Nuffnang Advertisement

Sunday, December 4, 2011

Ombak Rindu..... I rindu u Aaron....Eh!

Wartawan Elly kembali bersiaran..... gitu. Korang dah tengok tak cite ni kat wayang....rugi sesiapa tak tgk cite jiwang ni....meleleh air mata dan hidung. Sesiapa yang pernah baca novel ni mesti tak nak ketinggalan dan tertunggu2 cite ni kat wayang kan.

Waktu aku baca novel Ombak Rindu ni.....aku sekali masuk dalam watak.... harus aku jadi Izzah..... satu hari jer aku habiskan....berkepit jer ngan novel ni.....semua tempat aku bawak....sanggup mandi laju2, makan laju2 dah tidur sanggup bangun balik sambung baca cite ni. Kejap2 kang aku ketawa kang tiba2 meleleh air mata aku....very d sensitive dan menjiwai watak.

Aku gi tengok Sabtu lepas dengan En Win dan anak2. Kalau baca kat FB & twitter semua kata cite ni sedih....konpem aku menanggis ni....aku tak boleh cite2 sedih ni....kang over aku melalak. Aku dengar muzik sedih pun dah meleleh air mata....over kan!

Masuk jer wayang.....sebelah aku budak perempuan duduk....good jadi kalau melalak tak ada malu sangat. Cite start.... aku baru jer nak melayan perasan aku dengar budak sebelah aku berborak ngan kawan dia explain  sinopsis ombak rindu .... tadi2 ko tak nak cite kan.....dah start ko sibuk pulak jadi pengarah... sabar2!

Ada satu bab dalam cite ni Maya Karin tengah baca surah Yassin..... aku dengar perempuan sebelah aku berborak lagi. Eh! salah lah dia baca Yassin tu. Berdosa lah. Eeeeeeee......tension nya aku.....kat sini laks ko nak jadi ustazah....ko tu perfect sangat ker baca......aku bersabar lagi

Lepas tu aku dgr dia menangis kuat giler...sambil himbus2 hingus....lepas tu aku dgr kawan dia tanya...apa yang sedih sangat. Dia jawab....aku tak boleh lah dgr lagu dalam cite ni sedih sangat aku tak boleh tahan sambil suara terketar2......aku masih bersabar lagi.

Ada part tu Aaron tengah nak ON dengan Maya Karin atas katil (tapi tak ada over mana pun).....eeeeee macam mana boleh lepas diorg tak tapis ker....aku dah naik hantu waktu ni....org tengah syok tengok aksi romance ni ko memekak pulak....selamba jer aku sound....Dik boleh senyap tak akak nak tgk.....dari tadi adik asyik bercakap jer. Hahaha....aku rasa dia sentap lepas tu terus x berbunyi....cite wayang ni habis laju2 dia keluar.

Korang boleh komen atau berborak....tapi boleh tak tunggu selepas cite ni habis. Tapi walaupun budak sebelah aku ni memekak tapi aku tetap boleh melayan perasaan....meleleh2 air mata aku...kejap2 kang anak aku hulur tisu....bagus sangat memahami ibunya yang berjiwa sensitive. Dalam 5 bintang aku bagi 4 untuk cite ni. Aaron sangat lah romantik sehingga buat diriku terkesima. Keluar jer wayang terus jln peluk2 ngan En Win anak2 berjalan sendiri di depan demi memenuhi permintaan ibunya. Terus rasa En Win seperti Aaron.... I lap U Win Aaron gambungan yang sangat tepat.....muahahahaha.

Ini lah kisah aku dan Ombak Rindu.....rasa macam nak tgk sekali lagi!! Kalau aku rajin nanti aku tulis sinopsis cite ni yer.....ok bai.

Yang benar,
Izzah

Yang pakai Tudung tu aku....

7 comments:

Anonymous said...

hahahahha... selama ni aku baca je ko punye blog ni kak...
silent reader kekdahnye....

ari ni aku tbahak ketawa n jiwa meronta2 nak komen bile aku nampak kat bwh skali tu "IZZAH".. lawak ko ni kakkkk... lepuk kang...

HAHAHAHHAHAAH....

-anna-

Elly said...

Anna : Hahahaha.....sampai hati ko nak lepuk Izzah!

Anonymous said...

haha...kak elly,saya pun silent reader...tpi,mmg kali ini...kak elly klakar...kahkahkah.

p/s:saya pun izzah!....hahahaha...

-nnnana-

Anonymous said...

hahaaa...den pon silent reader blog akak jgk...gile aku gelak yg last tu, Yg benar, IZZAH...kahkah..tetiba aku gelak kuat kat opis yg sunyi neh... Benornya baru tgk gk cite tue ngen bpren semlm...same la kak, tetiba rase romentik ngen bpren..hahaa...cam bengong jer...

Anonymous said...

ko ni mmg klako la elly.tergelak2 akak baca blog ko ni.

yang tak tipu,
akak peminat setia blog elly

Anakmonday said...

Huahuahua....mengong tol la ko ni....mampu ko ye mendlami watak tu...trbwk2 pi blog...adeh..deh...sakit pankreas aku dh asyik trgelak...

Anonymous said...

boss aku tengok aku senyum sorg2. Ngadap computer mcm buat keje tp nape aku senyum sorg2... lawak la baca blog u ni. I br nak jelajah blog u ni satu satu. enjoy la baca..