Nuffnang Advertisement

Thursday, December 29, 2011

SKI

Lepas melawat Great Wall....kitaorang terus kan perjalanan ke tempat SKI. Dari Great Wall ketempat SKI ambil masa dalam 30 minute. Atas gunung....waktu ni mmg sejuk sangat adalah dalam -9. Muka dah mula pedih2 sbb kering sangat, separuh yang tak tahan sampai berdarah2 bibir. Kalau korang nak gi melawat tempat sejuk satu hari nanti.....aku nasihatkan jgn lupa bawak lotion banyak2. Kalau korang mandi makesure jangan pakai sabun kerana ini akan membuatkan kulit bertambah kering. Bila kering satu badan akan rasa gatal dan kalau korang garu itu yang blh sampai berdarah.

Nasib baik anak2 aku semua ok....cuma bibir agak kering....kat sini dah boleh nampak betapa bagusnya aku menjaga anak2....muahahahahaha.

SKI.....ini lah tempat yang anak2 aku nanti kan....bukan anak aku jer....semua yang berada dalam bas. Kitaorang bermalam kat sini....nasib baik cuma satu malam kalau tidak aku dah jadi snow man. Harga nak main SKI ni RM80 seorang selama 1 jam. Kalau nak orang ajar kena tambah lagi RM100.....so total RM180. Dewasa & kanak2 sama harga. Lantak lah bukan selalu boleh main pun....sekali seumur hidup....bayar pun bayar lah.


Waktu ni excited giler tanpa memikirkan samada diri ini dapat melakukan atau tidak!

Tengok anak happy.....puas hati aku


Korang sebenarnya main SKI susah.....ok! aku ingat main tolak2 jer kayu tu.....tak ada makna ok. Kaki tak boleh terkangkang kena buat bentuk A....kalau kaki bukak luas....confirmed korang jatuh tergolek2. Lepas tu badan kena bengkok....kalau tegak nanti kaki tak balance....jatuh lagi. Ko tak pening ker....nak tgk kaki....nak jaga badan sudah nyer aku asyik jatuh jer.

En Win belum start dah jatuh bergolek.....muahahahaha macam panda jatuh. Tukang ajar aku tu garang giler....nak menangis aku....asal kaki aku terkangkang jer dia jerit NO NO. Baru pandai sikit dia suruh aku naik tempat tinggi....serius aku takut giler....ada yang mati pulak ni kang. Kalau nak naik tempat atas tu korang kena naik escalator.....di sbbkan aku takut kaki mengigil2...mana nak jaga benda panjang kat kaki tu.....hambek ko berguling2 aku jatuh kat escalator mcm drama hindustan pun ada. Last2 aku menangis.....huahuahua. I don't want.....go back please. NO NO.....follow me. Matilah kaki gigil2.....aku dah tak peduli kat situ gak melalak....lantak lah.....I don't want....merayu2 mcm nak kena rogol pun ada gaks. Bila aku tengok keliling terkejut beruk aku anak aku teror giler....En Win yg jatuh tergolek tu pun laju jer kayuh.

Dah lah cina ni tak faham bahasa aku tak nak main pun dia paksa gak.....penat aku merayu ajak balik....last2 aku berdiri tegak macam kayu.....dia fade up tolak badan aku sampai hujung. Puas hati aku....ko degil kan aku tak nak ko paksa tolak lah ko badan aku sampai hujung!

Yaya tak jatuh langsung. Heran aku....mana ko berlajar nak...terror bebenor!


Adik pun terror.

En Win yang berlagak giler....ingat aku tak nampak seluar ko basah.....tapi tak mengaku jatuh

Ko tengok kaki aku terkangkang jugak....mana tak jatuh. Lepas tu melalak I don't want!!


Setakat berdiri boleh lah senyum.....suruh naik atas kaki gigil2. Tengok bahagian kaki....siapa yg paling terkangkang......aku kan!

Muka mula2 nak main....konpiden macam terror....hujung2 sedih. Tgk kaki lagi....masih terkangkang!


Setakat bergambar boleh lah.....bagusssss bayar RM180....hanya untuk tangkap gambar dan manjadi pelakon hindustan....golek2 harap Amir Khan selamat kan.


Akhirnya selesai....diorg semua main 1 jam....aku jer 20 minit. Lebih nyer I DON'T WANT.

Habis jer main SKI aku jadi bahan gelak.....shut up! Jangan harap malam ni u nak dekat2 dgn I.  Malam tu tak boleh tidur....pakai baju 4 lapis pun boleh rasa sejuk.....bayangkan atas gunung. Angin sejuk tu lagi kuat. Aku rasa -11 kot.

Macam biasa esok nya pukul 6 pagi kena bangun.....baru rasa badan sakit2 sbb jatuh semalam....tapi tak berani nak mengadu takut kena gelakan....SETAN!


Bye2......walaupun banyak kenangan pahit disini......hahahahaa tapi......I LIKE!

Day 3....esok yer. Ada benda terjadi dekat ADIK.....tunggu.

3 comments:

Anonymous said...

hehe..lawak lak bab yg "kaki t'kangkang" tu..gelak kuat2 kat ofis ni..muahaha

Filla ~ Kasihs said...

next entry plissssssssssssssssssssssssssssssss....hahah

Anonymous said...

elly, walau entry lama tapi i m ur new reader, mengekek gelak baca entry u...u r so funny!!!