Nuffnang Advertisement

Friday, December 9, 2011

Nak mengadu....

Sabtu lepas....pepagi aku dah keluar ngan En Win....tgk rumah....since rumah renovate awal bulan 11 haritu aku ngan En Win tak singgah2 lah jenguk2 apa yang terjadi. Dah janji ngan budak ID jumpa sekali kat situ....kot2 ada yang tak berkenan boleh lah aku suara kan.

Sebelum tu aku dah terima berita tak baik yang balcony nak buat kat atas bilik aku tu MPAJ tak approved. Diorg tu mmg dengki kan tak bagi aku nak bercium mulut kat balcony tu....sangat dengki dan hati busuk.

Masuk jer rumah aku dah macam mandor kehulur kehilir....macam terror bebenor. Masuk jer kawasan dapur ok dah meletup.....kecik uollllsss.....macam mana nak masak kari kalau dapur kecik.....susah lah nak kepak2 kan tangan....korang tau lah perempuan walaupun tak terror masak tapi bagi aku tempat yang paling penting dapur. So lepas discuss2..... kitaorang terpaksa alihkan toliet....transfer ke bilik maid...maka tiada lah bilik kat bawah tu. Ok lepas perbincangan....aku laki bini agreed.....jadi selesai masalah. Insyaallah kalau tak ada apa2 kemungkinan besar aku akan pindah sebelum Tahun Baru Cina.

Bab rumah selesai....bab sekolah anak aku pulak Yaya....Adik darjah satu tahun depan so pendaftaran kemasukan darjah satu tak lah susah sangat. Tapi Yaya punya kena submit kat Kementerian....tup2 dapat call dari Kementerian permohonan reject sebab sekolah tu full. Pening kepala aku laki bini....tak kan nak hantar sekolah lain2. Lagipun Sekolah kat area Keramat tu aku tak berapa berkenan sangat. Jadi terpaksa lah minta bantuan kat Husband Lin....dia mengajar kat Sekolah tu. Gi sendiri jumpa Guru Besar Sekolah tu buat Rayuan. Alhamdullilah nasib menyebelahi kitaorng....akhirnya Yaya diterima masuk. Thank you so much Lin.

Mmg stress minggu ni....mana terkejar2 buat passport sebab dah mampus, gi discuss pasal kitchen cabinet, bayar apa2 yang patut utk furniture, shopping lampu and kipas utk rumah baru....kerja ni semua kena bahagi kan kepada dua....aku ngan En Win tak boleh gi together2 sbb kerja. So aku settlekan hal dapur dia settlekan hal lampu2. Terkilan sbb tak dapat gi sama2.....harap pilihan u tepat yer pa. Budget kena pandai buat takut terover. Document KWSP nak kena submit itu pun aku belum buat lagi. Kalau dapat boleh buat penambahan sikit. Aku kena settlekan semua benda ni before 17th ni....kerja office pun kena habiskan mana yang tertunggak sbb aku akan bercuti panjang sampai hujung tahun!!

Mak....stress nyah....tak suka buat kerja terkejar2 ni.....harap semua berjalan dengan lancar. Amin...

Lega sikit dapat tulis....terima kasih kerana sudi mendengar keluhan bodoh aku ni.

Yang Benar
Izzah

2 comments:

Anonymous said...

hahahah... comel sgt nak mengadu bagai ko ye kakkk...

x blh balcony, ko kasik letak gazebo kecik skit kat umah tu kak....jgn kate council, jiran pun blh nampak ko nak comolot kakkkk... kelasss ok..

x blh gazebo kalu, xpe... Plan B..kasik bukak luas2 skit sliding door kat bilik u kakk time comolot tu...curtain jgn pasang...lampu tu pasang yg palingggggg terang!hahahahaa... sape suruh kedengki nak buat balcony kheeennn...

p/s: x pyh nak izzah sgt dah.. ai lg kesian sama itu fauziah ashaari, si penulis buku OR.. ko daya kak, komisen dapat dr filem jutaan itu hanyalah 1.5k...daya??


mcm biase, (eh?)
-anna-

Elly said...

Amboi emo bebenor ko yer....macam ko pulak x dapat cium. Hahahaha.

Mak tak peduli lah pasal penulis tu...jangan Aaron aka Harun hasem...eh...ada kena mengena ker.