Nuffnang Advertisement

Tuesday, December 20, 2011

Bangang!!!

Aku rasa mesti korang dah tahu cite pasal budak bangang ni! Aku emo dari last week lagi bila baca cite budak bangang ni! Bagi yang tak tahu meh aku story sikit.....


Budak bangang ni nama dia Ariff Alfian Rosli....dia merupakan  pelajar perubatan tajaan Petronas. So maknanya budak ni pelajar bijak.....harus mak bapak dia bangga dapat anak macam ni. Bila dah sampai negara orang.....dia dah jadi bangang pulak sbb kena kejutan budaya agaknya. Keluarga cuba hubungi Si Ariff ni tapi tak dapat dekat 3 tahun jugaklah. Mak bapak mana yang tak risau kalau call anak tak dapat2.....call Universiti tu kata dia dah lama tak datang. Maka pergilah mak bapak si Ariff sebanyak 8 kali ke Dublin untuk mencari anaknya....mmg menghampakan.

Dan hari ini misteri kehilangan Ariff telah terbongkar apabila dia didapati telah berkahwin dengan Jonathan, seorang lelaki warga Dublin.....hambek ko....mmg kejutan budaya budak ni! kawin ngan lelaki terus.

Harus orang tua Ariff terkejut bila dapat berita ni.....gembira sbb dah tahu anak dia kat mana....tapi sedih giler anak dah jadi macam orang lain. Tak boleh bayangkan kalau kita dalam keadaan mereka....anak yang dibesarkan sanggup melupakan ibubapa nya demi kekasih jantan tercinta. Mana lah pergi fikran budak Ariff ni. Dah lah susah hati anak dah terpesong.....kena bayar saman pulak dengan Petronas sebanyak RM890,000.00 kerana bapa Ariff ni adalah penjamin. Kuat betul ujian mereka ni kan. Harap keluarga Arif banyak2 bersabar dengan dugaan ini dan banyak kan berdoa supaya Allah lembut kan hati budak Arif ni. Marilah kita juga sama2 doakan agar Ariff ni dia kembali ke pangkal jalan. Amin.....

Sentap aku......

lawa sangat lah muka ko.....


Aku orang luar pun tengok sakit jiwa...ko bayangkan perasaan family dia. Mana nak menahan malu lagi!

Sweeeeeeet lah sangat! Lepas tu tak agak2 pakai baju melayu....meh sini aku pangggggg sikit.


Note : Babai uolls minggu depan jer i update....I nak bercuti dah. Ta ta ti ti tu tu....

3 comments:

Filla ~ Kasihs said...

ya Allah.. tak daya haku..motip pakai baju melayu tengkolok segala?????? bongok nak mati jantan nie okeh.. kalau tau, kecik-kecik pijak je sampai mati..

Elly said...

Filla: sakit jiwa kan dgn jantan ni! kalau kau pijak aku baling kat tong taik!

Shima Sharir said...

memang cam gatal je tangan rasa nak pang pang pang kan dia. tah hapa mende tah orang camnih.