari.....kalau parents ko sihat tak apa....kalau yang sakit. Diorang tak pernah merungut....tapi ko sebagai anak boleh tak berfikir!!!!!

Kalau dulu raya nak baju lebih sikit...aku terpaksa kerja part time utk beli baju yang aku inginkan. Aku rasa benda2 macam ni buat semangat aku lebih kental. Ingat lagi duit belanja 50 Sen..... 30 sen beli nasi lemak balance 20 sen simpan utk sekolah mengaji petang pulak. Tak pernah merungut sebab tahu parents aku tak mampu dah sediakan banyak2.

Bila aku dah besar baru aku dapat rasakan betapa terima kasih aku kat mereka sbb aku menjadi seorang yang berani, tidak mengharapkan bantuan orang. Insyaallah aku akan didik anak aku benda yang sama nanti.

Cuma aku nak fokuskan kat sini....perangai budak2 zaman sekarang yang masih mengharap bantuan ibubapa, manja tak kena tempat semua benda korang harap parents sediakan dan selesaikan....macam mana ko nak matang kalau semua benda korang harap parent selesaikan. Masuk college jer ibu bapa dah sediakan kereta....pakaian dah digosokan, makan ibu sediakan....tahu nak gi college baju dah siap, makan dah sedia, minyak kereta dah penuh, duit dah ada dalam wallet. That way budak2 zaman sekarang tak boleh nak handle masalah or benda yang susah sbb dalam kepala diorang sure parents akan membantu.

Cuba korang bezakan zaman dulu dan zaman sekarang....mana ada banyak kes buang bayi, dadah, bercerai, bunuh sbb aku rasa pendidikan orang dulu2 dan zaman sekarang amat berbeza. Budak zaman sekarang tak tahu membezaka baik dan buruk, tak tahu nak fikir secara waras sbb selama ni segala keputusan korang harapkan ibu bapa yang selesaikan. Jadi bila tak dapat meminta bantuan dari mrk jalan yang mudah yang korang ambik bunuh diri, buang bayi atau membunuh.

Kemon lah.....diorang dah besarkan korang dari kecik sampai besar....boleh tak korang sebagai anak jangan menyusahkan kehidupan diorang lagi. Selagi korang boleh selesaikan masalah tu korang selesaikan jangan libatkan mereka. Aku menulis ni bukan tujukan kepada sesiapa tetapi peringatan utk diri aku sendiri dan anak2 bila besar nanti. Wei! wake up lah....berdikari lah....lemas lah tengok budak yang manja2 ni, melalak tak kena tempat!. Boleh tak sematkan dalam hati tu.....aku boleh buat!.....bukan aku ada parents or adik beradik boleh selesaikan! Kalau ko ada pikiran macam ni sampai bila2 korang akan jadi tak matang. Ada faham.....renungkan dan selamat beramal.

* Utk anak buah aku yang baca ni dgr dan ubah....jgn menyusahkan mak bapak korang. Utk anak2 mama...please mulai skrg ubah perangai pemalas dan mengada-ngada tu...nak tgk mama jadi singa buat!!!.

Wednesday, October 19, 2011

Aku dan wig

Wah! tajuk tak boleh blah kan! Ko ingat ko Erra Fazira.....ker ko perasan ko artis! Hahahaha.... aku mmg suka pakai wig....nampak kelainan sikit kalau gi function.

Aku prefer rambut pendek senang nak uruskan cuma lately ni En Win mintak aku simpan rambut panjang pulak.....demi menjaga hati suami dan menjadi isteri soleha aku turutkan permintaan suami tercinta...muahahaha. Katanyer kalau projek senang tarik2 rambut....eh! kesitu pulak....

Senang giler pakai wig ni....pasang lepas tu terus boleh gi function....kalau rambut betul nak set lah....nak blow lah. Rambut wig ni nak jaga pun senang....sebulan sekali hantar salon set dan cuci kan balik. Hari tu aku nyaris2 nak buat hair extension yang clip kat rambut tu....tapi bila dengar pendapat orang kata susah nak jaga terus batalkan niat.

Meh aku kasi tunjuk sikit collection rambut wig aku yang tak seberapa ni......


Perasan nak jadi perempuan rock....."bila cinta berakhir musnah lah segala nya"

Rambut curl2 di bawah kata nyer....

Rambut lurus paras bahu....

Wig panjang....


Wig gulung2 dibawah.....


Wig ala2 Jenifer Lopez kata nyer....

Macam artis kan!!! *sila lempang diri sendiri*.

Tuesday, October 18, 2011

Chombi jalan2 Penang!

Hi! korang.... Chombi sampai KL semalam petang! Seperti yang dijanjikan Chombi ada gambar utk diriak kan....kalau nak tgk full version gi lah singgah kat FB chombi. malas chombi nak download banyak2 kat sini!.

Kitaorang bertolak hari Sabtu pukul 6.30am pagi.....berhenti kat Tapah bekpes....lepas tu continue aku drive pulak En Win mengantuk.....dah ko belasah Wantan Mee 2 pinggan mana tak mengantuk. Sampai Penang kul 11am.

Aku : Yaya....Adik kita dah sampai Penang!
Yaya : Macam kat Keramat jer....tak ada omputih pun
Aku: Hallo! kita cuti2 Mesia jer....korang jgn nak berangan kat luar negera

Kitaorang mmg enjoy maximum kat Penang ni......makan sedap, bilik superb....pendek kata semua best.

