Nuffnang Advertisement

Thursday, December 29, 2011

Day 2....Beijing

Aku dekat Beijing 5 hari 4 malam....jadi minggu ni blog aku pasal Beijing jer.... harap korang jangan muntah dengar cite aku dan gambar2 yang bajet artis ni....hahahahaha.

Hari kedua....jadual sangat lah padat.....seawal 6 pagi kitaorang dah bangun...pukul 6.30 pagi bekpes. Tak mandi ok.....satu hari satu kali jer mandi....sejuk melampau....air panas tidak membantu langsung. Bangun cuci muka, gosok gigi itu pun laju2....rasa macam kumur2 air batu. Pagi selalu nyer anak aku akan meragam sikit sbb tak tahan dgn air sejuk...paksa gak gosok gigi....itupun aku masak air campur ngan air sejuk baru diorg nak.

Satu benda aku rasa tak bagus nyer tentang Beijing di kalau korang pergi group.....korang diwajibkan melawat 10 tempat....inilah adalah Government Law.....so masa tu padat sikit....kalau korang pergi 4 hari 3 malam mmg tak sempat nak enjoy d trip.

Antara tempat2 yang mesti dilawati
1. Jade  2. Pearl  3. Crystal  4. Bird Nest  5. Tembikar  6. Kilang Tea  7. Ubatan China  8. Forbiden City  9. tempat SKI   10. Great Wall

Bagi aku semua ok.....dapat belajar banyak benda....dan tempat paling banyak aku borong kat ubatan cina (asli dari akar kayu)....cuma bagi budak2 diorang akan boring.



Bekpes pukul 6.30 pagi....semua muka bosan jer!



Tempat sejuk.....harus lapar....makan banyak anak aku....kalau kat rumah tak peduli langsung dgn roti. kat sini macam sedap sangat lah roti tu.


 Pagi2 nak pakai kan diorg baju pun ambik masa...mula2 kena pakai "long john" (supaya sejuk tak kena badan), t-shirt, sweater, Jacket tebal, topi, glove, tutup telinga, stokin 2 pasang sekali aku pakaikan (takut kaki sejuk). Tiba2 jadi gemuk anak aku....hahahah. Walaupun susah....tapi aku rasa enjoy buat semua ni....aku rasa satu pengalaman yang sangat berharga. So bila orang cite nanti pasal negara2 sejuk ni tak ada lah aku nampak bodoh sangat.


Waktu ni pukul 6.30 pagi....tapi dah terang giler. Malam pukul 7 dah gelap macam pukul 9 malam. Korang nampak tak muka aku macam sesuci embum pagi  *sila muntah darah*

Tak semua tempat yang aku lawat aku letak kan gambar kat sini....macam tu 10  hari 10 malam pun tak habis....sikit jer aku letak....nak tgk gambar penuh gi lah FB yer.

Jade...aku  beli satu set (maka niat x bershopping terbatal serta merta)


3 jer ikut....lagi 3 adik beradik tak dapat join.

Telinga lagi besar dari muka.

Me with kiddos

Kiddos with grandpa (hambek ko grandpa terus)

Mak...

Dengan harapan katak itu dapat membantu

Cium lah katak tu nak...mana tahu esok2 kawin ngan anak Raja....senang mak ko ni... Tak ada holiday China2 ni.....harus London

Ko mampu tangkap gambar sambil peluk batu....motip???

Havin so much fun!!!

Semua pokok dah togel....daun2 dah luruh.

Crystal.....x minat sangat



Macam Oshin

Nampak sedap....tapi x ada rasa...aku rasa aku tekak kampung lah....tu yang x boleh terima makanan lain


GREAT WALL

Cantik kan. Waktu ni on d way nak gi Great Wall

View super cantik....tenang jer.

Ishhh laki aku ni....selalu tau buat gambar jadi tak cantik!

Aaaauuuuwwww asal cantik jer peluk. Mak aku tak terkata. 

Ameera Danii

Yaya with Papa



Me & Yaya. Adik tak suka bergambar. Asal panggil jer lari. 

Aku lagi.....hahahahaha


Mak ngan Abah pun feeling romantik. I Like much2

Berlatar belakang kan Great Wall.....tinggi giler....aku naik suku pun x sampai. Tak larat ok! Cannot imagine macam mana rakyat dia bertungkus lumus buat Great Wall ni. According tour guide tu berjuta-juta rakyat dia mati waktu nak buat Great Wall ni.






Sayang Abah....




 Tengok Adik ni.....asal nak tangkap jer dia toleh kebelakang.




Pelakon drama...waktu ni ada shooting....muahahahaha

Next enrty pasal SKI pulak......tunggu.....

4 comments:

Anonymous said...

kak copat lah upload nye gmbar2 lain..excited nak baca ni...tak dpt pegi china...tgk gmbr china pun jadilah...hukhuk...:)

fiezachommel said...

Bestnya dapat gi Beijing.Last time my trip to Beijing was cancelled by my boss.Hope next time ada peluang lagi nak sampai sana.

The jade is so nice!

Irfa said...

gambar2 semua nampak cantik.
almaklum kamera mahal katanya ;)

Anonymous said...

Hi Kak..nk tny boots yg akak pakai tu bli kat ne?cantik la..mcm tunny jgk...aaauuww....