Nuffnang Advertisement

Monday, December 19, 2011

JANGAN....

Aku ada satu tabiat yang tak berapa elok.....dari zaman kanak2 dulu. Aku tak boleh orang cakap jangan....kalau ada perkataan JANGAN mmg aku akan buat. Entah macam kepantangan aku pulak...ayat JANGAN tu macam mencabar diri aku....

1. Mak nak keluar ni ko jangan main api.....tak sampai 5 minit mak aku pergi laju jer tangan aku ambik mancis dan nyalakan api.

2. Jangan main hujan....nanti pelan2 aku buka tingkap...terjun lepas tu mandi jerit2. Tapi tahu lepas ni mesti kena pukul tapi tak tahu kenapa aku buat tak faham jer...

3. Jangan balik lambat....sbb ada perkataan jangan kan....confirmed aku balik lambat

4. Dulu ingat lagi waktu tengah berpantang....mak aku cakap jgn makan pisang nanti bentan. Aku tak percaya...aku nak tahu betul ker tak bentan....sampai 2 biji aku makan. Hambek ko! menggigil satu badan. Apa lagi kena tempek lah......

5. Jgn ketuk kepala dengan senduk nanti jadi monyet.....nanti aku gi cari senduk ketuk kepala adik aku (Fuh! nasib baik tak jadi monyet)

Macam2 lagi kedegilan aku.....aku sendiri pun tak faham kenapa aku degil sangat....sampai sekarang aku sendiri pun tak faham perangai aku (very bad kan).....En Win dah naik menyampah nak larang aku....Ma u jangan makan udang nanti gatal2.....tapi mulut aku time order butter prawn satu.....hahahahaha sakit jiwa tak?

Ma jgn makan lamb nanti pening....aku order jugak....dan yang paling latest dia ckp jgn potong rambut budak2 biar panjang nampak mcm perempuan sikit.....habislah dia sudah guna perkataan JANGAN....hahahah. Tanpa ada perasaan takut dan bersalah aku telah membawa anak aku ke saloon untuk zaaaaassssss kan rambut diorang. Takut tak korang ngan aku....aku pun takut kat diri aku sendiri....muhahahahaah.....dan ini lah hasil nya....



Matilah....dah potong rambut baru takut. Tapi kemas kan....gi sekolah tak payah ikat. Yaya tension giler ngan aku....lepas potong aku buat2 terkejut cakap kenapa dia nampak comel sangat. Aku cakap ini fesyen rambut paling latest...... Terus dia ok!

Dah macam anak cina aku kerjakan.....hahahahah

Ini pun sama nak menangis waktu potong rambut....nasib baik paper semalam ada gambar Mia Sara....aku cakap lah adik macam Mia Sara....comel sangat. Terus suka!!

Last sekali mesti lah aku....hahahaha nak jugak nampak jelita. Hari tu rambut aku kan nampak macam baru lepas kena romen....colour pun dah macam cina jinjang....so decide tukar gelap sikit....tak adalah rambut tu nampak rosak sangat.....dan hasil nyer



aaaaauuuuuuuwwwwwwww


















1





















2





















3














tadaaaaa


Suka tau gelakan I......

7 comments:

Irfa said...

kalau cik win kata 'ma.u jangan peknen tau'sah..bulan depan elly konfem peknen :-)
*larik*

Shinnaz Ahmad Rasid said...

mommy and kids semua gojes! look beautiful and cute!

Elly said...

Irfa : choiiiii!!!

Shinnaz : aaaauuuwwww. tima kacih!

Filla ~ Kasihs said...

hahahahahahaaaaaa.... Elly JANGAN jumpa aku... ok call aku sekarang set appointment nak melepak..hahaha..

lienda said...

jangan...,jangan tak buat... buat....

Mimie said...

kak elly comel rambut baru!

Anonymous said...

cantikla rambut baru elly.