Drive sampai Tapah dah mengantuk tak larat....siapa suruh balik lambat semalam dah tahu nak berjalan jauh. Nasib baik ada bini yang terror bawak keta.


Ini lah dia pemandu F1.....laki aku start berdengkur jer aku tekan lah minyak.....Ma 120 jer jangan nak laju sangat....sedar pulak!

Penumpang di Belakang.....this time holiday cuma FIL jer ikut....MIL and SIL tak joint ada hal.


Penumpang ketiga.... tak mandi aku angkut jer masuk dalam keta pagi tu.


Hotel Hard Rock, Penang

Thanks to Hakeem & Hazel dapatkan good rate utk bilik ni! Bilik supeb cantik.....mmg berbaloi2.

 We all duduk kat Suite Room (ada 2 bilik). Ini our room...kat tepi cermin tu ada jacuzzi. Ala2 kalau tidur En Win boleh nampak aku berendam....aaauuuwww terasa diri macam omputih. Letak buih banyak2 sambil dgr walkman......mcm pretty women. Hehehehe....lepas suami aku datang babak seterusnya korang sambung.....*sila lempang muka aku yang kuat berangan ni*


Jacuzzi..... bila lah nak dapat bilik macam ni!


Bathroom.... sambil mandi boleh tgk pemandangan kat luar.

Private pool....terasa diri seperti orang kaya sekejap. Masuk jer bilik....buka sliding door berdepan ngan katil terus boleh terjun swimming pool....wah! disebabkan aku jakun....malam2 pun aku berenang. Ala2 romantik lah konon anak2 dah tidur aku ngan En Win jer berenang berdua.....sejuk pun sejuk lah janji dapat bermadu kaseh....sila sediakan baldi sbb korang akan muntah darah bila baca cite aku yg berlagak dan berangan tak hinggat ni.....muahahahaha

Hall & Dining.....besar giler kan. Malas nak snap gambar bilik anak2 and kitchen.....


Swimming Jom...


Kalau dah duduk hotel....tak gi swimming tak sah. Walaupun ada private pool kat bilik.....anak2 prefer pool  diluar sbb anak ada mcm2 game & mainan kat situ. Aku ngan En Win pun jadi budak2 sekali...





Korang tengok lah En Win punya perangai....malu aku. Dia pun sama macam budak2 gaks.....aku rasa dia yang lebih seronok dari budak2. Lantak lah u Pa..... macam2 style dia buat...anak2 aku mengikut jer bapak diaorg. Korang mesti nak tak aku buat apa kan.....jom! sbb aku pun jadi budak2 sebenarnyer!


Foam Party!!

Party buih katanyer.....aku ni tak boleh dgr ayat buih2 ni teruja semacam. Best! harus join party ni.....sambil berendam kat buih ngan anak2 diaorang akan pasang lagu kuat2 lantak lah korang menari dalam buih tu....



Jom kita masuk.....yahoo!!!


Giler best!!!


Waktu ni En Win tak nak joint.....malu katanyer....yang tadi ko macam budak2 tak malu.


Tak pedih korang.....



Dah puas main buih kita gi pantai laks......




Makan2 di Penang

Kalau dah sampai kat Penang....tak pekena nasi kandaq mmg rugi. Aku dah set dari KL lagi nak pulun kaw2...jgn nak mengada diet bagai. Cuma terkilan sikit tak dapat mee udang.

Wantan Mee....kat Tapah. En Win bantai 2 pinggan lepas tu mengantuk!


Sampai2 lunch Laksa Penang tepi laut Feringgi.....


Tu dia....tu dia.....nasi kandaq line clear. Perggghhhh! maveles!!!! Lepas swimming lapar2 gi makan nasi kandaq.....mmg pinggan licin. Aku segala binatang ambik letak kat pinggan....udang, sotong, ayam. Best2!


En Win ambik nasi beriani....

Esok sambung lagi nasi beratur.....tapi tutup dia buka  malam jer. Pulun jer nasik kandaq yang jual kat tepi tu...sedap gaks


Fuh!.....udang besaq!!!


Pasembor.....

Malam we all dah tak larat nak malam nasi kandaq....so mkn ikan bakar laks....tapi tak sempat ambik sbb aku gelojoh bila tgk makanan....


sotong kangkung.....


Siput....


Sehingga menjilat jari....


Char Koay Teow....

Jom tengok gambar gedik2




Gembira FIL aku.....cute kan!

En Win berlagak orang kaya....


Pasangan yang sedang bercinta....In Luv katanyer......muahahahaha










Hard Rock Live Band

Lepas bagi budak2 makan sampai kenyang....balik semua tidur kekeyangan plus letih swimming petang tadi. Suruh FIL tgk kan budak2 malam tu......aku ngan En Win gi beronggeng. Gi kul 11.30 mlm balik kul 2am .....menari lah sampai tulang bengkok. Enjoy! dah lama tak menari berdua2an. I hug u.....u hug me.....(lihatlah dunia).




Tak best sangat.....band ni! First time gi disco terang giler.....kalau ko tak pandai menari nampak clear tu!! hahaha....cakap orang mcm aku teror sangat kan!




Poco2....cewah!


Fuyooo! hilang lemak perut 2 kg.






I Luv Penang & I Luv Hard Rock..... tahun depan kita datang lagi!!