Nuffnang Advertisement

Tuesday, December 27, 2011

Day 1......Beijing

Uolls.....rindu I tak......aaaauuuuwwwwww. Pames bebenor lah ko yer nak orang rindu bagai.

Apa ni... Malaysia panas sangat....I tak biasa tau. I tak biasa pakai baju nipis2 ni....tak ada snow....i tak boleh lah hidup macam ni.....*PANGGGGGG lempang aku lapan puloh kali*.

I'm back.....uollls banyak giler gambar nak di riak kan kat korang....i sanggup tau berdiri dicelah pokok, berdiri atas gunung, duduk dalam gua semata2 dah tunjukan kat uolls keindahan di Beijing.

Yes!!! Beijing tempat yang sangat cantik....permandangan superb.....kota dia bersih giler kecuali toilet bau busuk....uwek! Makanan tak berapa sedap sangat nasib baik mak aku bawak bekal. Tapi tempat pelancongan dia tidak menghampakan.

Aku bertolak last week.....flight pukul 12.50 malam. Perjalanan mengambil masa selama 6 jam. Bagus...senang aku nak kawal anak2 dlm flight sikit.....sepanjang perjalanan diorang tidur....termasuk aku sekali terbonkang.


Excited korang yer....aku pun!

Sampai kat Airport pukul 10 malam....group check in ambik masa sikit. Total family aku yang join trip ni 11 orang. So korang boleh bayangkan macam mana kecoh nyer kitaorang kat airport ni.

Bapak aku muka macam cina kan.....kompen beli barang dapat harga murah. hahahaha



Kita orang sampai di Beijing dalam pukul 7 pagi...... sebelum sampai Pilot tu ada announce weather kat Beijing lebih kurang -7. Mampus aircond 16 Celcius pun dah kecut tetek aku ini -7. Kecut lah biji aku. Paling aku bimbing....mak ngan anak aku....sbb dua2 ada Asma. Uolls... ada benda terjadi kat anak aku pada hari ke 3 nanti aku story.

Sampai jer Airport.....Sejuk nak mampus.....air kencing aku dah jadi ais...keluar  air batu (itu tipu). Pakai kan anak2 baju 3 lapis, topi plus jaket. Lepas tu aku pulak bersiap....

Dah macam duduk eskimo anak aku ni!


Tunggu utk check in.....sorry tak larat nak keluar ambik gambar hotel. Tangan kebas ok....very d sejuk.

Day 1 tak banyak aktiviti....free and easy....so jln2 sekitar hotel jer

Sejuk hampir tak boleh bernafas.....telinga, hidung rasa keras jer....tapi good experience.


Hahahahah....bapak aku dah macam perompak aku tgk

Buah-buahan semua nampak fresh!





Waktu ni semua dah tak tahan....beli tutup telinga ni RMB10 dalam RM5 duit kita. Cute ada macam2 colour.



Ala2 cute nya anak mama....matilah puji anak sendiri.

Tempat wholesale...mmg murah. Tapi sebelum aku gi Beijing....awal2 dah pasang niat....TIDAK MAU SHOPPING! kita tunggu sampai akhir cerita....ada kah niat ini berjaya.



Lapar yer Bang....

Malam....nak gi tengok Show.




Makan dulu sebelum masuk panggung.....nasi dia tak berapa sedap macam pulut lembik pulak tu. Kebulur aku kat sana.....beli roti banyak2 makan dgn rendang ayam mak aku....setengah buku ok....aku melantak.

The best show aku pernah tgk.....aku rasa mesti korang pernah tgk kat TV.....yang badan boleh lipat2 masuk dalam tong tu. Lepas tu pusing2 kawan dia guna kaki jer.....giler terror lah. Show ni 1 jam.

Habis show terus balik hotel....sbb terlalu sejuk malam -8....ko mampu!

Merry Christmas!

Nanti sambung lagi Day 2 yer....

2 comments:

Anonymous said...

ya ampunnnnnnn... penutup telinga adik tu lg besar dr muke die.... cute giler hokeeeehhhh!!!

brape part nk hbs ni kak?

-ai yg biase tu la.. eh?-

Irfa said...

lawa la penutup telinga tu..dan murah juga regany.

pengalaman paling sejuk ialah gi paris ..sampai nak kuar tangan ambik gambar pun malas :( balik hotel anak aku demam teruk siap muntah2 rasa macam hari tu jugak nak balik malaysia