Nuffnang Advertisement

Monday, November 21, 2011

Projek Cuti Sekolah.....

Wah! tajuk macam projek juta2. Seperti biasa En Win akan melayan anak2 waktu cuti sekolah ni....aku kan busy tahap gaban....harus tugas diberi sama rata. U jaga anak....i uruskan rumah. Pembahagian tugas yang sangat bijak kan!!!

Projek cuti sekolah tahun ni.....mencantik kan halaman rumah.....korang buat lah asalkan jangan bersepah sudah. Bahan2 yang perlu adalah :-

Pasu. (pasu pink adik punya / hijau Yaya punya)

Tanah & Baja

Biji Benih.

Aku mmg x pandai bercucuk taman semua ni....memang x jadi. Pokok kari, cili. serai kat rumah ni semua En Win yang taman. Mula2 aku bising buat menyemak jer beli lagi senang....tengok2 bila dah tumbuh...pelan2 jer aku petik.  

Usaha melayan anak2 dengan begitu gigih sekali!

Kerja menanam bermula dengan memasukan tanah kedalam pasu.... tumpah tanah tu korang siap!

Yaya turn!

Memasukan biji benih kedalam pasu.



Yes! sudah berjaya dilaksanakan. Tapi bila dah buat aku yang pening....mana tak nya sepuluh kali sekejap tanya bila bunga nak tumbuh....kejap2 gi tengok pasu...lepas tu tension sbb tak tumbuh lagi. Anak2 2 minggu ok! bukan satu hari...gigih diorg tgk kat internet satu hari kena siram berapa kali...kena letak kat matahari berapa lama.....iyolah anak2 buatlah apa yg korang nak asalkan korang happy!

Mak ko ni dulu cuti sekolah takde projek2 macam ni! Waktu ni lah seronok main kawin2, masak2, boss2, cikgu2.....ala setakat bercucuk tanam ni mana best.......

1 comment:

HappyIrfa said...

BUDAK2 MMG GITU..IGT TANAM HARI NI BESOK PAGI DAH BEBUNGA :-)