Nuffnang Advertisement

Tuesday, November 29, 2011

Happy Birthday Abah!!

Hari Sabtu lepas 26/11....celebrated abah birthday yang ke 67 tahun....seperti biasa pening kepala nak cari tempat makan....so tanya tuan punya badan dia cakap nak makan kari kepala ikan dekat Kayu....Ammak! cadangan diterima. Mkn2 ni ramai tak dapat join termasuk cucu2 sbb ada hal yang tak dapat dielak kan....kemungkinan besar this coming saturday buat makan busat kat rumah abah nanti....
Di sebabkan aku anak mithali....tak sampai hati kalau tak bawak Abah gi makan. Korang tahu lah walaupun dia cakap tak apa...dia macam ok jer postponed next week tapi di sudut kecil hati dia mesti terasa macam anak2 anggap dia macam tak penting....lebih kan kerja. So aku wakil kan adik beradik aku bawak Abah gi makan Sabtu lepas.

Kalau korang nak tahu bakat lawak abah turun dekat aku...hahahah perasan macam lah kau pelawak sangat....setakat buat lawak bodoh boleh lah. So aku ngan Abah mmg ngam kalau buat benda lawak2 bodoh ni. Lagi seminggu birthday....Abah akan call aku...."Jangan lupa ah! seminggu lagi Sultan punya birthday!!....Lagi 3 hari Abah akan call aku lagi...."Tinggal 3 hari aje lagi"....Bila tiba masa nya aku akan call wish kat Abah....confirmed Abah akan jawab ucap jer....hadiah tak ada. Mana boleh tak ada pukul 12 kang Abah siap2 bukak gate...nanti ada org hantar kereta kat Abah.... Hahahaha.

Abah jugak kalau ada sesuatu terjadi kat rumah atau adik aku buat hal....orang yang pertama dia call mesti aku....sbb aku ni jenis suka melayan....lepas tu suka tokok tambah sikit cerita jadi sedap. Lepas tu kitaorg berdua tergelak terbahak2....mula2 jer cerita tu jadi series lepas tu kita orang tambah2 jadikan bahan lawak. Kalau berkumpul kat rumah dengan adik beradik nanti start lah aku tanya soalan

Aku: Cuba Abah tanya....Elly sayang Abah macam mana? (Nanti bapak aku berlakon jadi AR Tompel).

Abah: Elly2......Elly sayang Abah macam mana?

Aku: Elly sayang Abah macam Elly sayangkan intan berlian Abah!

Confirmed mak aku datang lepas tu tunjal kepala aku....tak boleh tahan perangai aku. Itulah kerja aku ngan Abah suka mengusik mak. Sampai menangis2 mak aku tahan gelak.

Korang mesti heran kan kenapa kat blog ni tak banyak gambar & cite pasal family aku. Masalahnya mak bapak aku tak suka bergambar.....lepas tu kitaorg jarang makan kat luar sebab mak suka masak. Bila aku keluarkan kan camera....mulut mak aku dah bebel....ko jgn nak ngada tangkap gambar baik ko simpan balik. Asal tangkap gambar mesti bapak aku pandang tempat lain. Tensi2.

Abah sebenarnya pendiam tapi sekali dia buat lawak pecah perut....org yang jadi mangsa mak aku! Tapi waktu remaja dulu aku cukup takut ngan abah....kalau buat salah di pandang jer....mata dia ikut jer mana aku bergerak....bila start dia pandang muka aku terasa kebas mata aku mula berair....takut korang...dlm mata tu macam ada Jin...hahahaha. Abah tak membebel mcm mak....tapi bila dia cakap jangan semua anak tak berani.

Paling aku tensi kalau dia baring depan TV sbb kerja aku kena cabut uban...."Elly cabut uban Abah 100 helai...selagi tak 100 jgn berhenti"....tension korang aku dah petang2 member dah panggil. Aku nak cepat main....agak2 dah tidur aku tarik rambut hitam sekali....lepas tu kira kuat2.

Sayang Abah sangat2....Happy Birthday Abah!


Tu dia Kari Kepala Ikan....Ammak!


Ayam Goreng!!

Peria Goreng...Pahit tapi lazatttttt

Ikan Goreng bulus.....khas utk suami tercinta. Cewah!

Korang tolong...lap air liur kat keyboard tu. Agak2 nak keluar tu telan cepat2. Hish! tak senonoh..

Abah ngan Mak.
Bila tangkap mesti tak nak pandang camera....kemon mak! u so pretty & beautiful!!

Perempuan tu adik aku no 5....jantan perasan tu no. 6. Birthday jantan ni 29/11....lepas tu ada hati suruh aku belikan hadiah. Ko ada girlpren kan soh dia beli...

En Win melayan InLaw kesayangan nyer....Thanks darling!!!

Atuk with cucus












dan akhirnyer


















ini lah dia peserta Raja Lawak


















Happy Birthday Abah! Muaahhhhhhhhh

5 comments:

Chooyaya! said...

Happy birthday Abah Elly. Semoga panjang umur Uncle & Auntie. Untung parents ko panjang umur Elly.. Ayah aku dah xde.

Filla ~ Kasihs said...

haha jahatkan kau.. cabut rambut hitam sekali? hahaha, neway heppy birthday uncle.. wah uncle gitew...

fifza said...

Sis Elly, i really luv to read your blog,help to release my tense... :)...but yr face mcm abah sis jer, dia encem n sis preety ..

HappyIrfa said...

hepi beday to abah ko elly
sabtu 26/11 tu beday mil aku.
belum citer kat blog :-)
tengah mengarang

Elly said...

Yaya: Al-fatihah utk ur father. Thanks laling!

Filla: Wah! Uncle tu...

Fifza: Thanks! suka tau buat i rasa artis!!

Irfa: Happy Birthday kat ur MIL also. Nanti i sibok2 kat blog u pulak....hahahaha