Nuffnang Advertisement

Thursday, December 1, 2011

Jalan2 cari barang!


Sebelum cuti sekolah hari tu.....ada tanya budak2 diorg nak holiday mana....since aku ngan En Win  dah berjanji kalau diorg dapat best result and dapat kekal kan kedudukan kelas pertama ganjaran dia holiday bulan 12 nanti. Alhamdullilah....walaupun Yaya markah ada menurun sikit tapi....tak lah teruk sangat. Adik very good.....semua 100 mark.

Aku: Yaya....Adik nak cuti kat mana?

Yaya: Boleh tak pergi tempat yang ada salji.....

Terkejut beruk aku! agak2 lah....ko tu bukan cucu Samy Vellu.....nak pergi tempat bersalji konon! Kalau mak ko ni Pengarah Bank Negara boleh lah pergi.....tiap2 bulan pun boleh. Duduk lah sampai beku kat sana. Aku dulu kalau bapak tanya nak gi mana......paling jauh pun aku mintak pergi zoo. Melampau bebenor korang yer.

Seperti biasa En Win kan hati dia seperti kerak nasi.....pikir punya pikir sbb nak pergi London mmg lah tak mampu.....mana yer negara duit dia murah tapi ada Salji. Setelah berfikir 80 jam akhirnya En Win mendapat idea yang cukup bernas katanyer..... bercuti di Beijing.....ada salji dan duit tukar tak mahal. Sepeti biasa tugas aku mencari pakej. Lepas tu kalau tak best laju jer dia salah kan aku sbb tak pandai cari tempat....nyampah tau....

Gi satu keluarga jer tak best sangat....aku kan kalau boleh nak bawak satu kampung....sudah call adik beradik yang lain.....Yes!! misi menghasut berjaya....Mak, Abah, Kak ngah dan anak2 nya telah terpedaya dgn hasutan aku! Ok! done gi Tiajin & Beijing. Huhuhu

Tgk weather mampus giler sejuk siang 6C....malam 3C. So sabtu lepas misi mencari baju sejuk dan kasut boot utk anak2. Seperti biasa kalau cari barang  aku kalau tak bergaduh ngan anak2 tak sah.....sbb dah pandai memilih.....tak nak dengar cakap mak ko ni.....sakit jiwa den!!


Aku suka colour boots yang Adik pakai ni.....adik x suka.


Puas aku pujuk kata lawa....dia buat tak tahu jer.....


Dia berkenan colour merah....

Suka hati ko lah.....

Beli topi gaks.....

Yaya turn...tak minat kasut boot yang macam adik....dia ckp macam budak kecik....so satu midvalley tu aku tawaf cari boot yang dia nak.....tensi korang anak perempuan ni.... akhir nya dapat....nasib baik tgh sale....so tak ada lah mahal sgt

Kata nya Hana Montana pakai kasut macam ni dgn skinny jeans.....nak pengsan aku dengar....dia nak tiru artis pulak. Aku ingat aku sorang jer perasan artis....rupanya anak pun sama....matilah anak ngan mak dua2 bajet artis!

Puas hati....


Dah jom balik.....mak ko dah tak larat melayan kerenah korang. Korang jer lah bergaya mak ko ni pakai jer baju sejuk yang kait sendiri......eh! pandai ker kait......


5 comments:

lienda said...

bestnye gi jalan jalan,budjet ade no hal kan kan kan....

Irfa said...

nak ikut ..nak ikut
bawak beg ko pun jadilah elly

Myself said...

i just came back from beijing..memang sejuk betul..sampai kering kulit.

enjoy ur holiday..

just nk share..please be careful with tipping!if ada tourist guide,kena bayar RM10/person(tourist guide)/day.if jumpa mickey mouse dekat stadium olympic,diorang akan paksa uols amik gambar dgn diorg n mintak 10yuan for each session amik gambar.everything kena bayar.i dh terkena..n it just spoil my holiday.

last sekali..bwk wet tisu bnyk2..:)

Elly said...

Myself: Thanks Laling. Kena bawak lotion banyak2....kang kesian laks budak2 kulit kering. Alamak! sejuk sangat ker.... Take note pasal cite u

Irfa: Jom arr...aku suka holiday ramai2

Lienda: mmg ada budget....balik holiday jgn harap boleh shopping duduk lah kat rumah makan ikan goreng ngan kicap....hahahah

Filla ~ Kasihs said...

haha.. mak ngan anak lumba-lumba bajet artis.. haha.. weh bawak vaseline.. sapu muka anak2 ko tu tebal2 sikit.. muka ko tak yah.. muahahaaaaa...