Nuffnang Advertisement

Monday, November 14, 2011

Dinner @ Hard Rock with Geng Budak Sekolah...

Last Friday.....hari bersama kengkawan. Perjumpaan di Hard Rock Cafe pukul 7.30 malam. Seperti biasa aku orang yang pertama sampai....setan korang kan dekat setengah jam aku tunggu. Jem katanyer...malu ko orang pandang jer aku kesorangan duduk kat situ.....dah lah banyak orang tua. Lagi satu buat aku tension sebelum lepak makan....seperti biasa aku kan nak nampak vogue....gi lah saloon suruh cina tu wash and blow...lepas tu gatal suruh dia buat fringe....hambek ko dah mcm si pekan dia potong....terpendek. Berasap hidup aku. Nasi nak jadi bubur terima jer lah jadi Abu Bakar Ellah malam tu. *korang tgh gelakan...setan*.

Dah lama tak jumpa diorg ni....masing2 busy. Kalau korang nak tahu ini lah geng aku gi tea dance dulu.....waktu tu semua slim2. Sekarang....hambek ko. Topik perbualan malam tu adalah pasal kegemukan....macam mana nak kurus. Ada yang sampai nak buat Lipo termasuk aku. Hahaha....mcm berani....duit pun tak ada....lipo konon. 

Amat berbeza kalau waktu sekolah dulu tak ada cite lain kalau tak pasal jantan....pasal macam mana nak menipu mak bapak supaya lepas keluar rumah. Sekarang topik ibu2....pelajaran anak, nak khatan kan anak, kenakalan anak......emmmmm sangat lah ibu2. So cute......

Malam tu masing2 dapat kebebasan dari suami....so boleh lah lepak and borak lelama sikit. Walaupun dah jadi ibu2....tempat pilihan restaurant tetap berjiwa remaja.....tetap badan nak goyang2. Sambil dengar muzik kaki kat bawah terjungkit-jungkit.


Baju Biru tu Myra anak dah 2, depan aku harniza anak pun 2, sebelah Haniza...Ita anak 4 orang...wah sangat produktif ko yer. Actually semua ni senior aku.....tak tahu dulu kenapa aku suka lepak ngan senior....nampak gempak kot....ala2 adik angkat katanyer.

Jgn gelak kan rambut aku....laju jer mata korang kan. Best sesangat malam tu...sesekali dapat jumpa macam2 cite keluar. Siap nak ugut2 letak gambar lama aku kat FB. Ko berani buatlah....aku remove korang jadi kawan. Hahaha....nampak sangat tak jelita dulu2.

Me & Myra.....ingat lagi sibuk sangat nak pergi tea dance waktu tu....sampai kena langgar lah kawan aku. Yang ni mmg cite lawak. Korang tahu tak kawan aku Ita tu kena langgar apa.....hahaha kena langgar ngan basikal. Tapi cedera parah..... sampai kena kancing gigi. Myra siap nak letak pencil box kat mulut minah tu....kerja giler betul....lawak2. Aku ngan Myra hati kering...settled kan Ita cepat2 hantar dia balik rumah. Kitaorang sambung gi tea dance sbb boifren dah tunggu. Boifren lebih penting dari kawan katanyer. Mmg jadi topik hangat malam tu....gelak guling2 sbb ingat balik macam mana dia boleh kena langgar ngan basikal tua.

Lepas makan kitaorang tak lepak hard rock...sbb kena berdiri tak ada tempat so susah nak borak2. Jadi we all berpindah ke Cross Road tgk live band. Lepak sampai kul 2 pagi....really fun! Hope dapat jumpa korang lagi.

3 comments:

HappyIrfa said...

:-(
takde masa nak lepak ngan kengkawan lagi.
pegi keje balik keje..tu je

sian kan aku?huhu

Filla ~ Kasihs said...

haha.. aku nampak Pekan kat HardRock..

myra Hamid said...

babe mlm tu mmg best giler.. gelak2 sampai sakit perut..